Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Další bláznivá komedie Kusturicy. Nuto říci, že se mi líbila více, než jiné jeho podobně laděné filmy. Akční dědeček, který má okolo chalupy střelnici a tankodrom v jednom. Musí se starat o vnuka, kterého pošle do města prodat krávu a sehnat nevěstu. Vnouček po cestě potká přátele i nepřátele. O komické a absurdní situace není nouze, typicý rukopis režiséra je patrný v mnoha momentech. Dozajista se zasmějete, vidím to na jasné čtyři hvězdy. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Je to poněkud slabší, zbytečně překomedializované. Spousta pádů a výbuchů. Nicméně velmi slušná komedie s pověstnou Kusturiromantikou (Chlapec s krávou hledá lásku ve městě a najde) Muzika je zase skvělá i když od jiných lidí než jsme u Emira zvyklí. Zase tam něco pořád lítá vzduchem tentokrát je to vystřelený cirkusák. Nečekejte Život je čudo a vůbec ne Dom za vešanje...ale dá se to---Dopsáno 6/2010: Tak tu muziku dělal Stribor Kusturica, mám CD, je to perfektní. Jestli je to Emirův synek, to musí být táta hrdý.... ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Filmy Emira Kusturici jsou tak trochu šílené, střelené - zkrátka horkokrevné. Se Zavetem ať se ale popere každý divák raději individuálně. Konkrétně já jej považuji za střepinu v Kusturicově jinak horkokrevně vyváženém vesmíru. Spousta scének ve mě sice opět vyvolala celkem slušné záchvaty smíchu, ale v druhé polovině už dostává slovíčko CRAZY nový rozměr. Také nevím, o čem tentokrát, narozdíl od ostatních Kusturicových děl, jeho film vlastně vyprávěl. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Kusturica jede na svůj setrvačník pořád slušným tempem. Je milé, že se stále ještě dočkáme i originálních drobnůstek a především vražedně rozjeté muziky (původní od Emirova syna Stribora + nějakých těch vykopávek). Slova "Srce je moje violina" se mnou budou cukat ještě dlouho a dojem je rozhodně pozitivní, ale nějak tomu tentokrát chybí duše a tmel. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Totálne uletená komédia. Ešte šibnutejšia ako Čierna mačka a biely kocúr a takmer rovnako kvalitná. Prvých 30-40 minút som sa nejako nemohol scítiť s filmom ale keď som sa aklimatizoval tak mi slzy smiechu tiekli potokom. Vrelo odporúčam všetkým fanúšikom netradičného absurdného a vcelku drsného humoru. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama