Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 452)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo poprvé co byl, za mou kino-fimy-navštěvující kariéru, kinosál zaplněn pouze mou maličkostí. Majetnicky jsem tedy pohledem přelétl sál, pousmál se a nechal mě unést do daleké Persie, kde statečný princ Dastan, hubatá princezna Tamina a jedna super cool dýka, co obrací čas, putují... putují, zahraňují svět a sebe navzájem a takové ty obvyklé príma pohádkové věci. Za tu dobu co jsem hrál PRINCE Z PERSIE naposled (zhruba rok 98) se toho změnilo docela dost. K lepšímu (a to už je co říct, bývala to spolu s ALADDINEM moje nejoblíbenější plošinovka) a rozmáchlejšímu. Jerry B. si pohlídal jako vždycky skoro všechno; okulahodící Gemmu Anderton v princeznovém, města, paláce, hady, (pro)pasti, ale udělal tu chybu, že dovolil unylému Miku Newellovi režírovat. Jediným jeho přínosem pro film je nepřehledná akce a tu bych si klidně rád odpustil. Už takhle zbabral čtvrtého Pottera, vzpomínáte? Co ale celý film zahraňuje je výtečné tempo (pořád se něco děje a je na co koukat) a sympatické vedlejší postavy. Gyllenhaala jsem si v takové roli nedovedl ani představit, ale nakonec docela příjemně překvapil. Povedla se i hudba Herryho Gregsona Williamse, který místo na originalitu vsadil na osvědčená témata s orientální příchutí, které se moc pěkně poslouchají. Věděl jsi, že pštrosové mají sebevražedné sklony? Podívej se na ni! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jakmile se objevila znělka s ohňostrojem nad zámkem Neuschweistein, bylo hned jasné, kudy se potáhne karavana.. Někdo chrabrý, někdo krásný, někdo vtipný, někdo proradný a někdo nebezpečný - strejdou Marsellusem Bruckheimerem štědře zadotované, dějově i násilím poněkud bezkrevné dobrodružství v dávno zavátých stopách Mumie. Orientální blockbuster z pískoviště, do něhož se může klidně vymočit toulavé psisko, neb já se do něj už nikdy vracet nehodlám. No nic, aspoň že si Gyllenhaal při perském parkuru natrénoval skoky v čase pro Zdrojový kód a já nepřestávám doufat, že se podaří přenést na plátno i další legendární hru - Pong od Atari. V dvojroli plochých čárek by se měla objevit Keira Knightley, obsazení míčku je z castingového hlediska prozatím otevřené.. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Film je nabity skoro nonstop akciou. Jake Gyllenhaal a jeho akrobaticke kusky a la Spider-Man boli super, samozrejme v skutocnosti by sa obycajny clovek uz davno niekde smykol a zrejme si zlomil nohy alebo nieco ine, ale toto je len zabavny film, ktory z inych filmov prebral vselico a pripomenul mi chvilkami zazitky z takych filmov, ako MUMIA (1999, 2001, 2008)) alebo INDIANA JONES (1981 az 2008). Ben Kingsley je ako v kazdej ulohe skvely, aj tu ukazal svoju dvojitu tvar a tym padom svoj talent, ze presvedcivo dokaze zahrat aj dobraka, ale aj zaporaka. Humorny bol aj Alfred Molina, ktory mi svojimi dlhymi vlasmi pripominal dobrodruzny serial SANDOKAN (1976) s Kabirom Bedim :-) Po druhom pozreti musim skonstatovat, ze je to stale skvela zabava, ktora sa da pozriet viackrat. Nastastie ja nemam problem s filmami, ktore nie su originalne, pretoze pri tak obrovskom pocte uz natocenych filmov s podobnymi nametmi by museli scenaristi dostat akusi specialnu cenu za originalne scenare :-) Takze som si Princa z Perzie opät vychutnal a davam mu krasne 4 hviezdicky. Pri tomto filme jednoducho treba vypnut mozog a nechat sa bavit. _________ Jake Gyllenhaal - (Dastan) +++ Gemma Arterton - (Tamina) +++ Ben Kingsley - (Nizam) +++ Alfred Molina - (Šejk Amar) +++ Steve Toussaint - (Seso) +++ Toby Kebbell - (Garsiv) +++ Richard Coyle - (Tus) +++ Ronald Pickup - (Kráľ Sharaman) +++ William Foster - (Malý Dastan) +++ Produkcia: Jerry Bruckheimer +++ (Videl v kine 24.05.2010) +++ ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Jerry je bez Míši Baye očividně hodně bezradný, když na zrežírování adaptace herní klasiky najal břídila Mikea Newella, který není z tak zajímavého tématu ani na vteřinu schopen vykouzlit sebemenší špetku atmosféry. Zatímco základním elementem předlohy bylo princovo putování skrze zpustošené město plné písečných monster, jenž stylově porážel díky převracení času, tak ve filmu cestuje hlavní hrdina sem-tam po celé Persii, jen aby se vždy zapletl do nějaké šarvátky (o akčních scénách se zde díky otřesnému střihu nedá hovořit), z které vždy o vlásek unikne a jde se o dům dál. Místo pohádkově laděného příběhu se dostavil nelogický slepenec všech dosavadních dílů ságy (zaůkolovat napsáním scénáře béčkaře a debutanta je opravdu skvostný nápad) s nemastným-neslaným záporákem a humorem z Ordinace v růžové zahradě. Pravda, Jake Gyllenhaal a Gemma Arterton se na své role hodí jako nikdo jiný, to by ale nesměli pronášet tak křečovité dialogy, nutící je chovat se jako dvě malé děti na pískovišti. Filmová verze Prince of Persia je zkrátka kardinální průser, jehož jediným plusem je tak maximálně hudba Harryho Gregsona-Williamse a hrdinovy akrobatické vychytávky. Pro fanoušky geniální trilogie jinak hotové peklo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak to parkourový hopsání nemuselo být tak střihavý, ale jinak nemám co bych rozmázl. Jasně, filmový ’Princ’ nemá se svojí herní předlohou zase až tolik společného (feeling vůbec), není nijak skvostný, ale jako drahá a vizuálně příjemná oddychovka naprosto splňuje svůj účel. Zhruba od půlky už fungovalo všechno jak mělo, docela jsme se nasmáli, a já tak nemám důvod nedat tomu vyšší hodnocení. Zařazeno pod ’zábavný akční dobrodružňák’. 7/10. [HD] ()

Galerie (146)

Zajímavosti (47)

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama