Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už dlhšie som zo žiadneho amerického filmu necítil taký nepríjemný pocit z obludnosti samoty a prázdnoty ubíjajúceho kažodenného života moderného človeka. A to tu máme pritom aj odľahčenejšie momenty. Tvorcovia sa ale nebáli vydať ku koncu podľa mňa veľmi nečakaným smerom, pričom som mal v hlave zdanlivo jasno, kam to bude celé smerovať, no nesmerovalo. Prekvapuje ma, že Slater nebol nominovaný na Oscara, za podobné šťavnaté úlohy v nezávislých filmoch by sa na bývalé herecké hviezdy nemuselo zabúdať. Treba vyzdvihnúť až takmer kauffmanovsko-gondryovskú formu. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keby bolo hovno cukrom srali by sme si do kávy Možno sa pýtate, prečo som, urobil to, čo som urobil. Ale akú ste mi dali možnosť. Ako inak by som mal získať vašu pozornosť? Všetko, čo som chcel, bolo existovať vo vašom svete. Pozoruhodný príbeh jedného melancholického chlapa ktorý si nechá srať na hlavu až sa z toho zblázni ... u mňa musím povedať dosť dobrý film ... akurát tie grcky na prsiach jednej slečny si mohli odpustiť .... ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

To její ochrnutí mi přislo trošku moc idealizované. Na to, že byla komplet nehybná, byla až moc dokonalá. Dokonalý hadry, všechno čistý, namalovaná, asi aji voňavá, bez pytlíka na výměchy, skoro bez problému. Než si Christian Slater (na chvilku) sundal brýle, tak fakt vypadal úplně lúzersky (jenom napůl lúzersky), i ta pleška snad byla pravá. Jeho stydlivost byla na tom to nejlepší. Snad se aji červenal, ne? A ty jeho rozhovory s rybičkou, to byla třešínka ložená ve šlehačce na bradavce. Ale nejlepší to bylo stejně ze začátku, když měl ty svoje maniakální psychotický stavy. Celou dobu jsem doufal, že to nebude mít happy end. V koutku duše jsem ale taky doufal, že to dobře dopadne, což se mi už u filmu dlouho nestalo. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Úprimne som od tohto filmu vela neočakával, no po tých skromných 99min. som velmi milo prekvapený. Pre mňa asbolútne neznáma firma,Frank A.Cappello si napísal a zrežíroval bravúrnu psychologickú pitvu. Za svoj objekt si vybral outsidera, ktorý sa nedokázal zaradiť do spoločnosti pretože sa nevedel stotožniť s okolím. Bol som šokovaný, pretože ta pitva bola dokonalá,bolo neskutočne cítiť ako Maconel trpí, ako sa zúfalý baví s imaginárnym rybacím priateľom, na tom má však nemalú zásluhu aj Slater, doteraz som ho považoval za "herca" plytkých akčných béčok no výkon ktorý podal v tichom mužovi bol famózny,oscarového charakteru. Asi takto si predstavujem kvalitnú psychologickú drámu, prežívali ste všetko čo prežívali postavy. Congratz Cappello dúfam že neprestane točiť a neupustí od žánru,práve získal fanúšika ;). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když na začátku filmu zmáčkne Bob McConel ( Christian Slater ) , hlavou rozbité tanečnice, to červené tlačítko a rozpoutá se , technicky nedokonalé , peklo, řval jsem smíchy. CITÁT : Ryba - Dodělej, co začal Coleman, dodělej, co začal Coleman, dodělej, co začal Coleman....to je fakt hustá ryba. Jo a aby to nebylo tak jednoduché, taky se doma bavím se svýma rybyčkama, no a co ? Nevěděl jsem zda se smát, brečet nebo být překvapený z toho, co tento snímek přináší, ale byl jsem vcelku spokojený a bavil jsem se. ....chtěl jen existovat v našem světě. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)

Reklama

Reklama