Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední film Emila Kusturici, natočený ve stejném duchu jako Černá kočka, bílý kocour. Dočkáte se trabanta, a to i v provedení limuzína či off-road, chlapského laškování s krůtou i kravkou, bláznivých zlepšováků dědy Živojina, bandy přitroublých gangsterů v čele s Kusturicovým dvorním hercem Miki Manojlovicem, únosu a vysvobození krásné dívky, pohřbu, svatby, karaoke a mnoha dalších bláznivin za doprovodu ryčné balkánské dechovky. Prostě všechno tak jak to mám ráda. A snad nebudu moc spoilerovat, když prozradím, že tenhle filmik končí happy-endem. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* takovou nálož divokých nápadů jsem od této komedie rozhodně nečekal a některé scénky jsou nezapomenutelné. Už dlouho jsem neviděl šílenější film než tento, ale na druhou stranou si tu Kusturica neláme hlavu nad nějakými logičnostmi, což mi ke konci už začínalo vadit. Kdo má tedy chuť na moderní barevnou balkánskou pohádku na vyplnění nudné chvíle třeba po obědě, tak jděte do toho, ale rozhodně to pro každého není! [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle mého se v tomhle snímku vymknul obvyklý kýčovitý cirkus Kusturicovi z ruky. Zejména poslední půlhodina působila, jakoby všichni byli v rauši. Z rázovitých figurek jsem cítila přílišnou chtěnost. Situce byly tak přepjaté, až praskla struna mé divácké empatie a spíš mne to otravovalo. A nechutným bonusem byla fakt odporná zoofilie. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ujetost na entou!!! Ze začátku jsem v tom viděl jenom nějakou balkánskou koninu, ale když Tsane dorazil do města vše se změnilo na poctu béčkovým filmům plnou geniálních absurdit. Raketomet ve střeše vesnického kostela? Nemám slov... a Jasna byla nádherná, jen ten Tsane se mi zdál poněkud mladý, ale to vůbec nevadí. Zatím čtyři, ale mám pocit, že po dalším zhlédnutí se mážeme dostat i výše. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Klobúk dol nielen pred Kusturicom, ale aj pred mladým Urosom Milovanovicom ktorý zahral Tsana naozaj veľmi dobre. Komédia nepatria k mojim obľúbeným žánrom, ale na tento film som narazil kedysi dávno na STV 2 keď boli myslím štvrtkové večery venované zahraničnej tvorbe z filmársky menej zdatných krajín a bol to tuším prvý film od Kusturicu, až po ňom som si pozrel Čiernu mačku bieleho kocúra. Naozaj veľmi vydarená vidiecka komédia. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama