Reklama

Reklama

Brnířovské stádo

Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1955, 14 min

Režie:

Jan Kouba

Hrají:

Antonín Zíb

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Film - náš pomocník.
Rozsáhlá kolekce informačních a osvětových filmů z let 1948 až 1959 reflektuje proměny české společnosti 50. let v jejích pracovních zvyklostech i volnočasových aktivitách. (Filmexport)

Recenze (2)

ripo

všechny recenze uživatele

Tento film ministerstva zemědělství je součástí seriálu „Stáda rostou do krásy". Prvým dílem je film „Příběh z naší farmy", druhým dílem „Brnířovské stádo" a seriál bude zakončen filmem „Masis a Nadějná", který líčí osudy dvou koní. Film dokazuje na podkladě vědeckých poznatků i praktických zkušeností brnířovských družstevníků, že nejspolehlivější cestou ke zlepšení stáda je vlastní odchov, při kterém se organismus zvířat během let úspěšně aklimatisoval. Film je určen pro nejširší uplatnění v zemědělských oblastech se živočišnou výrobou. Filmový přehled 4/1956 ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Snímek představuje JZD v Brnířově jako vzor pro ostatní družstva. Brnířovské JZD má ta nejkvalitnější stáda hovězího dobytka. Aby dosáhlo nejvyšší jakosti, provádějí jeho pracovníci pravidelné selekce, kterými projdou pouze ty nejkvalitnější kusy. Každé dojnici přidělují tabulku evidující údaje o dojivosti a kontrolují, zda splňuje stanovené normy. Komentář k filmu namluvil Antonín Zíb ()

Reklama

Reklama