Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laura (Danielle Savre) prežila v detstve ťažké trauma keď sa spolu s bratom stali svedkami vraždy rodičov, pričom vrah nebol nikdy chytený. Po opätovnom prepuknutí jej fóbii a na naliehanie kamarátky nastúpi do liečebného ústavu pod vedením Dr. Allena (Tobin Bell), ktorého pacientom bol v minulosti aj jej brat. Krátko po nástupe sa však dozvedá pravdu o experimentálnej liečbe jej brata ktorá nedopadla tak celkom podľa predstáv a navyše okolo nej začnú umierať ostatný pacienti na smrteľné nehody. (petero)

(více)

Recenze (70)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak předně musím říct, že první díl jsem neviděl, ale slyšel jsem na něj mnohé negativní ohlasy, takže jsem od tohoto "pokračování" nečekal vůbec nic. Byl jsem velice překvapen po většinu stopáže povedenou atmosférou, slušnými hereckými výkony i vynalézavostí některých úmrtí. Naopak mě docela zklamala pointa, kterou sem teda vzhledem k předcházejícímu dění opravdu nečekal a která sem ani moc nepasuje. Jo a je vtipný, že Jigsaw Bell mi naháněl větší strach než samotný Boogeyman :) V porovnání s jinými filmy, které jsem měl v poslední době tu smůlu vidět, se rozhodně jedná o nadprůměr. PS: Může mi někdo, kdo viděl jedničku, napsat, zda-li má tento snímek se svým předchůdcem společného ještě něco jiného kromě názvu? Podle toho, co jsem četl, asi ne :) ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,798,418║▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,323,688 //počet predaných kusov 118,046 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

V prvním díle strašidlo, v druhém díle psychopat. Trošku mne dvojka zklamala, ale nelitoval jsem toho, že jsem film viděl. Blázinec vypadal fakt depresivně : obsah filmu :"Hlavní hrdinkou bude tentokrát mladá dívka, která trpí fobií ze „skříňového bubáka“ a rozhodne se, že se mu s pomocí moderní medicíny postaví. Nechá se tedy zavřít do nemocnice, kde se má pod vedením největších vědeckých protibubáckých kapacit se svým strachem vyrovnat. Brzy však zjišťuje, že to nebyl ten nejlepší nápad." ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dvojka lepší jedničky. Tam kde se v prvním díle zvedal žaludek nad slabým zpracováním a ještě horší zápletkou se tady jen znuzele zívá u standardně podprůměrného slasheru. Tobin Bell je určitě fajn, ale sám nemá na to vytáhnout film z rychle zasychajícího bahna nudy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od brutálnej vraždy rodičov prenasleduje mladú Lauru, prelud šialeného vraha. Nakoľko sa stále nevysporiadala so stratou otca a matky, rozhodne sa dať liečiť. Na klinike pre duševne chorých by rada prekonala to, čo ju na dlhých 10 rokov poznačilo. Ihneď po jej zaradení sa začínajú objavovať mŕtvoly pacientov. Záhadné, nevysvetliteľné s množstvom otáznikov. Je naozaj "Boogeyman" len Laurinou ilúziou, alebo .... ? Tak ako ( zrejme ) väčšina divákov, prvú časť som nevidel. Odozva na "druhé - druhééé" pokračovanie bola o dosť pozitívnejšia, a tak som to riskol. Neľutujem. Pomerne jednoduchý, nijak náročný príbeh prekvapil rýchlym spádom. Takmer neustále sa niečo deje. Spočiatku nijak výnimočné vraždy bez nápadu, odstupom času ponúkajú originalitu a slušne prevedené gore. Záverečné rozuzlenie pár krát milo prekvapilo. Tento slasher nesklamal, práve naopak - 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný, ale nie úplne špatný, americký horror. Jedná sa vyložene o béčkovú záležitosť. Čo je poznať na všetkých aspektoch tohto filmu. Od hercov, cez kameru, produkciu až po réžiu. Prvú časť "Boogeymana" som nemal možnosť vidieť, a možno aj preto budem taký štedrý a dám tomuto druhému dielu dve hviezdičky. ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Digitálneho bubáka plašiaceho hlavného hrdinu vystriedal bubák psychopat, ktorý v centre liečenia fóbií strachu zabíja svoje obete pri tom čoho sa najviac boja (tma, baktérie, nadváha ...) až si ako poslednú vychutná hlavnú hrdinku ktorá sa bojí bubáčika. Takže tentokrát je to slasher, pár čriev vypadne, niekoho zošrotuje výťah, niekto príde o hlavu, niekto sa doreže a niekto si zatancuje v rytme elektrického prúdu (a to tu prosím pekne niekto zvládne aj dva takéto úkony takže sa nebojte toho že som vám všetky fatality vykecal) ale najviac sa mi zrátalo asi kyselinou rozleptané zažívacie ústrojenstvo alebo ten sex s prestrihom na mordujúceho psychopata :-) ? Našťastie dvojka nie je až tak úboho nudná ako jednotka, no opäť je to len ďalší podpriemerný produkt, no vzhľadom na firmu Ghost House by som povedal že na ňu až celkom dobrý, vzhľadom na to že to je nepriame pokračovanie úplnej kokotiny. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co má společného dvojka s jedničkou? Je to úplně o něčem jiném a tohle "pokračování" bylo 100x lepší, než nudná jednička. Popravdě jsem od toho vůbec nic neočekával. Pustil jsem si to proto, že tu hraje Mae a zase byla dokonalá a i ostatní spolupacienti hráli na jedničku. Malý spoiler: Formu to má velmi podobnou jako Noční můra 3, také zde jsou pacienti, kteří se poté musí postavit svému největšímu strachu a způsoby zabíjení zase trochu připomínaly sérii Saw, nejen díky tomu se mi to tak líbilo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Boogeyman 2 mi přišel jako adoptivní bratříček. S jedničkou a trojkou má prakticky společnej jen název a přesto patří do rodiny. Z bubáka se stává reálný killer a Boogeyman 2 tak dostává úplně jinej směr. Vraždy jsou celkem povedený, ale není to nic co by mě dostalo do kolen. Potěšila i účast Tobin(a) Bell(a). Pointa filmu je triviální a závěrečné odhalení killera není nic co by dokázalo překvapit. I tak je ale Boogeyman 2 nejlepším dílem téhle podprůměrné hororové série. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Až moc často jsem zýval nudou, sem tam se zasmál nad debilním chováním většiny postav a párkrat zbystřil u několika docela povedených vražd... Prostě takový slabý slasher, kterých se poslední dobou točí tisíce... Jo a s jedničkou to má společný opravdu jen název... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

NAprostej průměr. Neoriginální scénář, pěkné vraždy, dobrá O Connor a neuvěřitelně špatně přehrávající Bell(fakt špatnej herec). Ale na jedno zkouknutí to jde, jen škoda toho že jsem po 15 minutách jaksi věděl (SPOILER) že se nebude jednat o nadpřirozeno ale o slasher a v ani ne v polovině jsem věděl kdo je vrah(KONEC SPOILERU) ještě mě čeká trojka:-) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To je zase akce tyvado. Nány, džigsó a nákej rozcuchanej klempíř se bojej ghousta. Spíš se ve filmu řve, než bojí. Uznávám, že to je lepší jak jednička, ale co ztoho. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

První díl byla hororová bomba, u které by se nenudil ani ten nejhorší hororový kritik ( To, co jsem právě napsal nebylo myšleno vážně). Laťka první filmu nebyla moc vysoko. Tím pádem, ikdyby byl druhý díl hovadina, byl by lepší než jeho předchůdce. Bohudík druhý díl mě totálně překvapil a byl jsem svědkem toho, že i dvojky dokáží být 100x lepší než díly první. Provedení vražd bylo zvládnuté precizně a byl jsem mile potěšen skvělým gore. Děj není nijak dokonalý , ale nějak neotravuje sledování. Obsazení už je ucházející (Hypernova byla pravděpodobně zbourána) a stopáž je tak akorát. Jsem nadšen. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu zhruba v polovině filmu začne docela slušně gradovat a to co jsem postrádal v jedničce ( tedy napětí), toho tady bylo sice poskrovnu, ale bylo. Čím víc ubývalo jednotlivých postav, tím si mohl pozorný divák udělat obrázek o tom kdo že bude tím záhadným vrahem a musím se přiznat, že ke konci to už asi bude tušit většina z vás, takže žádné překvapující finále se konat nebude. K dobru musím ovšem připočítat fakt, že čím víc se blížil film ke konci tím začal být ‘‘brutálnější‘‘ a maskéři se pěkně vyřádili. Dokonce i doprovodné zvuky a všudypřítomné přítmí dokázali příjemně zpestřit celkový prožitek z filmu, takže já jsem byl ve finále docela spokojený. Navíc zde oproti jedničce zahrála většina herců docela solidně což samozřejmě také zvedlo celkovou úroveň tohoto snímku. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tady máme trochu nemoc a snahu důvodu proč se Boogeyman vrátil a celkem je to slušně rozjeté než přijde konec max jste dost zklamáni. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než první díl, ale i tak se pořád jedná o lepší podprůměr. Děj se ze skříně přesunul do blázince, kde bubák využívá k strašení pacientů jejich vlastní fóbie či slabosti a postupně je všechny odpravuje. Vše tak od duchařiny sklouzlo k prachobyčejnému slasheru, ve kterém se sice občas zablýskne díky vraždám na lepší časy, ale vzápětí se zase vrátí zběsilá kamera, která doprovází prchající obět a jsme zpátky v šedi podprůměru. Trojku už nedam. 40% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Má to tak stejnou atmosféru jako jednička, ale už to není tak strhující. Ale zase je tu pěkná hlavní hrdinka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zmena žánru prospela, neprospela? Nechápem, prečo sa z duchariny stal ´´iba´´ slasher. Dej a navodená atmosféra naozaj niesu na zahodenie, no ale prečo to všetko? SPOILER: Pripomína mi to podobnú zmenu ako pri sérii PIATOK 13teho pri jeho piatej časti. ()

Reklama

Reklama