Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 2

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 710)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ta retro stylizace byla naprosto boží. Všude se tam hemží pseudoretro zařízení a artefaktůchtiví náckové, až jsem si z toho vzpoměl na staré dobré časy strávené u paření Return to Castle Wolfenstein. Fakt mi to hrozně sedlo a bojím se, že v současnosti nebude Kapitán Amerika zdaleka tak cool. Navíc měl fakt dobrou ženskou. Nejlepší ze všech Marvelovek. Chris Evans je v tý roli výbornej a neuvěřitelně se na to hodí. Moc se mi líbil i samotnej zrod Kapitána Ameriky, kostým a tak. Na první pohled spíše komickej hrdina, ale celé to tak nějak dávalo smysl a já jsem to žral a fandil jsem mu. I ten jeho bojovej styl je bezva. A ten konec byl nefalšovaně romantickej. 9/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pro filmy Joa Johnstona mám slabost. Proč? Podívejte se na Jumanji, Ohnivý oceán a Jurský park 3 a možná pochopíte... Ten chlap točí vyloženě pro zábavu. Nedělá mu problém míchat akci, trikové scény všeho druhu a humor, což je jeho největší přednost. Proto třikrát hurá, že právě on režíroval Kapitána Ameriku. Nedovedu si představit jiného režiséra (snad kromě Spielberga či Sommerse), který by v reálném světě tak směšného hrdinu dovedl takovým způsobem "zuvěřitelnit". Vzato kolem a kolem má tenhle komiks všechno: Nádhernou retro atmosféru ve stylu Světa zítřka, sympatické postavy (velké, s Chrisem Evansem v čele, i malé, jako třeba členy Kapitánova týmu), ultrazáporné záporáky, špičkový, ale fakt špičkový soundtrack Alana Silvestriho, akční scény jako z klukovského snu (Co udělá voják, když mu dojdou náboje v obyčejné pušce? Jasně, popadne nejbližší paprskomet mrtvého skopčáka, pálí jím dál a pak si ho vezme s sebou!), sice tuctovou milostnou zápletku, jenže s netuctově drsnou ženskou, povedené, podobně jako ve čtvrtém Indym okatě digitální triky a promyšlenou návaznost na ostatní marvelovky (velký prostor pro Starka seniora potěšil). Po zhlédnutí v originálním znění, tedy bez naprosto ohavného dabingu, přidávám pátou hvězdu.____P.S. V závěrečných titulcích nejen že uvidíte českou vlajku. Uvidíte tam i Jacka Nicholsona (trvám na tom, že je to on)! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj srdeční projekt od samého počátku, takže u sebe tak jednu hvězdičku uberte, ale já nemůžu jinak. Kep je přesně takový jaký jsem chtěl aby byl. Možná jen je moc krátký, na druhou stranu však na žádném místě neztrácí tempo. Úvod s mrňavým a vyžlatým Stevem nemá chybu. Sledovat jeho marné pokusy přidat se armádě a výcvik je i zábavnější než likvidace Schmidtových základen (fantastický Hugo Weaving) a to právě díky vyváženému dávkování humoru i toho nejčistčího správňáctví. Chris Evans při hraní Rogerse odvedl vynikající práci. To díky němu Kapitán Amerika setřásá image opičkujícího šášuly (doslova) a mění se v uvěřitelného hrdinu. Stejně důležitá je však Peggy Hayley Atwell. Díky ní je romantická linie nejsilnějším prvkem filmu. Ne akce, ne vynálezy, ne démonický psychopat s rudým ksichtem, ale to smutný závěrečný dialog vás dostane. I had a date. Náběh na AVENGERS je ve filmu hodně znát a v zásadě se dotkne všech ostatních zatím představených světů. Hodně zásadní je mikrovesmír Thora a Iron Mana, Hulk je vlastně něco jako vedlejší efekt vývoje séra. Výborné našlápnutí po titulcích završuje i scéna-trailer. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Komiksové adaptace vážně nejsou můj šálek kávy. Captain America se z trailerů zdál jako sázka na reálnější podobu komiksu. Nevypadal jako filmy (adaptace) jeho kolegů, kde masa lidí slintá nad stupidními, nereálnými hrdiny, co lítají deset metrů do vzduchu a mají superschopnosti, kterými prosazují dobro. Bohužel, Captain America je přesně tohle. Existuje vůbec nějáký pořádný komiks, nebo to jsou všechno stejný sračky na jedno brdo, akorát mají všichni pokaždé jiné teplé kostýmy? Kdyby mi bylo dvanáct, kozy neviděl ani z vlaku a byl panic, možná... 45% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Joe Johnston, otec dieselpunkové pocty propagandistickým válečným comicsům jménem Rocketeer, se po letech vrací do téže řeky a křísí pro filmové plátno "prvního avenžéra". Nutno říct, že to sice dělá dost jednoduše a popcornově, ale dost zábavně a s tím správným švunkem starých časů;) Bohužel to ale i tak nějak zvláštně funguje a nefunguje zároveň - Evansův (realisticky nedokonalý) přerod a pochopení jeho osobních kvalit jsou v pořádku, ale proč mi přišli trapní Stanley Tucci s Tommy Lee Jonesem, i když mají právě na tom přerodu a vysvětlování svůj zásadní podíl, to "bůchsuť". Naopak skvěle funguje chemie i humor se slečnami, který je ovšem v dabingu nevyhnutelně zabit pro nepřeložitelnost. K českému znění bych vlastně měl ještě jednu připomínku - proč sakra mají Weaving a spol. ten prapodivný přízvuk? Je to potom nechtěně směšné tam, kde by být nemělo, respektive kde si to není možné dovolit, protože patetické padoušství a přestřelky plazmovými turbokanóny samy o sobě napínají divákovu toleranci až až. Čímž nechci říct, že by nebyly zvládnuté, naopak - je radost se na to dívat, i když je to prostě jen a pouze taková zábavka na jedno podívání. Které má ovšem dvě hodiny;) Ale jelikož se mi to tak dlouhé ani na chvilku nezdálo, můžu dát takových příjemných nenáročných sedmdesát procent a v poklidu očekávat, jestli bude takhle prostá i ústřední Avengerská filmová událost. Což doufám že nebude... ()

Galerie (239)

Zajímavosti (208)

  • Název motocyklu Lindworm-5 odkazuje na severskou mytologii. V ní symbolizuje draky s plazím tělem, bez nohou a se dvěma pažemi. (Kubaaa97)
  • Postava Huga Weavinga se v tomto filmu jmenuje Schmidt. Jedná se o nezáměrný odkaz na Weavingovu postavu z trilogie Matrix (1999, 2003, 2003), v níž hrál agenta Smithe. (Kubaaa97)
  • Mapa za plukovníkem Phillipsem (Tommy Lee Jones) na posledním briefingu zobrazuje současnou Kanadu. Provincie Newfoundland a Labrador se ale ke Kanadě připojila až v roce 1949. (Kubaaa97)

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama