Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (772)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dílo, které mnou otřásá více jak zemětřesení. Přesně kvůli těmto případům raději nečtu noviny a nedívám se na zprávy. Moje slabá nátura na to nemá, takže velice děkuji panu režisérovi, že choulostivé scény pojal velice komorně, jinak by Americký zločin patřil mezi filmy, na které koukám přes prsty. Tleskám Ellen Page (opravdový talent) ujala se své role na jedničku a též tleskám Catherina Keener(ové). Zahrála tu roli tak přesvědčivě, že ji ještě teď nenávidím. Už zase hodně dlouho nechci vidět film natočený podle skutečných událostí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Veliky plus tohohle filmu je jeho inspirace skutecnym pripadem. Jinak film vetsinu casu funguje jako solidne natoceny i zahrany, ale nicim extra vyjimecny drama o nejakym malomeste, kde zenska vychovava hromadu dcer a stara se jeste o dve cizi holky. Dej nikam nespecha, vlastne se ani nic moc neresi, ale moc dobre se na to kouka. Jenze postupem casu zacne tyrani, zlehka, od vyprasku, pres paleni cigaretama az po drsnejsi zalezitosti a popravde receno, vyvoj deje docela prekvapi. Na zaver tu je jeden zbytecnej zvrat, ale film vyzni o to vic smutne. No a do toho se sem tam prolina linie se soudem, ta by tu sice bejt nemusela, ale dej prijemne spestruje. Takze nakonec hodne silny drama, s nekolika fakt drsnejma scenama a skvelejma hercema, i co se tyce deti. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USATržby Celosvetovo $1,096,707Neskutočné čoho su ľudia schopní. Režisér Tommy O Haver zachytil týmto filmom podľa skutočných udalostí depresívne udalosti pri nich asi nie je každému všetko jedno. Je až nechutné čoho sa ľudia dopúšťajú a až kam dokážu zájsť, Haver sa snaží byť pri vyprávaní týchto nechutných udalostí nestranný, nesnaží sa nič zveličovať a nechutnosti páchané na mladej Sylvii v podaní skvelej Ellen Page(fakt talent) podáva z odstupom, nebazíruje na žiadnej krutosti a diváka necháva nech si dotvorí sám obraz o tých zverstvách čo páchali v tom dome "hrôzy". Haverov režisersky štýl u tohto filmu mi moc pripomína ten od Davida Finchera(Zodiac, se7em). /90%/ ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tommy O'Haver, Irene Turner | Hudba: Alan Ari Lazar | Produkcia: Christine Vachon, Jocelyn Hayes, Henry Winterstern, Kevin Turner, Hans C. Ritter | Distribúcia: Showtime | Štúdio: First Look | Rozpočet: 2miliónov $ | Tržby: ? $ || Moje hodnotenie má morálny dôvod. Remeselne je film vypracovaný, emočne strhujúci. Problém mám s tematikou. Filmy tohoto rázu by sa nemali predávať do kina ani do televízií. Hovorím o scenároch, ktoré sú vytvorené na základe skutočných udalostí so sadistickým obsahom. Jednak tvorcovia zarábajú na rekonštrukcii utrpenia iných a na druhú stranu je to najhoršie médium pre prípadné detské alebo dospievajúce publikum už bez takýchto podnetov náchylných k zvrhlostiam. Tento film totiž sucho reflektuje, vôbec nepoukazuje na nesprávnosť týchto činov. Pláč hlavnej predstaviteľky a následne jej rodičov nie je vôbec dostatočným kontrastom k odpornosti konaniu ostatných. Neodpustiteľný počin, ktorý by mal byť zakázaný!!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nad lidskou zvrhlostí a krutostí se člověk nepřestává divit. Americký zločin je otřesnou ukázkou týrání a lhostejnosti lidí v okolí, kde se zločin odehrával. Snímek je výborně a sugestivně natočen, na city diváka dokáže velmi zapůsobit a zanechá hlubokou stopu v mysli, protože těchto 92 minut jen tak z hlavy nevymažete. Mírnost rozsudku soudu nejde na rozum, protože při pomyšlení, že se tento případ opravdu stal, se chce zdravě uvažujícímu člověku zvracet a mrazení v zádech jen dokresluje hrůznost této události. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen podle skutečné události, která se stala v Indianě v roce 1965. (don corleone)
  • Ačkoliv se film odehrává v roce 1965, ve scéně, kdy rodina dorazí na pouť, vidíme v jednom stánku s hračkami Oslíka a Dračici z animovaného filmu Shrek (2001). (uiu)
  • Ve filmu můžeme vidět Rickyho Hobbse (Evan Peters) za volantem světlemodrého Fordu Mustang Hardtop ročník 1967 – ovšem snímek se odehrává v roce 1965. (J.F.B.)

Reklama

Reklama