Reklama

Reklama

Rolling Stones

(koncert)
  • USA Shine a Light (více)
Trailer

Pohled režiséra Martina Scorseseho na největší rock'n'rollovou kapelu, na legendární Rolling Stones, kteří jsou spolu přes 45 let a stále fungují. Scorsese sestavil velice silný režijní tým z osob, z nichž mnoho obdrželo Oscary za svoji práci, a natáčel Stouny v Beacon Theater v New Yorku po dobu dvou dní, aby zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově/hudební zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglická hudobná skupina Rolling Stones je celosvetovo rešpektovanou legendou rockovej, gitarovej hudby a Martin Scorsese sa tiež už stal filmovým režisérom, na ktorého sa nikdy nezabudne. Sú to majstri svojich odborov. Výnimoční umelci. Mám rád rebelskú hudbu Rolling Stones a veľmi rád si pozriem aj snímky Martina Scorseseho, ale budem na nich teraz prísny. Nedám tomuto titulu plné hodnotenie. So spojenia takýchto dvoch elementov som čakal niečo viac výraznejšie. Každopádne odporúčam tento dokumentárny film všetkým priaznivcom rockovej hudby. Súhlasím s tvrdením, že Rolling Stones je najväčšia rock´n´rollová kapela všetkých čias. **** ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

dvě hodnocení. 1. po filmařský stránce jasná pětka (hvězd), jednička (podle, když by se to hodnotilo jako na vysvědčení). Že je Marty vynikajicí filmař ví každej, takže i tento portrét je bezchybnej a nelze mu nic vytknout. 2. Na druhý straně koukat dvě hodiny ty zmuchlaný tváře v detailech to je jen pro masochisty. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Rolling Stones jsou dobří, i když je nijak zvlášť neobdivuji a pohled na Jaggera si zrovna neužívám. Ale musím uznat, že to tihle důchodci umí na koncertu ještě pořádně rozbalit, ale některé pózy by snad pro jejich věk mohly být tabu :-) Každopádně se jedná o dobrý záznam koncertu s několika vsuvkami, bohužel nic víc. Martin Scorsese mohl svůj talent a čas uplatnit někde jinde, tohle by zvládnul stejně dobře kterýkoliv režisér videoklipů. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je podivuhodné, kolik energie dřímá v těchto starých pánech :-) Nejsem nějakým zarytým fandou této nesporné rockové legendy, ale jedno nebo dvě cd doma mám a hlavně se nikdy nestalo, že by mě některá z písní RS vyloženě urazila a to je myslím dobrá výchozí pozice pro to, aby si člověk tento koncert na velkém plátně kinosálu patřičně užil. Plný počet hvězd nedám z prostého důvodu - koncert je nasnímaný standardním způsobem a scény ze zákulisí, kdy se teprve mohl rozehřát rukopis Martina Scorseseho jsou omezeny na minimum (třeba velmi pěkně natočený odchod RS z pódia dával tušit možnosti hodné 100% bodového zisku). Škoda. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Proč v komentářích pátrat po tom, jací byli Rolling Stones při koncertu v Beacon Theatre (výborní, jako kdyby hráli naposled v životě), či jaký výkon podal Scorsese (jeho LAST WALTZ se stal vzorovým "záznamem koncertu", zde potvrzuje své kvality a je přitom hravý)? Podstatnější totiž je odpovědět si na otázku: "Co Rolling Stones znamená pro Scorseseho?", protože SHINE A LIGHT je rekapitulací jak tvorby Stoneů (prostřihy na archivní rozhovory), tak i Scorseseho (četné autoreference, střet dvou scorseseovských dokumentárních přístupů - čerpání z archivů ala NO DIRECTION HOME a záznam koncertu dle mustru LAST WALTZ). Co se týče záznamu koncertů Stoneů, audiovizuální zážitek je naprosto dokonalý (aby taky ne, když se nahrávaly dvě noci, používalo celkem 18 kamer, za nimi stáli oscaroví či na něj nominovaní kameramani a stříhalo se 9 měsíců) a vzhledem k dlouhému snímání Jaggera a Richardse až fetišistické; na druhou stranu je průměrná délka záběru mezi 5-8s, což je u Stoneů nezvyk (viz BRIDGES TO BABYLON TOUR). A pokud si ještě stále myslíte, že SHINE A LIGHT je pro Scorseseho zakázkový snímek, kterým si chtěl vydělat peníze, tak si počkejte na závěrečný famózní záběr, v němž Rolling Stones sdílejí stejný svět jako CASINO, MAFIÁNI či GANGY V NEW YORKU a SKRYTÁ IDENTITA. P.S. Titulní píseň zazní pouze v závěrečných titulcích, doporučuji si počkat - už kvůli malému dialogovému fóru - do úplného konce. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V publiku si můžete všimnout Bruce Willise (v žlutém klobouku). (Partina)
  • Berlínský filmový festival tento dokument otvíral. (Karlos80)
  • Martin Scorsese použil během natáčení koncertů dvanáct kamer. (Pepinec)

Reklama

Reklama