Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 129)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Další adaptační prohra a smutná vizitka pro jednoho z nejsympatičtějších herních hrdinů nedávné minulosti. Je paradoxní, že pár statických obrázků v samotné hře působí výrazně filmověji než film samotný. Nemluvě o dynamice a překvapeních, které v celovečerní stopáži nahrazuje čirá prázdnota a obyvklé scenáristické kličky, plynoucí jen ze znalosti základní premisy a ničeho navíc (je to o zlomeném chlapíkovi, který se tváří drsně a občas zpomaleně střílí). Děj prakticky neexistuje a zjevuje se nahodile jako ekvivalent slepence podivných náhod a "ikonických" postav, které se na scéně objevují, jak se jim zlíbí (a JE to proti vší logice). Wahlberg to snesl se vztyčenou hlavou, vše ostatní je jen onanie nad prázdnou nádobou. A první přestřelka po více než hodině... tomu už se v novém domnělém světě Maxe Paynea lze jenom smát. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Herni Max Payne patří k těm několika málo věcem, které jsem opravdu dohrál do konce, a film mu ostudu nedělá. Trochu jsem se bál Wahlberga v hlavní roli - zbytečně. Pak jsem si říkal, že atmosféra nemůže být taková, jakou si pamatuji - nebyla, ale přiblížila se jí asi nejvíc, jak to bylo možné. Čekal jsem sice více přestřelek, ale s tím se už nedá nic dělat... Můžu být rád, že se filmaři alespoň nebáli ukazovat krev (tj. když někdo do někoho střelí, nezapráší se, ale vyletí z něho efektní rudý oblak) a že scénárista dostal dobrý nápad s valkýrami, které atmosféře taky neuškodily. K tomu pěkné ženské (ačkoliv Kurylenkové štěk mohla zahrát kterákoliv jiná), vcelku povedená hudba a režie, která během akce ani mimo ni není vůbec špatná. Tři a půl. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kriminálny film, ktorý je filmovou adaptáciou slávnej počítačovej hry. Má pomerne dobrý príbeh o policajtovi, ktorého rodina bola pred tromi rokmi zavraždená, čo ho zmenilo a tak sa z neho stal ostatnými neobľúbený samotár, ktorý žije len pre nájdenie ich vrahov. A práve sa zaplietol do série brutálnych vrážd, ktoré by mohli s hľadanými vrahmi súvisieť a tak začne prípad vyšetrovať, pričom ho stopy vedú až k vysokým miestam a mnoho ľudí je proti tomu, aby sa mu podarilo uspieť. Spracovanie je ale veľmi rozporuplné, ak chceli tvorcovia uspieť, v prvom rade si mali ujasniť, čo vlastne chcú točiť. Keďže sa malo jednať o adaptáciu akčnej hry, tak by som očakával plnohodnotný akčný film, čo ale neplatí, lenže problém je, že toto nefunguje ani ako pravá kriminálka, keďže dej je až príliš jednoduchý a celý ten nápad s drogami mi pripadá ako z nejakého braku, čo nemá v serióznom filme čo robiť. A navyše to vôbec nefunguje ani ako dráma o problémovom hrdinovi, ktorý sa nevyrovnal s minulosťou, na to je to jednoducho až príliš hlúpe. Ale napriek tomu, že tú nezvládnutosť cítiť prakticky stále, nemôžem si pomôcť, ale mne to nejakým zvláštnym spôsobom sadlo. Väčšinu času sa síce nič výraznejšie zaujímavé nedeje, ale dá sa na to pozerať a v poslednej tretine sa to už aj slušne rozbehne. Akcie je tu málo, čo je škoda, keďže sa vydarila. Tvoria ju iba prestrelky, ktoré sú perfektne natočené, odohrávajú sa vo veľmi dobre zvolených prostrediach, majú slušný počet zabitých a chválim aj výber zbraní, obzvlášť na prácu brokovnice je skutočne radosť pozerať. A tak škoda, že sú až v poslednej tretine a navyše ma mrzí, že väčšinou sa strieľajú iba policajti. Herecké obsadenie je celkom slušné, ale problém je s postavami. Mark Wahlberg mi celkovo sedí, ale toto moc nezvládol, vôbec som mu to neveril a navyše na detektíva nepôsobí práve najbystrejšie, Mila Kunis ma už celkom bavila, ale nemá moc priestoru, Beau Bridges mi zase prišiel väčšinu času zbytočný, podobne aj Chris O'Donnell, ktorý ale nakoniec ani moc priestoru nemá a hlavný záporák Amaury Nolasco sa hodí tak na druhotriedneho zabijaka a nie na hlavného záporáka, na to nemá žiadnu charizmu. Čo sa týka réžie a technickej stránky, chválim vizuálnu stránku, na tú je skutočne radosť pozerať, ale inak to absolútne nefunguje v žiadnom ohľade. Filmovú adaptáciu tejto látky som si teda predstavoval určite úplne inak, síce nie som práve počítačový hráč, ale hry som predsa len hral a Max Payne je pre mňa tou najlepšou vôbec. Toto je jednoducho nezvládnuté, nedotiahnuté, neakčné, bez nejakých lepších nápadov, ale ako som spomínal, aj napriek množstvu záporov mi to sadlo a to dokonca aj opakovane a preto to lepšie hodnotenie. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 74%. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Film dost dobře neví, pro koho je určen, z čehož pramění největší zápory: nezasvěcenému divákovi je postava Maxe Paynea a aura kolem něj budovaná ukradená, když vše vypadá tak béčkově a toporní herci předříkávají nechtěně vtipné dialogy, zasvěcený hráč předlohy zase touží po přímočarém tahu na branku a prvotřídně provedených akčních scénách v atmosferickém podání, ale nedočká se pořádně ani jednoho. Překlad hry, která se výrazně inspirovala komiksy a filmy, do filmu se nezdařil a dynamičnost byla nahrazena statičností a totálním vyprázdněním všeho, co na hře bylo dobré. Člověk by musel mít hodně velký fetiš, aby ho celou dobu bavilo sledovat, nakolik jsou tvůrci důslední v napodobování jednotlivých lokací a detailů v nich. Max Payne sere vločky, slabé 2. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: tohle není Max Payne, je to průměrná béčková detektivka, která dostala peníze na scény s Valkýrami co ve hře ani nejsou! Kdybych měl hodnotit podle toho jaký ten film mohl být musel bych dát odpad, ale zkusil jsem být oběktivní a ty dvě si TOHLE celkem zaslouží. Pár solidně natočených scén tu je (dali by se spočítat na prstech jedné ruky) a stylizace, která jde však úplně mimo původní noirovou atmosféru, je docela zajímavá. Wahlberg mi nejenže do role Maxe nesedl, ale celou dobu mi připadal nějak podivně tlustý (no buduiž v potitulkové scéně byl už zase normální) a hrál přinejlepším nevyrovnaně. Tenhle film je prostě jedno velké zklamání a můžu jen doufat, že se za pár let až všichni na tenhle průšvih zapomenou někdo s respektem k původní hře odhodlá k restartu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Mila Kunis (Mona Sax) se do své role natolik vžila, že při natáčení scény, kdy její postava mlátí obuškem Maxe Paynea, to od ní Mark Wahlberg skutečne schytal. (duklak2)
  • Film měl původně rating přístupnosti R. Režisér John Moore film sestříhal aby mu byl udělen „výdělečnější“ rating PG-13. (HellFire)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama