Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 2

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 709)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Captain America bol vždy môj najoblúbenejší hrdina z celého univerza Marvelu a tak som bol veľmi zvedavý, ako to nakoniec na filmovom plátne dopadne. Zmiešal sa tu Wolfenstein, Hellboy, Call Of Duty a Indiana Jones dohromady. A celé to náramne funguje ! Nemohol som ísť ani na toaletu a zadržiaval som to asi polku filmu, jednoducho sa nedalo. Tempo je skvelé a film ani chvílu nenudí (ešte by som chcel nejakú hodinu navyše). Všetko pekne graduje tak ako má. Film má všetko dôležité aby bavil. Príjemný humor, určitý a v tomto prípade veľmi potrebný nadhľad, naozaj dobrú a aj viditeľnú (!!!) akciu, dobrodružstvo (režisérovo inšpirovanie Indiana Jonesom je naozaj citeľné, veď napokon pár častí seriálu režíroval on), poriadneho záporáka (nebola lepšia voľba ako Hugo Weaving), nejakú tú romantiku a aj sympatického hlavného hrdinu (viem si predstaviť, že ak by som bol ešte malý klučina, tak by som sa hral na Kapitána Ameriku :D). U mňa sa stal Kapitán Amerika najlepším komixovým filmom od Marvelu. Bavilo ma to celé ešte o triedu viac ako Iron Man, Thor atď...Možno to mierne o tú jednu hviezdu nadhodnotím, ale som z toho filmu NADŠENÝ!!! Najlepšia komixovka roku a takto malo vypadať štvrté pokračovanie Indianu Jonesa!. Rýchla, jednoduchá a zábavná jazda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pro filmy Joa Johnstona mám slabost. Proč? Podívejte se na Jumanji, Ohnivý oceán a Jurský park 3 a možná pochopíte... Ten chlap točí vyloženě pro zábavu. Nedělá mu problém míchat akci, trikové scény všeho druhu a humor, což je jeho největší přednost. Proto třikrát hurá, že právě on režíroval Kapitána Ameriku. Nedovedu si představit jiného režiséra (snad kromě Spielberga či Sommerse), který by v reálném světě tak směšného hrdinu dovedl takovým způsobem "zuvěřitelnit". Vzato kolem a kolem má tenhle komiks všechno: Nádhernou retro atmosféru ve stylu Světa zítřka, sympatické postavy (velké, s Chrisem Evansem v čele, i malé, jako třeba členy Kapitánova týmu), ultrazáporné záporáky, špičkový, ale fakt špičkový soundtrack Alana Silvestriho, akční scény jako z klukovského snu (Co udělá voják, když mu dojdou náboje v obyčejné pušce? Jasně, popadne nejbližší paprskomet mrtvého skopčáka, pálí jím dál a pak si ho vezme s sebou!), sice tuctovou milostnou zápletku, jenže s netuctově drsnou ženskou, povedené, podobně jako ve čtvrtém Indym okatě digitální triky a promyšlenou návaznost na ostatní marvelovky (velký prostor pro Starka seniora potěšil). Po zhlédnutí v originálním znění, tedy bez naprosto ohavného dabingu, přidávám pátou hvězdu.____P.S. V závěrečných titulcích nejen že uvidíte českou vlajku. Uvidíte tam i Jacka Nicholsona (trvám na tom, že je to on)! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Přišel poslední, ale až bude nejhůř, buďte si jistí, že právě on bude stát v první linii. Steve Rogers zůstával po celou avengerovskou cestu trochu stranou, ale nakonec je to k mému velkému překvapení právě on, kdo se mi pod kůži dostal nejvíc. Jeho oddanost, statečnost a v nejpozitivnějším slova smyslu i bezelstnost jsou v kombinaci s jeho způsobem boje zkrátka bezkonkurenční. Když se přidá temný Red Skull nebo soběstačná agentka Carterová, nezbývá než tleskat. Tuhle válku vyhrál Marvel a já získal hrdinu, který se mi téměř dekádu po zfilmovaném originu stále objevuje hned na několika tričkách. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejstarších superhrdinských comicsů á la z ořezávátka supervojákem, který to má s požadavky (zhýčkaných) diváků trochu těžké. Ti buď ocení indianajonesovský feeling, nebo budou kafrat do poslední minuty. Musí dát stranou všechny ty demoliční superhrdinské bijáky, protože tenhle jde na to jinak, nicméně není ochuzený o několik bonusů, které (pro mě) tak trochu pásově dělané comicsy v poslední době postrádají. Potěší výpravný retrostyl, potěší několik akčních momentů (ale jiné zase zklamou), potěší herci ve vedlejších rolích, potěší dialogy s dobovým šmrncem. Scénář nicméně chtělo místy učesat a na některých místech zabrat, ale nakonec vlastně spokojenost. Na solidní tři hvězdy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, kdo a hlavně jak vyhrál tu IIWW! Nejlepší válečná historická adaptace všech dob! No, ještěže tenkrát neexistoval interfernet, to by si kluci místo hraní na Keptejnemeryku hráli radši na World Of Tanks a tenhle idol všech svlečen by musel do svého píár napumpovat více chechtáků ... Btw. Tu rychloposilovnu bych bral taky a klidně bych se obešel bez bonusových nohou o kmitočtu 7200 RPM. ()

Galerie (239)

Zajímavosti (208)

  • Postava Huga Weavinga se v tomto filmu jmenuje Schmidt. Jedná se o nezáměrný odkaz na Weavingovu postavu z trilogie Matrix (1999, 2003, 2003), v níž hrál agenta Smithe. (Kubaaa97)
  • Mapa za plukovníkem Phillipsem (Tommy Lee Jones) na posledním briefingu zobrazuje současnou Kanadu. Provincie Newfoundland a Labrador se ale ke Kanadě připojila až v roce 1949. (Kubaaa97)
  • Chris Evans (Steve Rogers) nosil v určitých scénách boty, vypadající jako holé nohy. (raininface)

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama