Reklama

Reklama

Knight Rider - legenda se vrací

(TV film)
  • USA Knight Rider (více)

Od čias, keď Michael Knight (DAVID HASSELHOFF) vo svojom čiernom Pontiacu Firebird brázdil svet, ubehlo už veľa rokov. Televízia NBC sa však rozhodla legendu reinkarnovať a roku 2008 uviedla na televízne obrazovky nového jazdca, zabudnutého Michaelovho syna Mikea Traceura, aby bojoval proti zločinu a bezpráviu pod hlavičkou Knight Industries. Neprichádza však len nový hrdina, ale aj nový KITT, Ford Shelby GT500KR, ešte výkonnejší a dokonalejší ako jeho predchodca. Za Mikeom Knightom (JUSTIN BRUENING), vyslúžilcom z Iraku, príde jeho priateľka z detstva Sarah Graimanová (DEANNA RUSSOOVÁ), ktorá ho požiada, aby pomohol zachrániť jej otca, geniálneho vynálezcu a stvoriteľa auta KITT, Charlesa Graimana (BRUCE DAVISON). Mike sa spočiatku zdráha, ale napokon sa rozhodne dať sa do služieb Knight Industries. Mikeovi, Sarah a KITTovi pomáhajú agenti FBI Carrie Rivaiová (SYDNEY TAMIIA POITIER) a Alex Torres (YANCEY ARIAS), technickú podporu poskytujú Billy Morgan (PAUL CAMPBELL) a Zoe Chaeová (SMITH CHO). Napokon sa rozhodnú predstierať Mikeovu smrť. Mike Traceur tak prestane existovať a prichádza Michael Knight... 23-ročný Mike Traceur (JUSTIN BRUENING), syn legendárneho Michaela Knighta, slúžil ako vojak v Iraku. Po návrate domov chcel na všetko zabudnúť, a tak na istý čas zakotvil v metropole hazardu Las Vegas, kde sa zaoberá hazardnými hrami, automobilovými pretekmi a naháňaním dievčat. Z ničoho nič mu ozve jeho kamarátka z detstva Sarah, aby jej pomohol zachrániť jej otca Charlesa Graimana (BRUCE DAVISON), geniálneho vynálezcu a stvoriteľa auta KITT, ktoré vytvoril pre pentagonský projekt Légia. Charlesa uniesli bezohľadní gangstri. Mikeovi sa spočiatku nechce, ale napokon súhlasí. A tak Mike nasadne do nového automobilu KITT, ktoré poskytla firma Knight Industries, aby spolu so Sarah jej otca oslobodili. V ich činnosti ich podporujú agenti FBI Carrie Rivaiová (SYDNEY TAMIIA POITIEROVÁ) a Alex Torres (YANCEY ARIAS), technicky ich zabezpečujú. Billy Morgan (PAUL CAMPBELL) a Zoe Chaeová (SMITH CHOOVÁ). Napokon sa rozhodnú predstierať Mikeovu smrť. Mike Traceur tak prestane existovať a prichádza Michael Knight... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

T2 

všechny recenze uživatele

Nooo, herci na prvý pohľad fajn, pekné malé cameo Hasselhoffa, auto KITT 3000 tiež môže byť, len ten suchý scenár nemusel byť až tak prázdny vývar. Nuž možno ďalšie diely sa trošku rozhýbu k lepšiemu. /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to jenom o trošku líp, než jsem doufal. Michael je taková béčková kopie Alexe z Chirurgů, představitelka Sarah by nepřehrála ani Jessicu Albu a z KITTa je mluvící Zmije. Fuj. Jinak se to drží terminátořího trendu cool vypadající, ale blbé až na půdu (což se bude samozřejmě obhajovat návratem k 80's kořenům), ale docela to táhne nahoru závěr, kterej je nostalgickej jak sviňa (ano, přijde i ON). Vcelku mám pocit, že to naprosto zapadne mezi ostatní seriálovou produkcí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo to Dougovi Limanovi napadlo, ale stalo sa a tak produkoval remake béčkarského akčného seriálu z 80. rokov s Davidom Hasselhoffom. Wtf? Nakoniec ale pilot nedopadol úplne katastrofálne resp. čakal som niečo horšie. Pilot je "len" neoriginálny, nudný, predvídateľný, nezaujímavý a sivý. Herci nepresvedčiví (najlepší je smutne starnúci Bruce Davison s desivou parochňou), akčné scény zaujímavé len na 14,5%, scenáre sú zrejme skopírované z pôvodnej verzie a tak situáciu zachraňuje aspoň a predovšetkým ukecaný KITT (a cameo Davida Hasselhoffa, ktorý má prvý raz v živote dojal). P.S. Vala Kilmera nečakajte. Len daboval. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Pôvodný pilotný diel Knight Ridera aj po toľkých rokoch ponuka kvalitnejší zážitok ako jeho remake. Niektorí producenti asi stále nechápu, že bezduchá béčková zábava sa už dnes v televízii nenosí a chce to viac ako len známu značku. Druhá hviezdička len za mierny nádych nostalgie a nového KITTa s hlasom Vala Kilmera. Ten Ford Mustang je totiž ozaj k svetu aj keď niekedy by mohol radšej mlčať. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Děs běs, jemuž doufejme nebude přiřknuta celá, byť jen jedna jedinná sezóna, protože pokud by k tomu došlo, nejenže bysme zjistili, jakou misi bude muset nový (a nudný) KITT vyřešit s Prahou za zády, ale také bychom si jistě "vychutnali" další mizerně natočené honičky, blbou kameru obecně a ty nejšílenější herecké výkony (ok, Mike Traceur je docela sympaťák) za poslední dva tři seriálové roky. Jedna hvězda navrch za nesmysly žvatlajícího Hasselhoffa a alespoň částečně nostalgickou (jinak zprasenou) znělku. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Scénář, herci i režie - to vše nanejvýš průměrné. Není to takový průšvih jako seriálový Terminátor, u kterého se zkrátka nelze škodolibě bavit, Knight Rider je totiž jen zbytečný a chvilkami dost nudný. A to je dost možná horší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nostalgia opäť vytiahla svoje zbrane a tvorcovia to vedeli. A mohlo to byť ešte lepšie, nebyť toho, že hlavní predstavitelia vyzerali ako párik metrosexuálov z reklamy na kondóm s hereckými schopnosťami schopnými utiahnuť maximálne jeden videoklip. Tento pilot určite predchádzajúce kultové roky nepoškvrnil, za čo môže hlavne dobré grafické spracovanie, kamera bola na slušnej úrovni a s efektmi som bol tiež spokojný. Navyše titulná znelka a Hasselhoff na záver. A určite by som sa naňho rád pozrel znova za volantom KITT-a, imho na to stále má. A tak si seriálom tento môj celkový dojem určite nenechám skaziť. I keď Mustang nebol najšťastnejšia voľba. 65%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se po roce a půl otálení a přesouvání složky "Knight Rider 2008" z jednoho místa na disku na jiné odhodlal a kliknul na tento film a překvapení se kupodivu nekonalo. Kitt znovu na scéně, aneb Knight Rider v hávu nejmodernější techniky. Ptákovina, po stránce děje, postav, křečovitě zábavných dialogů, efektů, technologií a prostě všeho, ale pobavila. Tedy spíše směšné, než vtipné, za to ta hvězda. Aspoň můžu věřit tomu, že seriál by za to nestál a uchovám si vzpomínku na klasiku. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Tu tu du dů, tu tu du dů, tu tu du du tu tůůů:) Juchů:) Návrat legendy v novém štýlu. Ford Mustang namísto Trans Amu '82 ujde, je mi jasný, že u toho starýho auta zůstat nemohli, ale stejně se mi po něm stýská. Starej KITT měl neuvěřitelně futuristickej design, zatímco novej je prostě běžnej sporťák. Jasně, líbí se mi, ale neni to nic převratnýho. Zápletka je mizerná, ale na to jsem zvyklej, přijemně klidnej je hlas Vala Kilmera jako KITTa, Justin Bruening jako Mike Knight junior je docela snesitelnej, zato Deanna Russo je tragická. Malá role Davida Hasselhoffa mě fakt dostala, na toho jsem čekal a dočkal jsem se! Na druhou stranu žádnej Turbo boost!! Snad ještě příde, neřikejte mi, že by tvůrci odepsali skákání, tak jednoznačné poznávací znamení! Jinak nechápu, kde se vzadu sakra bere druhý spoiler, to se tam jako zhmotňuje, nebo je neviditelný?! Také měnění barev mi příde jako blbost.. Potěšila mě zmínka o Praze (stejně jako teďko třeba i v Jumperovi). Chyby: záporáci letěj vrtulníkem, celkem se tam objevěj 4 (!!!) různé vrtulníky: 21:40 asi Augusta A-109, nejsem si jistej. 21:54 Eurocopter AS 355F1, helikoptéra, kterou zřejmě štáb natáčel záběry ze vzduchu, ve předu je ohromné pouzdro na kamery. 22:16 Bell UH-1. 48:54 Eurocopter Twinstar AS355F2. To ale není vše, nejlepší část je automobilová honička plná lehkých ťukanců, kde třeba na 01:03:34 má KITT rozbité levé přední světlo a utržené levé zpětné zrcátko. Následující záběr je vše jako nové a po chvíli se zrcátko utrhne "oficiálně". To nic ale nemění na faktu, že se v dalších záběrech pravidelně objevuje a zase mizí, asi dvacetkrát!! A co ten Hercules na konci? Prostě normální zábava pro teenagery, z nostalgie dávám slabší 3***. Pokud začne skákat, tak to budou..silnější 3*** :D ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech se černý skákací bourák K.I.T.T. proháněl po USA a na sedadle řidiče zachraňoval svět Michael Knight. Po každé misi zachráněná děva padla Michaelovi do postele a zásluhou jedné zbloudilé spermie vznikl Mike Traceur, který právě usedá do druhého KITTa. Ten je sice prošpikován nanotechnologiemi, ale úspěch tohoto snímku (a následného seriálu) bych si dovolil považovat za velký producentský zázrak. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +KITT is back, je moderní, hezký, má vše, říkám wow, cameo Michaela Nighta -Hasselhoff má jen maličkou cameo roli, škoda, že nebude v seriálu/// Sny se plní, už jako malej jsem si přál remake mého oblíbeného seriálu, abych zažil to co zažívali naši rodiče u toho původního, kdy jim vše přišlo mooooc moderní a samotné auto technologicky našlápnuté. Dnes když se dívám na ten původní seriál, tak se mohu jen občas pousmát. Zde dostávám(e) možnost si toto dobrodružství znovu prožít a hned pěkně moderně, tak jak se na správný remake sluší a patří. S úvodním filmem jsem velmi spokojen. Obavy tu samozřejmě byly, ale jsou celkem zbytečný. Je to sice pořád stejně naivní jako před tím, ale tohle já prostě žeru a připadám si u toho jako malej kluk. Prostě husťárna. KITT je zpět a v pohybu vypadá o dost lépe než na zdejších obrázcích. Těším se na seriál./// Celkem 80%/// ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Niektorí ľudia majú proste štastie na služobné autá... Aj ja raz chcem mať káru s cválajúcim mustangom na prednej maske. Nostalgia a obdiv ale idú bokom, keď narazí človek na tupoidný príbeh plný klišé s metrosexuálnym mariňákom v hlavnej úlohe. Preboha, možno príde aj David. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Asi vybočím od hodnocení většiny přítomných, ale při nostalgické vzpomínce, především při veleznámém hudebním doprovodu, mi přejela husí kůže po celém těle. Michael je zpátky, Kit je zpátky a nám nezbývá, než se těšit na nové díly s mluvící černou károu, prohánějící se po vyprahlých pouštních silnicích....a možná i po silnicích druhé třídy v okolí naší matičky Prahy:-)80% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Novej Kitt je hustej, jak hlasem, tak i vzhledem. Příběh byl dost průměrnej, ale hodina se přežije v klídku. No samozřejmě doufám, že pokračování bude opravdu z Prahy:)). ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale nemůžu se zbavit dojmu, že to místama působí jako parodie na starého Knight Ridera a některé momentky jsou jak vystřižené z 80.let, jen v novém technologickém kabátě. Docela mě zajímá první regulerní díl o této znovuzrozené seriálové legendě, protože malinký potenciál tam přeci jenom je. Jinak Ford Mustang je jako nový KITT naprosto paradní volbou. ()

Reklama

Reklama