Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (1 899)

movie 

všechny recenze uživatele

Béčkově nablblá zábava, která by potřebovala o něco kvalitnější scénář, aby se mohla alespoň trochu rovnat první třem dílům. Akce je nicméně na slušné úrovni a logické díry a nesmysly nemá cenu rozebírat (proč se vždycky všichni o výskytu obřího robota a rozměru mrakodrapu dozví až v momentě, kdy je trhá na kusy?). Co nechápu je obsazení Christiana Balea do "hlavní" role. Jemu to evidentně vrtalo hlavou taky a tak alespoň většinu neakčních scén, ve kterých pronáší patetické relace skrz rádio, odehrál absolutně naládovaný koksem a se spoceným čelem a slůvkem "resistence" na jazyku si představoval, že znovu hraje Patricka Batemana v AMERICKÉM PSYCHU. Jeho nevyužitost je až zarážející. Jinak dobrá zábava na jedno použití. 60% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris .. V rámci post-apokalyptických sci-fi rozhodně výborný příspěvek - v rámci Terminator série celkově obstojný přírůstek, který podráží především průměrná scenáristická práce (výše uvedené duo jen posilnilo moje obavy, jak si poradilo s adaptací Surrogates), nikoliv vlastní provedení (zcela mimo jsou nářky nad chybějícím cestováním v čase či absence toho času úřadujícího guvernéra v hlavní roli). McG si svoji práci odvedl více než dobře, jeho režie mi, nehledě na katastrofální Charlie's Angels, dost seděla. Film má příznivé tempo, zajímavou atmosféru a spoustu akce. Stejně tak potěšila práce kameramana, pestrost svícení, perfektně vyvedená prašná výprava a nadupaný zvukový dokres. Trumf Salvation se ovšem skrývá v herecké sestavě, ať už standardně kvalitní Christian Bale, mladá krev Anton Yelchin a především prudce akcelerující objev Sam Worthington. Opakovaně si tedy musím jen postěžovat na scénář, který vypadá, jak kdyby stávka cechu pisálků ještě neskončila a občas násilnému sestříhání respektive znatelné vystříhání spousty scén. Extended Edition na Blu-Ray se jeví jako nejschůdnější cesta k přerovnání rozpočtu do černých čísel... Hodnocení nestavím ani tak do kontextu fanouška série (tam se ani vyloženě neřadím - pouze Terminator 2: Judgment Day považuji za jeden z filmových milníků). Pokud bych totiž srovnal se zážitkem při posledním Star Trek, tak zde jsem si odnesl jinou, přesto srovnatelnou porci a dávám spokojené čtyři. ___ Předfilmová návštěva výstavy Bodies Revealed a kamošova pofilmová uzemňující parafráze spojení "zaslouží si druhou šanci" neměla chybu a tečku skvělého dne obstaralo ohňostrojné Grandfinále Ignis Brunensis. Cameron neCameron. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nebudu si brát žádné servítky, McG není režisér, který je schopen zreřírovat takovýhle film. Na můj vkus bylo těch audiovizuálních efektů až příliš. Christian Bale dostal až příliš málo prostoru a ten slzoputný konec si také mohli odpustit. Tento film je jasným důkazem, že když natočíte dvě hodiny vizuálních orgií, tak to není zdaleka všechno........Zatím největší zklamání roku!!! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film doslova ejakuluje akci, díky které divák po celých 115 minut nezůstane suchý. Zajímavě, nikoliv originálně je zde zachycen zníčený svět , ve kterém "machines" chodí s těžkým rotačním kulometem pěvně připevněným k jejich ocelovým tělům a kosí všechny rádia, která si dovolí dělat hluk. Kosti praskají, krev cáká, olověné klouby podléhají korozi. Zkrátka film vystřižený z červené knihovny. Christian Bale zde hraje druhé housle, ačkoliv s tím při podepisování smlouvy rozhodně nepočítal. Worthington je hlavní herecký klaďas a také hraje ze všech nejlépe. Jeho charisma mi ještě teď vystřeluje do oka a říkám si "proč jsem tohodle týpka ještě nikdy neviděl ve filmu". Jsem nespoután předchozí trilogií, protože mě nikterak nezaujala. Samozřejmě, že jsem jí viděl nejméně 5x, ale že bych jí nějak extra žral, to se říct nedá. Proto mě příběh vražený do zníčené země nadchnul více, než potenciální návrat kalifornského guvernéra. To, že Connor vypadá mírně řečeno "jinak", než by podle trojky měl, mi také extra nevadilo. To, co nemohu přehlédnout je mizerný scénář, díky kterému jsem sledoval pár scének poslepovaných do sebe, aneb ono z nich snad něco vzejde, když tomu uděláme reklamu a trailer s výbuchy, ten film se stejně prodá. 70% / Zeck 24.06.09 ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak to teda pardon. Ani nahodou. Ani keby som prizmurila obidve moje oci, zakryla si obidve usi, prisla o polovicu mozgu, tak ten film nie je hoden viac ako dvoch hviezd...Jedine, co ma donutilo to dopozerat bolo, ze som mozno cakala na nieco, co moje hodnotenie pozdvihne vyssie. Ale kdeze. Najhorsie na tom celom je, ze vzdy ked som videla Christiana, tak som sa musela smiat nad nahravkou, ktora je s tymto filmom uzko spata a proste mi nedalo si ho nepredstavovat, ako kretena, co si vybija zlost na stabe :D http://www.youtube.com/watch?v=K2Kvoy-QenY ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Režisér McG nařídil svým hercům, aby si přečetli romány „Blade Runner: Sní androidi o elektrických ovečkách?“ od spisovatele Philipa K. Dicka a „Cesta“ od Cormaca McCarthyho, a nasáli z nich bezútěšnost postapokalyptického světa. (c.tucker)
  • Christian Bale (John Connor) se dlouho bránil, než roli přijal. Tvůrci museli dokonce několikrát přepracovat scénář, aby docílili svého. Bale je již pátý herec, který ztvárnil Johna Connora. (Paity)
  • Jedna z nejnáročnějších scén bylo zničení benzinové pumpy. Pro natáčení se využila cisterna s 1 000 litry benzinu a výsledný sloup ohně byl vysoký přes 60 m. Přípravy na záběr trvaly 12 týdnů a panovala během nich nejpřísnější bezpečností opatření. Vše muselo vyjít napoprvé. (Pepy)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama