Reklama

Reklama

Rolling Stones

(koncert)
  • USA Shine a Light (více)
Trailer

Pohled režiséra Martina Scorseseho na největší rock'n'rollovou kapelu, na legendární Rolling Stones, kteří jsou spolu přes 45 let a stále fungují. Scorsese sestavil velice silný režijní tým z osob, z nichž mnoho obdrželo Oscary za svoji práci, a natáčel Stouny v Beacon Theater v New Yorku po dobu dvou dní, aby zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově/hudební zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Matty 

všechny recenze uživatele

Průřezový koncert, kterým si vás Stouni – ze zákulisí podporováni jejich neméně agilním režírujícím vrstevníkem – zaručeně získají, ať si o nich myslíte cokoliv. Představení patří výhradně čtveřici (a pár hostům) na pódiu. Prostřihů na publikum jsme ušetřeni, atmosféra mimo pódium není nikterak směrodatná (jako třeba u Woodstocku). Tahle noc patří Rolling Stones, jimž Scorsese vzdává dík tím, že je přiznaně „syntetickým“ prologem a epilogem včleňuje do svého filmového univerza, mezi jiné nesmrtelné hrdiny. Dvě hodiny Jaggerova hyperaktivního exhibování, stále stejně živého jako Scorseseho filmy, vám předá více energie než libovolný počet hodin brkání leckterého o generaci dvě mladšího floutka. Našlapaný, přesně dle rytmu hudby sestříhaný záznam dvou koncertů tudíž můžeme s trochou nadsázky sledovat také jako smělou oslavu aktivního stáří. 85% Zajímavé komentáře: Flipper, Gimp, rawen, fantomas19 ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,505,267Tržby Celosvetovo $15,773,351Tržby za predaj DVD v USA $2,624,235 //počet predaných kusov 140,042 ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Proč v komentářích pátrat po tom, jací byli Rolling Stones při koncertu v Beacon Theatre (výborní, jako kdyby hráli naposled v životě), či jaký výkon podal Scorsese (jeho LAST WALTZ se stal vzorovým "záznamem koncertu", zde potvrzuje své kvality a je přitom hravý)? Podstatnější totiž je odpovědět si na otázku: "Co Rolling Stones znamená pro Scorseseho?", protože SHINE A LIGHT je rekapitulací jak tvorby Stoneů (prostřihy na archivní rozhovory), tak i Scorseseho (četné autoreference, střet dvou scorseseovských dokumentárních přístupů - čerpání z archivů ala NO DIRECTION HOME a záznam koncertu dle mustru LAST WALTZ). Co se týče záznamu koncertů Stoneů, audiovizuální zážitek je naprosto dokonalý (aby taky ne, když se nahrávaly dvě noci, používalo celkem 18 kamer, za nimi stáli oscaroví či na něj nominovaní kameramani a stříhalo se 9 měsíců) a vzhledem k dlouhému snímání Jaggera a Richardse až fetišistické; na druhou stranu je průměrná délka záběru mezi 5-8s, což je u Stoneů nezvyk (viz BRIDGES TO BABYLON TOUR). A pokud si ještě stále myslíte, že SHINE A LIGHT je pro Scorseseho zakázkový snímek, kterým si chtěl vydělat peníze, tak si počkejte na závěrečný famózní záběr, v němž Rolling Stones sdílejí stejný svět jako CASINO, MAFIÁNI či GANGY V NEW YORKU a SKRYTÁ IDENTITA. P.S. Titulní píseň zazní pouze v závěrečných titulcích, doporučuji si počkat - už kvůli malému dialogovému fóru - do úplného konce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas si zaválím s kameny, ale existuje mnoho kapel, které poslouchám raději a častěji. Přesto chovám k těmto "nesmrtelným" pardálům jistou úctu a tak jsem doufal, že jim to slavný Scorsese moc nezkazí nějakým velkým uměním. Nezkazil, protože nebylo co. Koncert to byl totiž průměrný, černobílého vzpomínání zase tak moc nebylo a já určitě nejsem takový fanda, aby ze mne padaly hvězdy za každé Mickovo zavrtění zadnicí. Pokud tedy něco zůstane v mé děravé paměti, tak to budou zoufalé režisérovy žádosti o předání playlistu, protože to bylo hodně zábavné. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Wohohou, přece nemůžeme usmažit Micka Jaggera?! No to rozhodně ne. Ovšem, jak můj tatínek správně podotknul, zhruba 90% koncertu zní jako představení slušné country kapely a kdyby někdo doufal, že se podívá na/si poslechne vypalovačky od legendy rocku, tak možná trochu zapláče. Ta dechová sekce, ach ta dechová sekce je zlo. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Rolling Stones znám, četl jsem o nich mnohokrát, viděl jsem je často v televizi, párkrát jsem si je poslechl. Ale nijak zvlášť mě jinak nezaujali. Na tento film jsem šel s vědomím, že se jedná o Scorseseho dokument ze zákulisí. Což na začátku taky je a to mě hned chytlo. Kombinace černobílého a barevného obrazu tomu dává skvěle dokumentární nádech. Jenže hned jak hosté charitativního večírku usednou, začíná klasický záznam koncertu točený na 35mm film s tím rozdílem, že ho režíruje Martin Scorsese a je vše pěkně z blízka. Mezi jednotlivými cykly písniček jsou i starší televizní záznamy z počátcích Rolling Stones u kterých je hlavním tématem čas, jak dlouho kapela vydrží. Což v kontrastu s dneškem zní vtipně a samozřejmě pobaví. Jenže to je tak vše. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ať se mi ještě někdo pokusí tvrdit, že drogy a divokej životní styl zkracujou život! Protože tihle rockoví důchodci svojí energií strčí leckoho v pohodě do kapsy! Hlavně Mick je naprosto neuvěřitelná bomba. A spolu s Martym vytváří dokument, který vlastně není dokumentem a koncert, ve kterém jako byste se octli přímo v kotli - výborné nájezdy kamer, perfektní zvuk a střih, to vše v bezchybném dvouhodinovém hudebním organismu zvoucím se "Rolling Stones". OST musím mít doma!!! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stouni bezpochyby patří mezi jednu z největších legend rockového nebe. Jejich songy se mi líbí, ale nepatřím mezi jejich skalní a věrné fanoušky. Tudíž se v jejich repertoáru vyznám jen velmi poskromnu. Nejspíše z tohoto důvodu mi film posloužil spíše jako zvuková kulisa, než abych celé dvě hodiny přímo sledovala jejich koncert, kterému byla věnována, bez pár archivních záběrů, největší část. Nejvíce mne potěšilo několika minutové vystoupení mé hudební bohyně, Christiny Aguilery. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

The Rolling Stones. Kto by o nich nepočul. Moje prvé koncertné stretnutie s 'válajúcimi kameňmi' dopadlo naozaj skvelo. Jagger a spol a ich exhibicionistické a bláznivé pojatie rock 'n' rollu mi ale, okrem pár piesní, nikdy nezačalo tak výrazne evokovať v mojom hudobnom centre, aby som sa stal čo len najmenším fanúšikom tejto kapely. Po tejto koncertnej extáze však začínam seriózne uvažovať o tom, že pri možnosti zúčastniť sa ich koncertu v nejakej rozumnej blízkosti, by som túto možnosť veľmi rád využil. Nie ako fanúšik tejto kapely, ale ako fanúšik hudby. Potešenie z hudby a z energie, ktorú pri tomto koncerte táto partia zo seba vydáva, je neskutočné už pri sledovaní pred televíznou obrazovkou; neviem si predstaviť ako by som šalel priamo na koncerte. Mick Jagger je neuveriteľne šialený zabávač a potešila aj zaujímavá zmes hudobných hostí. Po technickej stránke je tento dokument zaujímavým spestrením obyčajných koncertov. Nasnímanie je dokonalé, práca s kamerou lahodiaca. Po vecnej stránke však veľa zázrakov nečakajte. Dokumentárna stránka filmu obsahuje len zopár vsunutých starých rozhovorov vytiahnutých z archívu, ktoré sú síce zaujímavé, ale mohlo ich byť viac. Film sa kľudne mohol rozrásť na trojhodinový maratón a aspoň hodinku sa mohol Martin povenovať faktom, či zaujímavostiam z ich osobného života. 46ročná história kapely by určite mala čo ponúknuť, obzvlášť jej neznalcom. 85%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce. Stouny pochopitelně znám, jejich hudba se mi líbí, ale nikdy jsem je zas tak nevyhledával, ale teď, když jsem je poznal trochu víc zblízka musík konstatovat, že jsou vážně skvělý. Výborná hudby, zpěv, i všechno kolem (no jo no, na KATAPULT prostě nemaji (dnes už prý existují lidé, co kaťáky neznaji, to je ale mládež :-o)). Navíc dobrá práce nejen Scorseseho, ale i kameramanů, zvukařů a prostě všech co na tom pracovali. Trochu jsem s těma pěti váhal, ale potom co jsem si tu přečetl některý výplody, tak už neváhám. Na tohle opravdu doporučuju jít do kina. Cítíte se opravdu jak na konzertě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglická hudobná skupina Rolling Stones je celosvetovo rešpektovanou legendou rockovej, gitarovej hudby a Martin Scorsese sa tiež už stal filmovým režisérom, na ktorého sa nikdy nezabudne. Sú to majstri svojich odborov. Výnimoční umelci. Mám rád rebelskú hudbu Rolling Stones a veľmi rád si pozriem aj snímky Martina Scorseseho, ale budem na nich teraz prísny. Nedám tomuto titulu plné hodnotenie. So spojenia takýchto dvoch elementov som čakal niečo viac výraznejšie. Každopádne odporúčam tento dokumentárny film všetkým priaznivcom rockovej hudby. Súhlasím s tvrdením, že Rolling Stones je najväčšia rock´n´rollová kapela všetkých čias. **** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jak jste na tom? 1) Milujete Stouny a jejich písně znáte nazpaměť? Pokud ano, není, co řešit - tahle dvouhodinovka pro vás bude letenkou do rokenrolového ráje.__2) Znáte od Rolling Stones dvě tři písně a chcete vidět, jak vypadá jejich šou? Bez problémů, Shine a Light si pusťte.__3) Valící se Kameny vás nezajímají a jste jen zvědaví, co že to ten Scorsese natočil? Tak raději trochu přibrzděte. Tenhle film je totiž hlavně o kapele a o jejím koncertu. Dokument ve stylu No Direction Home, z něhož byste se dozvěděli víc, než co vám řekne první odstavec wikipedie, nečekejte. Scorseseho (jako osobnost) si užijete pouze v úvodní čtvrthodině, která je ovšem skvělá - obzvlášť nervy kvůli playlistu se povedly. Zbytek už pak pojednává "jen" o Martyho bezchybném a parádně hravém záznamu koncertu, tu a tam proloženém archivními dokumenty.__Já patřím do první kategorie a byl jsem v sedmém nebi. Pět hvězd, šup tam s nimi. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

"Stouni" mi nijak zvlášť nevaděj a občas si je i poslechnu a tady ukázali, že to ještě uměj dědci pořádně roztočit. Energií to na tomhle koncertu přímo čiší. Problém je, že já se spíš těšil na Scorseseho režii a tu tady zrovna moc nevidím. Jeho příprava na koncert na začátku je sice vtipná a záběry z minulosti taky občas pobavily. Jinak se jedná o "normální" záznam z koncertu, který Martin ničím moc neokořenil. Fandům se to ale asi bude líbit velmi. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Uuaaahh! Just like a rolling stone? C´mon. Na to, že jde o film nějakého neumětele Scorseseho naštěstí zapomenete rychle, tady zuří jiní býci. Charlie, Ronnie, Keith a Mick! Záznam skvělého koncertu z Beacon Theatre s bezprostředními prostřihy z nejrůznějších interview, zajímavými scénami ze zákulisí, vydařeným setlistem a hlavně neuvěřitelnou chemií, jakou tihle ti tři polokostlivci a postarší pán za bicími předvádějí. Zbytek dolazují doprovodní hudebníci, skvělí vokalisti z Brooklynu, Queensu, JAR a především zajímaví hosté - výborné duo Jagger x Jack White v Loving Cup, sexy výstup Christiny Aguilery při Live With Me a absoulutní vrchol u mě nastal při Champagne & Reefer s jedinečným Buddym Guyem a monumentálního Jaggerova nástupu na Sympathy for the Devil. Jen poměrně velká část publika mi přišla málo odvázaná. To já ´sem v kině nevěděl, jestli mám strhnout triko a začít s ním točit nad hlavou, nebo jen s rukou v kapse v tichosti onanovat. Když ne na živo, nutnost vidět aspoň na velkém plátně, protože hoši mají pořád co nabídnout. Se směj, ale já skoro umřel. Uuaaaahh! ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Scorseseho perfekcionistické vzdanie holdu legendárnej skupine, ktorá sa na nič nemusí hrať, má svoj štýl a to čo robí, robí s láskou k svojmu remeslu-rovnako ako Marty. Pozriem sa tým ľudom do očí a vidím im až do srdca. Nejde však o to predstavenie, ale o ľudí, ktorí stoja na pódiu-Mick Jagger: spev, harmonika, Keith Richards: gitara, spev, Ron Wood: gitara, Charlie Watts: bicie. Niekto na ulici sa ma pýta: "Beatles alebo Rolling Stones?" Jednoznačne odpovedám: ROLLING STONES !!! Výstavný záznam. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku mě po zhlédnutí zarazilo proč se na tomhle podílel Scorsese. Přiznám se že se nepovažuju za kdovíjakého znalce Rolling Stones. Je obdivuhodné že v roce 2008 oslavili 46 let na scéně. Písničky fajn a vrchol koncertu elektrizující. Co více si přát od koncertu. Jelikož se zde ale píše dokument, tak jsem čekal daleko více zajímavostí a rozhovorů. ()

Reklama

Reklama