Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Loving Annabelle má sympatické hlavní hrdinky a především, co se týče výkonů, úžasné holky v rolích ostatních studentek. Snímek je hezky natočen, je příjemný, ale měla jsem pocit, že vztah mezi Simone a Annabelle je zpracován spíše z povrchu, že nejde vůbec do hloubky. Chyběly mi tam nějaké silnější emoce, větší ponoření do charakterů postav, do vztahu mezi nimi. Jakoby mezi nimi byl odstup. Jestli to byl režisérčin záměr a postavy tak měly působit, nebo se film zkrátka jen nepropracoval více pod povrch, nevím. Je na každém, jak na něj snímek zapůsobí. Mně se líbil, ale když srovnám s lesbickými filmy, které jsem zhlédla, tento na mě nezapůsobil ani zdaleka tolik, jako většina z nich. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla něco tak nepřesvědčivě zahraného, obě hlavní představitelky byly už od pohledu nesympatické. Celkové podání námětu působilo ploše, bez emocí. Potencionálně dobré téma zakázané lásky ve výsledku působilo jako kýč s mnoha hluchými místy. Aspoň délka filmu byla snesitelná, kdyby měl snímek o 30 minut navíc, tak zaspím. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si ten film pustila kvůli soundtracku, který mě nalákal, protože tématicky tyto filmy vysloveně nevyhledávám. Byla jsem ale příjemně zaskočená nejen bezvadným scénářem, ale i naprosto uvěřitelným, bezchybným hereckým projevem Erin a Diane a to nemluvím o atmosféře, která se dala doslova krájet po celou stopáž. Tudíž těch 76 minut uteklo rychlostí blesku, že jsem nestačila ani vydechnout. A vida! Vyloupla se mně tady neznámá tvář Katherine Brooks a umí..... ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru značně přeceněný film. Loving Anabelle je jednoduše řečeno o „zakázané lásce“, osudovém setkání svobodomyslné a drzé studentky, nešťastné a až nepochopitelně pasivní učitelky, ve špatný čas a na špatném místě. Obyčejný příběh s poselstvím, líbivě, ale nevtíravě zpracován, s něžnou atmosférou začátku léta, s hořkým pocitem na konci. ()

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Film s perfektnou tematikou, skončil podivným spôsobom... Postava Simonne takmer dokonalá,stále púta pozornosť, no naopak Annabelle robí všetko, aby mi skazila zážitok z filmu. Možno ak by za hlavnú predstaviteľku bola dosadená nejaká iná sympatická herečka...Láska medzi profesorkou a žiačkou je silné,skutočné téma, ktoré sa v tomto filme bohužiaľ nerozvinulo ďalej. 3/5 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Erin Kelly si režisérka Katherine Brooks vybrala náhodně v obecenstvu na divadelním představení a spolu začali pracovat na scénáři, což jim zabralo tři roky. Diane Gaidry byla do role dosazena tři dny před začátekm natáčení. (HellFire)
  • Fotky bývalé milenky Simone jsou ve skutečnosti fotografie režisérky Katherine Brooks. (HellFire)

Reklama

Reklama