Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

ilemas 

všechny recenze uživatele

„Americký zločin" se držel více faktů, byl reálnější, ale tento snímek je syrovější a hnusnější, téměř přesná kopie knihy, která je ovšem mnohem drsnější. Těžko říct, které zpracování tohoto skutečného případu je lepší. Oba dva filmy mě děsně vzaly. Výborná kamera, atmosféra snímku je velmi hustá, skvělé herecké výkony. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 2*, pocitově za 1*. Přesně ten typ exploitationu, který je sice nepříjemný, ale také těžko uvěřitelný a především bezdůvodný a zbytečný. Martyrs měly myšlenku, Srpski film skrytý komentář, I Spit on Your Grave bylo guilty pleasure. Jaký smysl má ale točit něco takového? Rob Reiner se určitě chytá za hlavu. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Girl Next Door spracováva rovnaký námet ako American Crime, čo prirodzene zvádza k porovnávaniu. Wilsonov film pritvrdzuje, ale aj tak zaostáva. Nie je natoľko smutný a emotívny, ani postavy nie sú natoľko typovo, či dokonca vekovo (Meg) podobné skutočným aktérom zločinu. To považujem za základ autenticity a presvedčivosti, nie za kritérium hodnotenia... Bolo to tak trochu samoúčelné, bez etického odkazu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americká filmová adaptace knihy „Dívka od vedle“ se příliš nepovedla. Ztratila silnou a tíživou atmosféru, ztratila zajímavé postavy, které měly neskutečnou hloubku. U filmu „The Girl Next Door“ si uvědomíte. Že někdy doslovné převedení knihy prostě fungovat nebude. A tohle hodně doslovné je. A ve filmu to prostě není ono. Raději si přečtěte knihu. Bude na vás mít větší dopad. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hodnotím asi najlepším možným spôsobom a to tak, že najprv som si pozrel Americký zločin inšpirovaný skutočnými udalosťami v Indiane v roku 1965 a až po ňom túto adaptáciu čerpajúcu z tohto nepochopiteľného zločinu. Kým Americký zločin má oveľa lepších hercov, najmä v úlohe hlavnej predstaviteľky v tomto prípade je rozprávačom príbehu mladý David, chlapec zo susedstva ktorý sa výkonu Elliot Page rozhodne nevyrovnal a ani predstaviteľka Meg nebola tak dobrá avšak film tieto nedostatky a slabšie dialógy vykompenzoval trochu brutálnejšími a lepšie natočenými zábermi. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama