Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 3

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (369)

Deimos 

všechny recenze uživatele

BluRay/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 5/10 Efety 9/10/// +je to Punisher, nářezová akce, detailní porcovačka, záporáci, postavy, Ray Stevenson, zápletka -slabší hudební doprovod/// Konečně se někdo nebál použít Rating R, konečně je to pořádný masakr, aniž by se to někdo bál pustit do světa. Je to krvavější než Hitman, mnohem akčnější než Max Payne (proč proboha Max nevypadal takhle?) a stejně dobře našlápnuté jako předchozí Punisher. Mimochodem ten se u mě umístil v TOP 10 nejlepších filmů. A tento mu zdárně šlape na paty. Jediné co mu chybý, tak je hvězdnější obsazení. I když ztvárnění postav to zachraňuje a potom mi příjde, že tento film postrádá pořádný hudební doprovod. Původní film přeci jen více působí áčkově. Tento je po technické stránce vyjímečný jen svojí krvavostí, ale i to se počítá./// Celkem 84%/// ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád akčné filmy, ale akcia v štýle visím za nohy na lustri a kosím každého, kto je v miestnosti a kto do nej vstúpi mi dokáže potiahnuť kútiky úst k ušiam. Komu však táto nadsázka a kopec iných "akčných perál" nevadí, určite si príde na svoje. Alebo možno keby som mal znovu dvanásť rokov, bol by to "mrtě hustý" film, takto však len za dve. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Comicsový Frank Castle se vrátil do třetice všeho dobrého i zlého a konečně je vše, jak má být. Bývalý člen speciálních jednotek Frank Castle před šesti lety utrpěl tragickou ztrátu své milované rodiny. Přísahal na její náhrobní kámen krutou pomstu všem mafiánům, kteří jsou nějakým způsobem zodpovědní za její smrt. A nepřestane se mstít, dokud poslední mafián nebude ve městě bradou vzhůru. Hlavní nevyřízené účty má s mafiánským bossem z nejvyšších kruhů Russotim s pěkně tuhým kořínkem a se znetvořeným obličejem, který se už mezitím stačil spojit se svým ještě šílenějším bratrem, aby s ním vytvořil neporazitelný klan. Populární comicsová série s postavou Franka Castla se dočkala po dvou slabých adaptacích verze, která v mnohém překvapí. Jde ostře akční a brutální cestou. Počet ustřelených hlav a jiných tělesných částí se ani nedá spočítat. Film prakticky nepolevuje ve svém dynamicky nastaveném tempu. Ray Stevenson, který ztvárnil mstitele, je ostrý chlápek, který oproti svým předchůdcům umí dobře hrát, ale měl to zatraceně těžké, když měl proti sobě tak skvělé záporáky, kteří jakoby se vyloupli ze stránek comicsu. Russoti alias Jigsaw a Loony Bin Jim jsou natolik perfektní, že nezbývalo mnoho a dalo se fandit jim. Na Dominicu Westovi se maskéři vyřádili a ten se překonával v hláškách i stylovém běsnění. Stejný poděs byl specialista na záporné role Doug Hutchison, jehož šílená kreace je opravdu tím nejzběsilejším, co v comicsových filmech bylo k vidění. Tahle dvojka je při své odpudivosti navíc i vražedně sympatická, což je jev, který záporákům v předchozích adaptacích chyběl. Ženský prvek nemá tentokrát širší zastoupení. K vidění je zejména Julie Benz jako vdova po zabitém federálním agentovi, která navíc kvůli tmavému přelivu svých vlasů není moc k poznání. Akčně zaměřený film dostala do péče režisérka Lexi Alexander a nezůstala absolutně v ničem pozadu za svými mužskými kolegy specializujícími se na akční fláky. Vytýkám jí pouze slabší výbuchy, které jsou však ve filmu ojedinělé. S dialogy se příliš neobtěžovala, ty v podstatě nikam nevedly, a tak má velký prostor břitká střílečka v dynamickém tempu, oscilující mezi comicsovostí a videohrou. Finále mohlo být pravda ostřejší, když už byli k dispozici takový vymazlení záporáci, ale především došlo k zásadnímu napravení chyb předchozích nepovedených verzí, což není zrovna nepodstatné. I tak se jedná o "béčko", ačkoliv se zdráhám tento termín použít, když bylo zřejmé, že film pracuje v určité míře i s prostředky áčkového filmu. Jednoznačně se jedná v rámci kategorie B o kvalitního zástupce, který svůj zásobník nevystřílí hned zkraje. 80% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

I když tohle scénář nemělo, bavil jsem se, protože tu byli dost dobře vyšinutí záporáci, přičemž jeden z nich viděl při pohledu do zrcadla dvojitě prošívaný ksicht viz. kvalitní baseballový míček, a protože tu Punisher se správně tvrďáckým výrazem Raye Stevensona používá hodně brutální zásahy, po nichž se dveře nebeské brány netrhnou. Nože, granáty, rychlopalné zbraně, raketomety, zatnutá ruka v pěst, všechno je na skladě. Ustřelují se obličeje, parkourová představení se odměňují raketovým ´potleskem´, krev cáká všude kolem. Do všeho ještě hřímají Slipknoti nebo Rob Zombie. Režie průměrná, jako celek totálně béčkové. Za měsíc si budu pamatovat jenom ten ´nedokončený´ akrobatický sideflip:) 35 miliónů dolarů(rozpočet)/10 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lebky pukají, nože kůží projíždí, kulky sviští a krev cáká po litrech. Bezhlavé akční scény jsou opravdu hlavní devízou filmu. I když jsou pořádně přitažené za vlasy, baví. Ray Stevenson coby nekompromisní soudce Frank Castle není špatný, starý dobrý Dolph Lundgren z léta páně 1989 mi ale k téhle roli tak nějak seděl lépe. Jeho permanentně nepřítomný pohled, slušný karate repertoár a monumentální neherectví se mi prostě náramně zamlouvaly. Ponurá a mstou posedlá postava bez slitování tentokrát čelí nebezpečí na dvou frontách, a vůbec ne špatně. Sice se se scénářem nikdo evidentně moc netrápil, eRková přístupnost je využitá skutečně na maximum. Tahle látka si svou pokleslost užívá, záporáci jsou roztomile ujetí a přehrávající, hrdinové osmdesátkově kamenní. A to za kamerou sedí překvapivě režisérka. Němka Lexi Alexander (dle mého výborně uřvaná partička Hooligans) se snaží, očividně má nakoukáno a i když oddělovat různé končetiny od těla umí náramně, dávkovat napětí jí moc nejde. Přeplácané a samoúčelné, ale pořád dobré a úderné!! Slušné tři kousky.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Hotel, v ktorom sa odohrávala záverečná scéna, sa volá BradStreet, rovnako ako umelec kresliaci obálky komiksov Punisher MAX. (Kadas97)
  • Vo filme je použitých viac ako 120 druhov strelných zbraní. (Kadas97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama