Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arthur leští stoly v čínské restauraci, hraje na trombon ve školní kapele a pokukuje po chytré, veselé a nekonvenční Lile, které očividně není lhostejný. V okamžiku, kdy Arthur zkouší první nesmělé kroky romantického vztahu, se všechny dlouhodobé vztahy dospělých v jeho okolí rozpadají na kusy a vtahují ho do víru, který změní jeho život navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

tahit 

všechny recenze uživatele

Ukázat problémy lidských vztahů a přeložit do řeči filmu se všemi jeho možnostmi není tak jednoduché. Psychologická kresba postav je přesvědčivá, ale nějak sem tomu moc nevěřil. Dosáhnout niternějšího pohledu pod skořápku nešťastné lidské duše by chtělo možná větší prostor. Ale to by pak bylo asi moc dlouhé a nezáživné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film na efekt a vnější formou pro otřesení divákem. Na rozdíl od reality v životě ne všechno je depka. ----- Navzdory názvu jde o mimořádně depresivní film z amerického maloměsta, pravděpodobně celý rok pokrytého sněhem.   Jistě se podobné příběhy stávají. Ale přece jenom - na jeden film je té deprese až příliš. Takže si po skončení řeknete - a proč jako? Aby se lidé nerozváděli, nebo to povede k tragickým koncům? Ocitáme se v malém americkém městečku, kde furt, no ale furt sněží. Proto všude vládne depresivní modř. Nejdřív to vypadá, že film bude o mažoretech, pak že o jednom teenie vztahu, dojde i na osudy několika dalších lidí, aby se zhruba v půlce konečně vylouplo, o co se bude hrát, takže depka pak zaútočí o to více. Pro ty, kdo chtějí vědět a nedívat se na film, NÁSLEDUJE SPOILER!!! Takže nečíst, kdo nechcete být překvapeni. Takže to hlavní téma - jedno manželství se posere, rozvede, děcko v půlce filmu zhebne, manžel na konci zastřelí brokovnicí manželku a pak pistolí sebe, konec titulky, jen mažoreti chvíli přestali cvičit pořadový pochod. Možná jsem až příliš negativní v hodnocení, ale víte, já depresivní filmy, které se snaží tvářit, že neexistuje naděje ani nic pozitivního, prostě nemám moc rád. Disk obsahuje kromě filmu (2,35:1, zvuky v DD 5.1) už jen protipirát, tedy ani bonusy zde nejsou.   Publikováno: 11.11.2008 ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Gordon Green .. Dvakrát mě tohle tuhé a vláčné rodinné drama nerozehřálo. Mám rád obdobné projekty - slušně obsazené mal(oměstsk)é filmy, ale občas prostě nesednou tak, jak by dle potenciálu mohly. Alespoň, že Kate Beckinsale se ukázala v tom lepším hereckém světle. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] David Gordon Green je součaným králem "redneck drama" žánru a Sněžní andělé jsou rozhodně jedním z jeho nejlepších zářezů. Naprosto BRAVURNÍ režie, která jde vždy rovnou k věci a mluví k divákovi naprosto srozumitelnou a přirozenou řečí, a pak hlavně a herecké výkony, jak Rockwella tak Beckinsale, dominují filmu, který se dokáže zarýt pod kůži tak nenuceně jak jen to je možné. 85 % ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, kterej nejdřív spíš připomíná nějakou telenovelu, kde se hlavně řeší vztahy. Tady je to poněkud vyhrocené, protože je to americký a aby to bylo zajímavý, tak skoro každej charakter má nějakou tu vadu či dvě. V podstatě jsou tam dvě linie - týkající se rozpadu manželství pobucha Glenna a Annie, kteří spolu mají dceru, a agresivní a pobožnej Glenn to všechno špatně nese, a druhá linie obskakuje mladýho kluka Arthura, kterej je svědkem všech těch blbejch vztahů (rodičů atd.) a kterej se seznámí s trochu divnou retro holkou a začne s ní chodit. Má to být asi kontrast mezi zničenými a novým vztahem. Nenašlo se tam nic, co by mě nějak zaujalo, kromě krásy Kate Beckinsale, OlivieThirlby a konce, ke kterýmu bylo jasný, že to dospěje. Nudil jsem se jenom trochu, ale už se na to nikdy nepodívám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • David Gordon Green pôvodne len spolupracoval na scenári. O tri roky neskôr sa uvoľnilo miesto režiséra a producenti snímku ho požiadali, či by zároveň aj nerežíroval. (Real Tom Hardy)
  • Aj napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v malom meste v Pensylvánii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Nové Škótsko, konkrétne v mestách Halifax a Dartmouth. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama