Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 1

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 710)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Páni. Z nápadu přesunout superhrdinu do období světové války bohužel vychází ještě větší kýč, než jakým je bezpochyby Superman a jiní maskovaní hrdinové. Kdyby se celý příběh obešel bez toho a děj se vydal po celou dobu ve stejných šlápějích jako prvních dvacet minut,rozhodně by se jednalo o mnohem lepší a kvalitnější kousek. Takhle ale tvůrci velký potenciál zabili. Občas se zde vyskytují vtipné momenty (hlavně slečna Carterová je skvělá), ale ty o něco častější scény, které jsou vyloženě ztělesněním trapnosti, je hravě zakopou do země. Bohužel. K nesmrtelnému hlavnímu hrdinovi, který mi celou dobu lezl na nervy nebo k Weavingovi, který v půlce filmu odhodil svoji tvář, naprosto nemám co říct ,protože by se to asi neobešlo bez vulgarit .Čekala jsem kravinu, ale kravinu, která je na dobré tři hvězdičky. Tohle za ně bohužel nestojí.. abych to tedy shrnula, pěkné záběry, sympatická postava Carterové, která mi jako jediná připadala uvěřitelná, příjemný humor, ale naprostá příšerná nelogická a debilní (!) vyústění, která veškerý potenciál zabila. Navíc;příšerná hudba. Ale co se koneckonců dalo od Marvela čekat.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Captain America je popkorn jako blázen, to se mu prostě vyčíst nedá. To, co se mu vyčíst dá, už jsou jednotlivé scény, které naznačují samotnou akci, nebo scény, které by se za samotnou akci mohli považovat. Chvílemi to totiž vypadá jak kdyby tam lítal čínský válečník shaolin, co tvrdě v sedmdesátých létech cvičil kung-fu, aby se v tamních osmdesátkách mohl ukázat s tím, jak dobře ve filmech umí lítat. Nemůžu tak ale říct, že by akce byla úplně špatná, ale byla prostě divná. Digitální a v tomhle ohledu dost zvláštní. Pořád se ale jednalo o komiks a já to tak musím chápat. Musím tedy respektovat i fakt, že předloha vojela druhou světovou válku a přimíchala například lejzrový pistole, což je ještě pořád to nejmenší zlo, co se v tomhle filmu objevilo. Zábava v plném proudu, a pokud to od filmu neočekáváte, tak se do něj ani nepouštějte. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu po těch líbivých trailerech a vesměs kladných ohlasech věřit. Ale opět jsme se s Joe Johnstonem minuli. Nevadí mi poetika Kapitána Ameriky jako takového, chápu, v jaké době a proč komiks vzniknul a jeho rozpohybování podle pravidel Hollywoodu je tomu všemu adekvátní. Jenže celé je to tak perfektně naaranžované, má to spoustu vizuálních kudrlinek, přetéká to nadhledem, který dodávají přesně obsazení herci, až mě to v poslední třetině přestalo bavit právě tím, jak to dokonale podlé té klasické šablony opisuje. Takový fail, jako Green lantern to není, ale naivní komiksy letos Thor zválcoval naprosto nekompromisně (a vystačil si přitom s poloviční bombastičností!). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se zvolat "MARVELlous!", ale nejde to.. Dokud v příjemné retro atmosféře ukazuje prstem strýček Sam a rachitický chcípák s dobrým srdcem se mění na svalnatého geroje se srdcem Matky Terezy, tak to i díky nadhledu při náborové propagandě a dvojici páprdů Tucci, Jones ještě docela šlape, ovšem jakmile se film překlopí do mixu Ligy výjimečných a Světa zítřka (děsivá kombinace, že jo?), co je plný nevýrazných akčních scén a poletujícího Kapitána s červeno-modrým víkem od popelnice, udělalo se mi tfošku zle ot žaludek, ale za to možná trochu mohl i ten dabing, protože když se na plátně objevil H.Weaving a já zavřel oči, připadal jsem si jak v epizodě Haló, haló. Suma sumárum, nic proti Johnstonovi, ale pokud chtějí producenti komiksovou adaptaci se srdcem jako zvon, nechť se obrátí na Vaughna, či Snydera. A abych nezapomněl:„Heil Hydrant!“ Konečně nacistický pozdrav, kdy vám můžou čuchat k podpaží z obou stran.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $176,654,505Tržby Celosvetovo $370,569,776Tržby za predaj Blu-ray v USA $103,167,217Tržby za predaj DVD v USA $50,296,024║ Prvá tretina filmu veľmi slušne spracovaná, príbeh a akcia si ide ruka v ruke ale potom odrazu akoby režisér Johnston stratil chuť a dejovo to rapídne odbíja a zráža miestami na béčkovú jednoduchosť, postavy začnú byť nezaujímavé, vzťahy suché, pri snahe ždímať emócie evokuje skôr úšklebok, proste prišlo len na klasicky rutinérsky jemu blízky dojazd, len priemer, škoda. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Comics Salon 2011) ()

Galerie (239)

Zajímavosti (208)

  • HYDRA Mini Tank vychází ze série obrněných vozů Leichter Panzerspähwagen, které se v Německu vyráběly od roku 1935 do roku 1944. (Kubaaa97)
  • Když si Arnim Zola (Toby Jones) balí své věci při odchodu z továrny Hydry, můžeme si mezi nimi všimnout nákresu obleku. Ten odkazuje na robotické tělo, jež měl v komiksech. (Kubaaa97)

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama