Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (1 899)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Etalon Sci-Fi žánru, který opticky klame na oko velmi dobrým vizuálním kritériem, který se snaží navázat na předchozí díly. Bohužel se předchozích dílů ani trochu nedotkl. McG asi předchozího TERMINÁTORA nikdy neviděl. Scénáristická zmatenost, která se nepřiblížila ani nenavazuje na formu Camerona a Mostowa (i když následovat, nebo se filmově přiblížit k těmto režisérům není vůbec jednoduché). Mcg vytvořil popcornový potenciál, bez výraznějších postav. Vizuálně diváka otupí bez jakékoliv myšlenky, nebo propracovanosti scénáře. McG předchozího TERMINÁTORA zametl pod stůl a vytvořil divákovy nostalgii prvních TERMINÁTORŮ, které nám moc chybí už v polovině SALVATION. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris .. V rámci post-apokalyptických sci-fi rozhodně výborný příspěvek - v rámci Terminator série celkově obstojný přírůstek, který podráží především průměrná scenáristická práce (výše uvedené duo jen posilnilo moje obavy, jak si poradilo s adaptací Surrogates), nikoliv vlastní provedení (zcela mimo jsou nářky nad chybějícím cestováním v čase či absence toho času úřadujícího guvernéra v hlavní roli). McG si svoji práci odvedl více než dobře, jeho režie mi, nehledě na katastrofální Charlie's Angels, dost seděla. Film má příznivé tempo, zajímavou atmosféru a spoustu akce. Stejně tak potěšila práce kameramana, pestrost svícení, perfektně vyvedená prašná výprava a nadupaný zvukový dokres. Trumf Salvation se ovšem skrývá v herecké sestavě, ať už standardně kvalitní Christian Bale, mladá krev Anton Yelchin a především prudce akcelerující objev Sam Worthington. Opakovaně si tedy musím jen postěžovat na scénář, který vypadá, jak kdyby stávka cechu pisálků ještě neskončila a občas násilnému sestříhání respektive znatelné vystříhání spousty scén. Extended Edition na Blu-Ray se jeví jako nejschůdnější cesta k přerovnání rozpočtu do černých čísel... Hodnocení nestavím ani tak do kontextu fanouška série (tam se ani vyloženě neřadím - pouze Terminator 2: Judgment Day považuji za jeden z filmových milníků). Pokud bych totiž srovnal se zážitkem při posledním Star Trek, tak zde jsem si odnesl jinou, přesto srovnatelnou porci a dávám spokojené čtyři. ___ Předfilmová návštěva výstavy Bodies Revealed a kamošova pofilmová uzemňující parafráze spojení "zaslouží si druhou šanci" neměla chybu a tečku skvělého dne obstaralo ohňostrojné Grandfinále Ignis Brunensis. Cameron neCameron. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

To je tak, když šperk pečlivě vybroušený panem Cameronem začne obdělávat prase jménem McG, který si rochní leda tak v akčních scénách. Z třídílné terminátorovské série na mě nedýchlo ale zhola nic a z toho scénáře, ve kterém cifry v dolní části listu neznamenají číslo stránky, ale množství logických kiksů, se mi chce normálně zvracet. Worthington výraznější než Bale. Vyzdvihnout můžu jedině akční inferno z úvodu filmu a pak scénu útoku Harvestera, který hučí neskutečně mrazivým zvukem, a jeho "dětí" - mototerminátorů, které sviští hodně nápaditou stopou. Ovšem mnoho akčních scén je již obsaženo v trailerech. A závěr snad stloukl Fanda Trotl. Pane jo, to jsem docela zklamán! Rozpačitých 60% ... a digitální Arnold ... je opravdu digitální. 200 miliónů dolarů(rozpočet)/371 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/-14,5 miliónů dolarů(v kinech se nezaplatil) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Neurazilo, nenadchlo. Jako akční film je to celkem bomba. Akční scény jsou opravdu super, ale ještě aby nebyly, když filmek stál 200 melounů. Ale jako pokračování Terminátora, nic moc. Film nemá žádnou hloubku a k tomu ani žádnou atmosféru, ve srovnání třeba s T2, naprosto nulovou. Chtělo by to nějaký nápad. Originalitu. Njn, scénář opravdu není nejlepší. Škoda. Jak tady napsal už jeden uživatel, film opravdu, i podle mne vypadá, jako ukázka jednoho dne ze života Johna Connora. Ale proč ? Kurva my chceme ale pokračování ! Já nevím. Nejlépe kdyby se k Termoušovi vrátil Cameron. Vždyt on je otec téhle ságy. On to stvořil, tak ať si to milej zlatej, hezky ukončí ! ,-) Za celkem hezký zážitek v kině při akčních scénách, dávám o jednu malinkou hvězdičku navíc, ale mám takový dojem, že až film uvidím na dvd v tv, hvězdička vyhasne.( 6.6.2009 ) Update: A taky vyhasla :D ( 18.10. 2011 ) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, jak nezastavitelný vývoj mění pohled na film i filmařinu samotnou, protože kdybych patnáct let zpátky viděl tu scénu útoku na čerpací stanici, tak s prázdnými důlky marně hledám po hmatu oči na podlaze. A teď? „Pane jo, dobrý.“ pomyslím si a jede se dál. Vykreslení bezútěšného postapokalyptického světa na výbornou (jsem zvědav, jak se s tím popasuje Hillcoat ve filmové adaptaci McCarthyho Cesty), stejně tak do sedačky zarážející a invenčně natočené akční sekvence. Objeví se sice pár nelogičností, ale ty lze vždycky v žánru sci-fi když ne vysvětlit, tak alespoň odpustit. Vždyť i mistr tesař Cameron se párkrát utnul a proto mě překvapuje, kolik se zde najednou vyrojilo bodavých kritiků logiky příběhu a fundovaných odborníků přes problematiku časového paradoxu. Přestože poškozena velkým množstvím scénáristů a krácením ve střižně, má třeskutá jízda Terminator Salvation můj kredit. Už jen proto, že McG vrátil do kultovní ságy boje o budoucnost alespoň trochu temné cti a slávy. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Kvůli autonehodě, při které Helena Bonham Carter (Dr. Serena Kogan) přišla o čtyři členy rodiny, bylo natáčení dočasně pozastaveno. (Baltazzar)
  • Film bol do kín rozosielaný pod krycím názvom "Project Angel". (Greenpeacak)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama