Reklama

Reklama

Orel kontra žralok

(festivalový název)
  • Nový Zéland Eagle vs Shark (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Lily a Jarrod jsou dvě pochybné existence, kterými celá společnost opovrhuje. Oni si ale žijí spokojeně každý svůj život a svého okolí si nevšímají. Na první pohled je jsné, že jsou stvořeni jeden pro druhého, a to nejen díky znamínku nad horním rtem, které oba mají. Když se potkají na párty v maskách (Jarrod v převleku orla a Lily v převleku žraloka) a stráví spolu noc, vznikne mezi nimi prapodivná, ale přesto vřelá láska. Hned na to společně odjíždí za Jarrodovou rodinou, kde Lily poznává nejen členy rodiny, ale také samotného Jarroda... (wendelin9)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem jsem se opravdu protrápil. Nevylučuju, že ústřední dvojice looserů se obyčejným mladým lidem ve skutečnosti podobá mnohem více, než 99 procent filmových postav, já jsem je ale měl za totální, nepřesvědčivé, nereálné, skrz na skrz podivné mimoně, ze kterých mi vůbec nebylo dobře. Oddechnout jsem si od nich mohl při pohledu na dalších dvacet podobných ichtylů. Nebo mě z té všudypřítomné podivnosti mohl vytrhnout neméně bizarní animák o jablíčku a ohryzku. Závěrečné titulky už hodně dlouho nechutnaly tak sladce. Režisér Waititi se jistě projevil jako netradiční tvůrce, nemůžu se ovšem zbavit dojmu, že to bylo na můj úkor- v podstatě se na to nedalo koukat, o nějakém požitku nebo radosti nemá vůbec smysl mluvit. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

I přes tu rozkošnou fascinaci nevkusem, opožděností (a anti-cool vizáží) spjatou hlavně s tragickým hlavním mužským "hrdinou" Jarrodem se jedná především o příběh lásky. A "Eagle vs Shark" je konečně nějaká love-story, jež není podávaná v klasickém hollywoodském sterilním balení plném vybělených úsměvů podbarvených lacinými popovými cajdáky. ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Mohl to být takový krásně milý film o looserech. Ty já moc ráda. Jeden z hlavních looserů má sice pusu jako Arnold (pro což bych mohla mít i slabost), ale jiank je to naprosto nesympatický debil, ke kterému jsem si za celý film nenašla ani malinkatou pěšinku, ani mravenčí cestičku... Animace milá, hudební podkres je asi - ne asi - určitě to nejlepší z celého filmu a hlavní hrdinka je taková krásně svá, fotogenická. Zbytek bohužel směs nejrůznějších divně trapných lidí a scének, které dávají dohromady velké nic o ničem. Jako milovník ujetých postaviček Wese Andersona a spol., jsem hodně, ale hodně zklamaná... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úžasne spontánna a nespútaná záležitosť, ktorá dáva na frak väčšine komečrných sračiek. Milý, úsmevný, trpký i citlivý príbeh, v ktorom dali tvorcovia zbohom všetkému, čo by sme mohli označiť za klišé. Trošku zdramatizovať záver, do pár scén pridať štipku viac humoru a bolo by to geniálne. 85%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že film nese jisté vnitřní poselství, dokonce jsem i pochopil jaké, ale Taika Waititi u mě tentokrát selhal. Mohl bych snímek ohodnotit vyšším počtem hvězdiček, ale to by nesměla být tak zřetelná snaha působit uměleckým dojmem a útočit na city slabších jedinců. Nápad zalidnit film "zvláštními" postavami sice nebyl špatný, ale nebyl původní, Nuda v Brně tu byla přece jen o něco dřív. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Rozpočet: 1.3 milionu dolarů. (Saku)
  • Štáb měl 35 členů a natáčelo se 25 dní (Saku)

Reklama

Reklama