Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 2

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 710)

tron 

všechny recenze uživatele

Captain America: Prvý Avenger je veľmi dôležitý pre univerzum, ale nie je to ktovieako dobrý film (pravdupovediac som mal problém dať mu čo i len 3*, ale čert to ber, nech ich má). Chris Evans je našťastie vcelku sympaťák... hoci treba pre poriadok dodať, že naplno sa do postavy vžil až vo fantastickej dvojke. Nanešťastie, hlavný záporák je tradične marvelovsky o ničom, vizuálna stránka občas mierne hapruje, romantická línia ma nenadchla (na rozdiel od dvojky, kde stačila jedna návšteva Peggy v nemocnici a boli slzy v očiach), takisto vzťah kapitán/Bucky nezáživný (na rozdiel od dvojky, kde z neho bolo konečne vyťažené to, čo z neho malo byť vyťažené v jednotke).  Páčilo sa mi viacero vecí, vrátane šikovného napojenia na "súčasnú" marvelácku dejovú líniu (zamrazenie, Nick Fury...). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Achjo, tak tohle bylo fakt strašné zklamání!! To jsem se zrovna na tenhle film tolik těšil a tolik do něj vkládal nadějí ... Film nenabízí nic, jen trapný humor, otřesné, jednoduché akční scény (a je jich strašně málo) (kde jsou proboha nějaké mega-adrenalinové akční řežby??!!), hloupé postavy, naivní nebo žádné vztahy postav, rozkládajícího se stářím Tommy Lee Jonese, trapnou a srandovní červenou masku hlavního záporáka (proč si raději nenechal xicht "Agenta Smithse"?? ...), špatného herce v hlavní roli, špatného vynálezce Starka a hlavně PŘÍŠERNÝ vizual, který mi připomínal kulisácké ateliéry klasických hongkongských SBček ... Retro?? Ani náhodou ... Nuda a trapárna, škoda ... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sračka ako všetky ostatne sračky tomuto podobné. Prvých 30 minút som sa pohrával s myšlienkami 3 * ale samozrejme, tušil som veľký zvrat. A nebol to len tak hocijaký zvrat - boli to ZVRATKY čo sa neskôr dostavili na "scénu". Až na Thora je toto klasické k.....é klišé vinímajúce sa vo všetkých možných gýčoch a "secondhandoch" amerických filmov o hrdinovi so super schopnosťami. A pokiaľ sa Vám film nebude páčiť, nečakajte, ale utečte!!!! Lebo keď za-počujete záverečný song pri titulkách - bude neskoro. Kúpte si pukance. Bágel sa Vám v samom závere zíde na výbornú. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Téměř nemožné objektivně hodnotit. Plné výtečných hlášek, drobností, kamerových náletů, několik dialogových scén a krásné jiskření hlavních protagonistů. Je to sice mírně naivní, což se postupem času poměrně mrštně přelévá v sebeparodii, ale stejně jsem se neubránil pocitu jisté stylizační roztříštěnosti a nekonzistentnosti. Občas film neví čím chce být, tak je tu pro jistotu všechno. Tak trochu Svět Zítřka a Indy dohromady. Akce mne nebavila a triky taky průměrné až na výjimky. Čekal bych v tomto směru mnohem víc. Audiovizuálně byl mnohem více nakopávající trailer, což je s odstupem času docela úsměvné. Abych pořád jen nehanil. Hayley Atwell je prvotřídní bábovka, která si touhle rolí udělá kariéru a závěrečné scény s bombardérem jsou vizuálně úchvatné - takovou kolorizaci barev jsem dlouho neviděl. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christopher Markus, Stephen McFeely / Captain America by Joe Simon Jack Kirby | Hudba: Alan Silvestri | Produkcia: Kevin Feige | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Marvel Studios | Rozpočet: 140 miliónov $ | Tržby: 265,213,264 $ || Kapitáň Amerika trpí tou istou chorobou, ako Železný muž 2. Marvelu to však odpustím vďaka tochtoročnému dielu, Thoru, a s veľkou chuťou, teraz už bez veľkých očakávaní sa budem tešiť na Avengers. Toľko superhrdinou na jednom mieste snáď už nesklame. Ps: Ono totiž Captain Americu použili viac ako odrazový mostík k Avengers, než filmy ostatných avengerov , a to je možno ale ešte tá svetlejšia známka príbehu... Filmy s nacistickými postavami proste nemám rád. ()

Galerie (239)

Zajímavosti (208)

  • Během toho, co plukovník Phillips (Tommy Lee Jones), Peggy (Hayley Atwell) a Captain America (Chris Evans) pronásledují Red Skulla (Hugo Weaving) autem, plukovník stiskne tlačítko s písmenem K. Jedná se o odkaz na scénu z filmu Muži v černém (1997), kde agent K (Tommy Lee Jones) varuje agenta J (Will Smith), aby se v autě nikdy nedotýkal toho červeného tlačítka. Později mu ve filmu řekne, aby jej zmáčkl, v jehož důsledku jejich auto zrychlí. Stejný účinek má tlačítko s písmenem K v tomto filmu. (Kubaaa97)
  • Film se odehrává od března 1942 do května 1945. (Kubaaa97)
  • Během návštěvy kina si můžeme všimnout projíždějícího tanku M4A4 Sherman, který byl Spojenými státy nejvíce používaným středním tankem ve druhé světové válce. (Kubaaa97)

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama