Reklama

Reklama

Wholetrain

Trailer

Obsahy(1)

Nezávislý německý film vám představí partičku chuligánů, kteří chodí "zdobit" berlínské metro. David už měl problémy s policií, uvažuje o konci. Tino je prudká povaha, hodně riskuje. Naopak Elias je opatrný, někdy až paranoidní. Achim, začátečník, jsou to pro něj jedny z jeho prvních akcí na metru. Jde o prestyž, styl, respekt, adrenalin. Ovšem konkurenční crew jim dává na frak. Souboj se vyhrocuje, při neuvážené akci je třeba vzít nohy na ramena a nenechat doklady na místě činu. Tino má smůlu a při útěku pře policií skončí pod autobusem. Soundtrack má silné obsazení jako např. KRS-One, Afu-Ra, Planet Asia a další. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

tom88 

všechny recenze uživatele

Trocha podceňovaný nemecký film, myslím, že si zaslúži väčšiu pozornosť. Dej nie je až taký premakaný, ale obsah je dobrý, má aj hĺbku a myšlienku. Je to dobre natočený film o sprejeroch, je to dramatické, žiaden vtip ( pre mňa veľké plus ), atmosféra funguje, hudba sa celkom hodí. Herci určite neboli podpriemerní, na moje prekvapenie sa celkom snažili. Myslím, že tento 80 minútový film stojí za to. 100x lepšie ako dementný Gympel. S prižmúrením jedného očka môžem dať za 4*. 70% ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Tak tento super film kruto vystihuje tematiku GRAFFITI. Je tu vidno ako to všetko v graffiti svete chodí, respect, štýl, celkový dojem a graffiti vojna tu hrajú hlavnú rolu, proste film nabitý super scénami a hlavne kresbami. Nezainteresovaný ľudia by po pozretí tochto filmu mali graffiti začať vnímať ako za čosi viac než len za vandalizmus, mali by ho brať ako istý druh dosiaľ neznámeho umenia a prijať ho bez akýchkoľvek problémov lebo graffiti tu vždy bude, nik ho nezastaví tým že bude zbytočne protestovať a zmývať kruté maľby zo stien, vlakov a podobných povrchov!!! ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální a jednoduché. Tak se dá vystihnout film Wholetrain, film o mužích a chlapcích, kteří smysl života viděli vidí v adrenalinu a umění, jenž ale ne je každý chápe. Film o riziku a problémech, jenž taková zábava nese. A hlavně film o přátelství a důkazu, že levné filmy s neznámými herci bývají často lepší jak ty drahé. Pro mně osobní kulťák. ()

Karja 

všechny recenze uživatele

Jak vidno asi prvotina režiséra Floriana Gaagy, a vůbec ne špatná. Ve srovnání s českým Gyplem, který se rovněž nesl v duchu života sprejerů, není toto společné dílo z Německa a Polska slabší. Možná o nějaké to procento lepší, každopádně lépe podchyceno a vyjádřeno. Čeští filmaři asi ještě moc neumí využít takového krásného námětu. Z různých filmů či životních zkušeností jsem měla za to, že sprejerství je hlavně výsadou mladých, do kapuc zahalených teenagerů. Ale tenhle film dokazuje opak: jeden z nich měl už dítě a rozumu moc nepobral, co se týče alespoň zodpovědnosti. Však život mu to vrátil. 80% ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Do street artu zas tak moc nevidím (obě ruce mám levý), ale na hezkej piece na zdi, nebo panel se vždycky rád podívám. Berlín je mekka evropského graffiti, o tom žádná. Byl sem v Paříži, Vídni, Zurichu, ale Berlín na mě v tomhle směru dejchnul nejvíc. Dost tamních lidí tím doslova žije a přesně tak na mě zapůsobil i tenhle film. Totiž, že tvůrci dobře rozuměli tomu, o čem chtějí točit. Takže to na rozdíl od jiných podobných filmů nevyznívá trapně, ale naopak přirozeně a uvěřitelně. Když ve Wholetrain někdo kouří trávu, vypadá to jako, jako když vážně kouří jointa a né puškvorec. Když někdo dělá metro, vypadá to, jako když vážně dělá metro, atd. Super (ne)herecké výkony, jak bývá u podobných filmů zvykem. Krásně syrová kamera. Výborný soundtrack. Optimální délka. 80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo po nocích ve varšavském metru, během kterého štáb narazil i na skutečné sprejery. (morgos)
  • Film získal na Mezinarodním filmovém festivalu v Berlíně zvláštní uznání poroty. (morgos)
  • Na nátačené spolupracovali řada nejlepší německých sprejerů, kteří vystupují pod nicky Cemnoz, Neon, Won a Ciel. (morgos)

Reklama

Reklama