Reklama

Reklama

Rolling Stones

(koncert)
  • USA Shine a Light (více)
Trailer

Pohled režiséra Martina Scorseseho na největší rock'n'rollovou kapelu, na legendární Rolling Stones, kteří jsou spolu přes 45 let a stále fungují. Scorsese sestavil velice silný režijní tým z osob, z nichž mnoho obdrželo Oscary za svoji práci, a natáčel Stouny v Beacon Theater v New Yorku po dobu dvou dní, aby zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově/hudební zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Skvělý koncert - dokument a parádní jízda v režii pana Scorseseho. Po shlédnutí tohoto filmu si člověk může dovolit říct, byl jsem u toho. Zážitek a blízkost skupiny je tak intenzivní, že má člověk chuť aplaudovat mezi skladbami a chovat se jako na koncertě - nikoliv v kině. Jo, některý kapely tady můžou bejt klidně čtyřicet let a pořád je to málo, oproti jiným, které kdyby už teď zmizely, tak je stejně pozdě. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Wohohou, přece nemůžeme usmažit Micka Jaggera?! No to rozhodně ne. Ovšem, jak můj tatínek správně podotknul, zhruba 90% koncertu zní jako představení slušné country kapely a kdyby někdo doufal, že se podívá na/si poslechne vypalovačky od legendy rocku, tak možná trochu zapláče. Ta dechová sekce, ach ta dechová sekce je zlo. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Keith vykouří své tři cigarety - maximum co má dovolené od doktora. Mick nám zatancuje a žďouchá rozkrokem do zadečku Christiny Aquilery. Erekce se už bát nemusí. Ono ustát to, že se stáváte velkoburžoazním dědulou, proti kterému jste před 40 lety brojili je asi to největší stonovské umění. Zároveň je to ale taky solidní křeč. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Čo na tom, že Rolling Stones vyzerajú ako zombie po jadrovom výbuchu, energie majú na rozdávanie, to sa musí nechať. Každopádne hudobne ich moc nemusím a tým pádom, že 90% zaberá koncert, mierne som sa aj nudil. Ešte že režisérom je sám Marty, kvôli ktorému som to vlastne celé pozeral (aj keď ten záver mi prišiel skôr trápny ako vtipný). Pre fanúšikov RS bonbónik, pre nás ostatných "len" zaujímavosť. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je podivuhodné, kolik energie dřímá v těchto starých pánech :-) Nejsem nějakým zarytým fandou této nesporné rockové legendy, ale jedno nebo dvě cd doma mám a hlavně se nikdy nestalo, že by mě některá z písní RS vyloženě urazila a to je myslím dobrá výchozí pozice pro to, aby si člověk tento koncert na velkém plátně kinosálu patřičně užil. Plný počet hvězd nedám z prostého důvodu - koncert je nasnímaný standardním způsobem a scény ze zákulisí, kdy se teprve mohl rozehřát rukopis Martina Scorseseho jsou omezeny na minimum (třeba velmi pěkně natočený odchod RS z pódia dával tušit možnosti hodné 100% bodového zisku). Škoda. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Píseň „As Tears Go By“ údajně vznikla tak, že manažer Andrew Loog Oldham veden snahou donutit Rolling Stones komponovat, zavřel Jaggera s Richardsem do kuchyně a odmítal odemknout, dokud nesloží song. Dvojice ze sebe ke svému vlastnímu překvapení "dostala" tuto skladbu. (Jirka_Šč)
  • Martin Scorsese použil během natáčení koncertů dvanáct kamer. (Pepinec)

Reklama

Reklama