Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů osmdesátých let se odehrává v čase vánočním, kdy pan Peltzer koupí v zapadlém krámku Čínské čtvrti pro svého syna Billyho neobvyklý dárek: mogwaie, malé zvířátko připomínající medvídka. Chov zvířete má však pevná pravidla. Nesmí na světlo, nesmí se namočit a nesmí se krmit po půlnoci. Všechny zákazy samozřejmě Billy, i když nevědomky, poruší a výsledkem jsou ulice plné podivných a notně škodolibých příšerek, které začnou ničit celé městečko a terorizovat jeho obyvatele. Je na Billym, aby se s pohromou vypořádal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemne ma prekvapilo, že po mnohých rokoch televízia opäť siahla po gremlinsoch. Mal som z nich v minulosti veľmi dobrý pocit a bol som oprávnene zvedavý, čo s nimi vyviedol najobjektívnejší kritik - čas. Bohužiaľ sa opakoval osud viacerých starších filmov, ktoré som mal zafixované v pamäti ako výborné, filmov, ktoré ma kedysi veľmi slušne zabavili. Ani teraz nemôžem povedať, že je to podpriemerný alebo dokonca zlý film. Čaro prvého zhliadnutia však dávno vyprchalo a objavili sa, predtým veľkoryso prehliadané, nedostatky. Gizmo patrí naďalej k najroztomilejším figúrkam, aké boli pre film stvorené. Film je vtipný, nápaditý a dopĺňa ho dobrá hudba. Jeho zosun končí na troch hviezdičkách a záväzku, že pred neúprosnými kritikmi ho budem naďalej obhajovať. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výtržník a ničitel v osmdesátých letech holt prostě musel mít číro, a neuniknul tomu ani Proužek:) Ale tak to už v tom našem politicky korektním světě chodí, a když jde jenom o Gremliny, tak proč ne:) Navíc proti někomu tak roztomilému jako je Gizmo musíte postavit někoho kdo je odporný, i když se dívá na Sněhurku:) Prostě proto, že Gremliny jsem narozdíl od Critters viděl, takže mě teenage sci-fi horrorové komedie z osmdesátých let jen tak lehce štrejchly a neměly čas mě znudit, dávám i díky hudbě Jerryho Goldsmithe ****. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 10/10/// +je to děsná sranda -rád bych někdy viděl třetí díl v novém kabátku./// Tenhle film miluju. Když jsem byl malej, tak to byl jeden z prvních hororových filmů který jsem viděl. Tehdá ještě s tím jednohlasným dabingem. Určitě nejsem jedinej kdo tu dobu pamatuje. A považte už tehdá jsem se docela smál, ale samozřejmě víc jsem se bál. Dneska je to vyloženě zábavná jízda a i když film zestárnul, tak víc věcí se mu nedá upřít. Nádherné příšerky, příběh, zábava a především chytlavá hudba. Strašně chytlavá. Teď si ji neustále pouším z YouTube a určitě mě jen tak neomrzí. No a jak jsem zmínil: samotní Gremlini jsou výborní, různorodí a jsou to nehorázný potvory a to ve dvojce dělaj ještě větší bordel./// Celkem 80%/// ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Trosku morbidne, ale stale zabavne. Chcel by som mat takeho Mogwaia doma, aspon by som mal o zabavu postarane, len tu zodpovednost, aby sa Mogwai nesmel dotknut vody alebo nesmel nic zjest po polnoci by som si na seba nechcel zobrat, takze radsej si tieto problemy pozriem v bezpeci pred telkacom tak, ako mi to naservirovali tvorcovia filmu. Ale je to jeden z dalsich filmov 80-tych rokov, ktory si rad raz za cas zopakujem a hodi sa tak na vianocne sviatky :-) _________ Zach Galligan - (Billy Peltzer) +++ Phoebe Cates - (Kate Beringer) +++ Hoyt Axton - (Randall Peltzer) +++ Keye Luke - (Starý otec - pán Wing) +++ Corey Feldman - (Pete Fountaine) +++ Judge Reinhold - (Gerald Hopkins) +++ Scott Brady - (šerif Frank) +++ Harry Carey Jr. - (Mr. Anderson) +++ Michael Winslow - (hlas Mogwai / Gremlins) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Sice jsem už tenhle film viděl jako malý děcko, ale stejně jsou pro mě Grelins pořád dost zvláštní záležitostí. Během sledování jsem si postupně zvykl, že je to vlastně taková černá komedie, možná až hororová komedie (taky byl tenhle film jedním z důvodů, proč vznikl PG-13), ale pořád ta kombinace toho, jak jsou gremlini roztomilí, někdy i dost vtipní, a jak jsou zabíjeni lidmi, kteří bojují o přežití... Možná bych chtěl vidět spíš film, kde teda buď to bude roztomilá pohádka, nebo přitvrdí a bude to pořádná brutalitka. V každém případě je to řemeslně dobře odvedená práce, ale nějak mi to nesedlo. (6/10) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (70)

  • Na začátku filmu můžeme vidět zamrzlý Wolksvagen Brouk. To, aby Wolksvagen Brouk zamrzl, je ale nemožné, protože není chlazený vodou ale vzduchem. (holyterry)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Nová streamovací služba Warnerů má název

Nová streamovací služba Warnerů má název

10.07.2019

Říkáte, že máte málo streamovacích služeb? Tak to máte kliku, konglomerát WarnerMedia se totiž řítí do streamovacích válek s novou službou HBO Max. Jak již z názvu vypovídá, nová služba zahrne… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama