Reklama

Reklama

Rolling Stones

(koncert)
  • USA Shine a Light (více)
Trailer

Pohled režiséra Martina Scorseseho na největší rock'n'rollovou kapelu, na legendární Rolling Stones, kteří jsou spolu přes 45 let a stále fungují. Scorsese sestavil velice silný režijní tým z osob, z nichž mnoho obdrželo Oscary za svoji práci, a natáčel Stouny v Beacon Theater v New Yorku po dobu dvou dní, aby zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově/hudební zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Miesto Satisfaction by som omnoho viac uvítal Angie alebo Paint it black. Obidve mám radšej, ale hlavne išlo o to, že Satisfaction bola jediná skladba ktorú mal Jagger veľký problém vyspievať. Ináč som spokojný. Mega šialená show to bola. Taká akú vedia robiť len Oni. A Keith bol najlepší: "What is the question, please, that you’ve been asked most often? That question, you just ask me." :) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek Jaggera a jeho partičky (ne, že bych neposlechl, ale absolutně mě v mém hudebním vývoji minuli), možná i to je důvodem, že mě tento Scorseseho dokument? (opravdu to byl prostě jen efektně sestříhaný koncert.. ty 2 minuty vsuvek z něj dokument dle mého nedělají) nijak neoslovil. Navíc tihle už pětašedesátiletí chlapíci nemají koule na svém místě a jízda ve stylu country nebo blues zkrátka není nijak zvlášť dechberoucí. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na tyhle „nestárnoucí pardály“ plné živelného (velmi nakažlivého) entuziasmu (včetně velkého Martyho) nemám strach ze stáří. Byť se do důchodu ještě DLOUHO nechystám. To pouze pro pořádek. Ostatně díky našim politikům (kteří hranici odchodu posouvají stále výš) si o nějakém důchodu můžeme nechat tak max zdát a rovnou „z placu nás zavřou do penálu“ a pošlou s plnou parádou (kterou si samozřejmě sami do koruny zaplatíme) na poslední cestu s havranama. Tímto k nim míří můj velký dík, že nás (mě) nutí udržovat se stále ve vysoké fyzické a psychické kondičce..... thank’s guys. p.s. byť si „na poslední odpočinek“ nechám zahrát jinou partičku: http://kytary.cz/ms-dire-straits-money-for-nothing/HN002339/# ani proti této v zásadě nic nenamítám. p.p.s. co se samotného „dokumentu“ týče, chtělo to více invence a odvahy, byť chápu, že to Marty neměl jednoduché a nechtěl do toho bardum moc zasahovat (přeci jenom je to o Stounech a ne o Martym) a v neposlední řadě, dostat z hochů něco kloudného, to je zásluha hodná na metál :o) Přesto, jak říkám, panuje ve výsledku spokojenost..... 80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock´n´roll. Tímto snímkem zahájil 58. Berlínský filmový festival a byl uveden na Filmovém festivalu v Karlových Varech. V roli hostů vystoupí také kolegové z poprockové branže - Christina Aquilera, Jack White či bluesman Buddy Guy. 1.Jumpin' Jack Flash [04:23] 2.Shattered [04:06] 3.She Was Hot [04:44] 4.All Down The Line [04:36] 5.Loving Cup [04:02] feat. Jack White 6.As Tears Go By [03:32] 7.Some Girls [04:19] 8.Just My Imagination [06:40] 9.Faraway Eyes [04:37] 10.Champagne & Reefer [05:58] feat. Buddy Guy 11.Tumbling Dice [04:25] 12.Band Introductions [01:40] 13.You Got The Silver [03:22] 14.Connection [03:31] DISK 2 1.Martin Scorsese Intro [00:12] 2.Sympathy For The Devil [05:57] 3.Love With Me [03:54] feat. Christina Aguilera 4.Start Me Up [04:06] 5.Brown Sugar [05:25] 6.(I Can't Get No) Satisfaction [05:37] 7.Paint It Black [04:28] 8.Little T&A [04:09] 9.I'm Free [03:31] 10.Shine A Light [04:05] Mezi diváky sedí i Bruce Willise ve žlutém klobouku. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc dokument, něco ve stylu Jarmuschova a Youngova Crazy Horse, ale takhle je to taky nářez, prostě klasika. (Film měl zřejmě chybnou reklamu, když na něj chodí spíš fandové Scorseseho než Rolling Stones.) Skvělý koncert s mnoha detailními záběry prostříhaný archivními interview s jednotlivými členy nestárnoucí kapely. Zvlášť doporučuju vidět v kině, protože to má supr zvuk a na velkém plátně je to silný zážitek. Keith Richards je tu prostě k zulíbání, jeho pohyby, tanečky i zpěv, ostatně jako vždycky. A rošťácký Ronnie Wood i stoický Charlie Watts vlastně taky. To jsou prostě Rolling Stones! Potěšili mě mou oblíbenou ale jinak méně známou písní Shattered, naopak Sympathy for the Devil působí už poněkud nepřesvědčivě a nezbytné Satisfaction chybí náboj a stává se jen rutinou a povinností. Jinak hosté taky výborní, Buddy „motherfuckin'“ Guy skoro stejně dobrý jako Bo Diddley se svou hranatou kytarou na Voodoo Lounge. Jinak bych uvítal titulky i u písniček, viděl jsem kdysi na čt2 otitulkovaný koncert Lets Spend the Night Together a podle mě to zážitek z koncertu umocnilo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Martin Scorsese použil během natáčení koncertů dvanáct kamer. (Pepinec)
  • Dokument se natáčel v divadle Beacon v New Yorku po dobu pouhých 2 dní. (Olík)
  • Píseň „As Tears Go By“ údajně vznikla tak, že manažer Andrew Loog Oldham veden snahou donutit Rolling Stones komponovat, zavřel Jaggera s Richardsem do kuchyně a odmítal odemknout, dokud nesloží song. Dvojice ze sebe ke svému vlastnímu překvapení "dostala" tuto skladbu. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama