Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +jako kapitola ze života Jane Austenové to může být zajímavé, vztah obou sester byl příjemný -děj je hodně rozvláčný (rozvleklý), téměř žádná scéna mě neohromila, natož aby mě dostala do kolen, výprava a prostředí mě nezaujalo, herci mě taky dvakrát nepřesvědčili/// No kouknul jsem se hlavně proto, že to je nový a taky kvůli hlavní dvojici. I samotná spisovatelka a její život se mi nezdá jako špatný námět, ale zpracování i herecké podání je hodně ospalé a nevýrazné./// Celkem 56%/// ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

55 % - Všechny Rozumy a city, Pýchy a předsudky tady splývají dohromady. Je to natočené rutinně a celkem nic nového se nekoná. Leckterá ženská duše (neříkám ovšem, že každá) bude zřejmě toto velebit i tak, já jsem v tom ovšem nenašel nic nadprůměrného. Klasická kostýmní romantika, značně odosobněná, značně kopírující své předchůdce. Anne Hathaway? Mizérie... :-( ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky nemohou mluvit za vše, a tak jen dodám: zcela jasně jsem pochopil, proč ten snímek mnohé ženy tak milují. Je v tom určité nezpochybnitelné kouzlo. Dá se říci, že jestliže kluci mají MARVELácké hrdiny v čele s Avengers, holky mají zfilmované romány Jane Austenové. Nevím, jestli je zrovna Vášeň a cit v jejich čele, ale někde tam je. Určitě. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Naprosto čisté, dojemné, přirozené... Chvíli sem se jen tak pousmívala, jindy mi to přišlo opravdu smutné, plné emocí. Jindy hrozně dokonalé, jak je to výstižně napsané, takže sem se pokoušela se do toho vcítit... Protože si myslím, že to bylo vážně dobře zahrané. Jak bych to řekla, bylo to prostě AUSTENOVSKÉ a rozhodně mě to nezklamalo ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je libo čaj při předčítání literárních pokusů? Tentokrát v podání televizního režiséra Juliana Jarrolda? Leckdo tu vyčítá unylost a absenci pořádně pálivého koření, mně osobně většina těchhle sešněrovaných korzetů a nažehlených košil připadá stejná. Když pominu všechny ty klasické atributy kostýmní romance, tak například zobrazení násilí v podobě boxu je překvapivě slušným oživením filmu, stejně jako slovní potyčky mezi nespoutaným a světáckým Tomem Lefroyem (který měl poznamenat hrdinčinu další tvorbu) a právě nezlomnou spisovatelkou Jane Austen. Horší je to už s tempem a vášní, která z obrazovky nikterak nevychází. Nesouhlasím ale s kritikou směřovanou k Anne Hathaway (která se kvůli roli učila na piano a pilovala britskou angličtinu) – z teenagerských střevíců vyrostla už dávno!! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Většina filmu se točila v Irsku. Jenom dva záběry jsou z Anglie. (duklak2)
  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama