Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Návrat nejroztomilejšího potencionálního stvořitele zkázy lidstva (ano, té generace potvůrek, která se vyskytne, když gizmo dostane nažrat po půlnoci a ještě ho namočíte do vody:)) se vydařil tak jak to je u lehce horůrkové komedie možné - zábava zůstává:) A stále hraje Jerry Goldsmith. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokračování je (jak jinak) o něco slabší, ale i tady se může každý dočkat spousty stále ještě poměrně vtipných gagů, byť originalita už je dosti omezená. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $41,482,207Tržby Celosvetovo $67,400,000║ Už prvý film ma nejak moc nezaujal a dvojka je už len varenie s prevarenej vody, kde potešia nejaké tie momentky, či odozva malého Gremlina na Ramba ale je to dosť málo na to aby to mohlo na celej ploche nejak zaujať a ťahať niekam bez tak prázdny dej. /40%/ ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nepochopený klenot, který je extrémně meta a kritizuje, jak svoji vlastní značku, tak konzum vznikající okolo každého úspěšného filmu. Joe Dante se toho nebál a když už po něm chtěli pokračování, tak všem ukázal prostředníček a udělal jednu z nadčasových kritik kapitalismu a Hollywoodu, která je dnes relevantnější, než v roce vydání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoc jednotka patrí medzi hororovú klasiku 80. rokov a na svoj 11-miliónový rozpočet zarobila už behom otváracieho víkendu, bohvie prečo sa dvojka na scéne objavila až o 6 rokov neskôr. A treba dodať, že čakanie sa neoplatilo. Áno, v súlade s americkými sequelmi je viac oblúd, postáv, nebezpečenstva a akcie, ale práve istá komornosť originálu bolo to, čo mi sedelo. Netvrdím, že to bol vážny horor á la Exorcista, ale dvojka už je regulárna čierna komédia a to je niečo, čo v hororoch nemám rád. Toto má nielen dvojka Gremlins, ale i iná dvojka spriaznenej osemdesiatkovej série o malých obludách - Critters. Isté odtrhnutie tvorcov od akejkoľvek reality je badateľné na rozpočte, ktorý nabobtnal na šialených 50 miliónov. Mrakodrapy v tom období boli v móde (Poltergeist 3, Smrtonosná pasca), tak si Dante a Spielberg povedali, že jeden použijú tiež. Preč zmizla aj pôvabná vianočná atmosféra. Gizmo je stále borec, čo o to. Jeho "deti" sú stále rovnako príšerné. Ale už to proste nie je ono. Každopádne jej nemožno uprieť, že je napratané nápadmi a gagmi (Hulk Hogan alebo detailné zamyslenie sa nad tým, čo sa stane, ak Gizmo dostane po polnoci nažrať v lietadle, ktoré práve vletelo do inej časovej zóny). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím pokračování je slabší, ale já jsem si tyhle příšerky strašně oblíbil, takže mé hodnocení berte trochu s rezervou :)....... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Chvíli to trvá (cca 20 min.), než film nabere otáčky, ale pak je to obrovská smršť gagů, jaké se jen tak něco nevyrovná. Lahůdka pro milovníky filmových odkazů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhwej díl se mi už moc nelíbil. Na to že ani první díl nebyl něco extra, tak tohle už je jen taková splácaná kravina, která dost často nudí, ale zase na druhou stranu pár vtipů se povedlo a tlemící se gremlins jsou zase zábavný. Jenže víc než 2* si to prostě nezaslouží, na to to je moc velká blbost, která vypadá jako by si jí režisér vycucal z prstu ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem u jedničky napsal, že je to klasika, u které nechápu, jak se klasikou stala, tady musím napsat, že nechápu už vůbec nic. Druhý díl je o třídu horší a hlavně nudnější. A to je to, co nechápu, když zde máme daleko více akčních scén, daleko více Gremlinů… prostě typické pokračování, vše, co znáte z předchozího dílu, akorát ve větším a tupějším balení. Za pár dobrých scén ještě dám 40 % a půjdu přemýšlet o tom, co je na těchto dvou filmech klasického či opravdu skvělého… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Joe Dante pokračuje v tom čím si získal divákov v prvej časti. S tou istou ústrednou hereckou dvojicou (Gilligan, Cates) privádza späť novú generáciu Gremlins. Armádu šialených príšer, ktoré majú podobu oživlých chrámových chrličov. Príbeh sa presúva do New Yorku, v tom vidím jediný odklon od úvodnej časti. Inak je to to isté vandalské vyčínanie týchto zvláštnych stvorení a ich následná likvidácia. Ja som sa pri tom zabával rovnako dobre ako pri jedničke a preto i moje hodnotenie ostáva rovnaké. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný. Na tenhle film jsem se původně dívat nechtěl ani jsem to neměl v plánu. Ale bylo něco po třetí hodině v noci, na jedné TV stanici právě skončil jistý pořad a já jen tak z nudy přepínal s tím, že za pár minut budou Simpsonovi, tak si mezitím najdu na chvíli nějaký pořad. A dostal jsem se právě na Primu, kde začínal tenhle film. Tak jsem pár minut koukal a chtěl jsem přepnout, ale zrovna se na obrazovce objevil malý Gizmo a já mám pro takovéto roztomilé potvůrky slabost, tak jsem to nepřepnul a nakonec jsem se vybodl i na Simpsonovi a dal jsem přednost tomuto filmu. A dobře jsem udělal. Film dostal spád a já se musel u většiny filmu smát, jinak to nešlo. Z filmu čiší originalita a vtip, a tyto aspekty já miluji. Originální potvůrky (gremlin, který vypije nějaké mozkové buňky a začne mluvit a je chytrý, gremlin, kterému narostou křídla a je z něj něco jako netopýr, gremlin, který si hraje na sekretářku, gremlin, který si hraje na kuchaře, gremlin, ze kterého rostou rajčata, apod.). To je prostě vtip a originalita, které nelze neocenit a nepochválit za ně tvůrce. A k tomu všemu ještě malinký a bezbranný Gizmo, kterého jeho zlé gremlinské odnože trápí a týrají a on se naštve, začne posilovat, začne trénovat a nakonec jednoho zabije. Už jen kvůli téhle roztomilé potvůrce stálo za to tento filmový kousek zhlédnout. A málem bych zapomněl na super vtipné cameo Hulka Hogana, to bylo vítané oživení filmu. Prostě paráda. Film se mi dost líbil, a proto dávám čtyři hvězdičky... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

První hvězdička za roztomilého rambovského Gizma, druhá hvězdička za bonus v podobě paní Gremlinsové, ale jinak nuda už od samotné Warnerovské znělky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

už nie tak svižné ale zato dvakrát tak uleténé pokračovanie slávnych gremlins.niektoré gagy sú neodolateľné napr.new york,new york.skvelá čiernohumorno absurdná zábava ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlejší druhý díl, který je mnohem více ztřeštěný. Film si ve spoustě momentů utahuje sám ze sebe. Je zde velká řada parodujících scén a samozřejmě herci, jako třeba Christopher Lee svou účast v této kravince berou "smrtelně" vážně. Výsledný dojem je takový že je divákovi docela líto, že nevzniknul ještě 3. díl. Bohužel tohle je jasná osmdesátková klasika. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Gremlínci vypadají o něco drsněji než v jedničce, mají štěstí, že v budově kde se vyklubali je i genetická laboratoř, díky které získají mnoho "lektvarů", které je přemění na velké pavouky, létající příšery, nebo vám umožní myslet jako Ajnštajn, ale přesto byla dvojka o něco slabší. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Báječná šílenost která brilantně sklouzává až k absurdní sebeparodii. Kdo by nechtěl vidět tyhle bláznivý potvory terorizovat korporátní mrakodrap? Mám to dokonce radši než jedničku. Už jen za Spielberga na tříkolce nemůžu hodnotit jinak. ()

Reklama

Reklama