Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 2

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 710)

novoten 

všechny recenze uživatele

Přišel poslední, ale až bude nejhůř, buďte si jistí, že právě on bude stát v první linii. Steve Rogers zůstával po celou avengerovskou cestu trochu stranou, ale nakonec je to k mému velkému překvapení právě on, kdo se mi pod kůži dostal nejvíc. Jeho oddanost, statečnost a v nejpozitivnějším slova smyslu i bezelstnost jsou v kombinaci s jeho způsobem boje zkrátka bezkonkurenční. Když se přidá temný Red Skull nebo soběstačná agentka Carterová, nezbývá než tleskat. Tuhle válku vyhrál Marvel a já získal hrdinu, který se mi téměř dekádu po zfilmovaném originu stále objevuje hned na několika tričkách. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka, že by se měl na stříbrná plátna vrátit symbol Američanů z druhé světové války, a navíc ve srandovním kostýmu, se zdála jako nemožná. Ovšem Marvel to dokázal, zatnul zuby, vybral perfektní obsazení a přivedl na plátna kin jednoho ze zakladatelů Avengers. Dalo se čekat, že oproti ostatním filmům z první fáze na tom bude Kapitán po finanční stránce o trošku hůře, ale přece jenom něco málo vydělal a my ho tak uvidíme v roce 2014 v dalším díle. Obsazení se povedlo, především Hugo Weaving je skvělý, nikoho lepšího snad do úhlavního nemesis Capa - Red Skulla vybrat nemohli. Stan Lee dostal opět vtipné cameo. Trošku jsem měl problém s Chrisem Evansem, Cap by měl být mozek týmu. Po x-tém zhlédnutí už mi to však tak nepřijde a film je jako celek stále hodně baví...85%...[24.08.2011_Cinema City_Flora] ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale ten dej bol neskutočne stupídny... Americký vojak, lietajúci ako opica a skrývajúci sa za super štít, na ktorom neostane ani škrabanec, nech ho trafí čokoľvek, to bolo ešte v pohode. Ale keď začali po sebe strieľať tie úboho spracované laserové lúče a Schmidt si stiahol tvár ako Reptile z Mortal Kombat, tak to už bolo moc... a to som si myslel, že škaredšie grafické spracovanie hlavy ako tej Ghost Rider-ovej už nebude, hold mýlil som sa, viď. červený trollface... a k americkej vlajke v každom druhom zábere, lacným dialógom a celkovému vymývaniu mozgov americkým patriotizmom sa radšej nevyjadrujem... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Marvel se pomalu a jistě stává producentem modelových popření happy endů skrze tragické rozuzlení osobní linie. Pro Iron Mana, Hulka, Thora i Kapitána Ameriku končí láska nešťastně - odloučením milenců v profesi, existenci, prostoru a čase. Co naopak vítězí je čerstvě nabytý závazek superhrdinství, jehož potem a krví vykoupené plody však smutek ze ztráty zbavuje barvy i sladkosti. Zjevné poražení personifikovaného zla nemůže zastřít mnohem hlubší selhání; neschopnost zabránit kolapsu vlastního světa navzdory nadlidským schopnostem, které dovolují zachránit svět vnější. Tady jde o mnohem víc než pouhou úlitbu přízemní seriálové logice, která poklonkuje nedořešenosti. Až se chce říct: lidské, dojemně lidské... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že po téhle slátanině se na chvíli ukryji v asijské kinematografii. Nevím proč se Amerika v poslední době snaží smísit nemožné. Najednou jsou kina plné scifi westernů a válečných fantasy akčňáků. Jsem znechucena tou červenou obludou, která narušila poměrně povedenou retro atmosféru (chvála za make up Hayley Atwell). Z drobného a odhodlaného klučiny se stává super namakaný idol valící jednu drsnou hlášku za druhou. Byl ale vážně nutný ten nepřemožitelný a hlavně kýčovitý štít? 2,5* ()

Galerie (239)

Zajímavosti (208)

  • Scéna, v níž se ponorka plní vodou, byla z důvodu akvafobie Richarda Armitage (Heinz Kruger) natočena pouze na tři záběry. (Kubaaa97)
  • Tento film byl v USA uveden do kin 22. července 2011. Ve stejný den v roce 1992 byl vydán na domácí videa film Captain America (1990). (Kubaaa97)
  • Film se odehrává od března 1942 do května 1945. (Kubaaa97)

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama