Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Druhý Gremlini sa totálne odtrhli z reťaze a rozpútali peklo absurdných gagov. Vďaka šialeným experimentom samotného Christophera Lee nám tu príšerky veselo morfujú po užití rôznych chemických gebuzín. Vznikne tak napr. lietajúci Gremlin krížený s netopierom, pavúčí Gremlin, ďalší sa zmení na elektrinu a z toho najväčšieho smoliara sa stane grgajúca zeleninová záhradka. Vrcholom je potom Gremlin čo vypije mozgové hormóny a začne mu to kecať. Gizmo síce nič nevypije, ale tvrdým tréningom sa z neho stane naozajstný plyšový Rambo. Ušatý zelenáči tu urobia snáď každú hovadinu aká sa dá vymyslieť, jeden fór strieda druhý, zachytiť všetky odkazy a detaily dá fušku. V jednu chvíľu dokonca Gremlini prerušia celý film, nakoniec im musí Hulk Hogan dohovoriť aby sa už trochu miernili lebo inak im nacápe, to radšej neriskujú. Celé to napokon zaklincuje Gremlin transvestita ktorý si splní sen a vydá sa ( na záchode ). Je to strelené, je to zábavné, čo chcieť viac. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa už nehrá na seriózny horor, ale je brakovo šialená a o to vtipnejšia. Takisto tempo je dynamickejšie a Gremlini rozbehnú ródeo oveľa skôr. Nájde sa tu viacero zábavných vedľajších postáv a rôznych hviezdnych cameo výstupov. A aj samotní diabolskí Gremlini sú rôznorodejší. Chápem, že zmena štýlu možno niekomu nesadne, ale rozhodne to nie je nuda. Gizmo ako Rambo je proste king. Vo výsledku je to rovnako kvalitné ako vážnejšia jednotka, ale rozhodne to je väčšia zábava. Aj keď miestami prestrelená a infantílna. 6/10. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* tak tohle je typický komerční americký produkt, který rozhodně viděl za normalizace každý, kdo měl video nebo měl kamaráda s ním. I mě samotného okouzlil a není divu, protože zkloubil humor a strašení takovým způsobem jako to mám stále rád ;-). Prostě moderní strašidelná pohádka s vánoční atmosférou, u které je patrné že vznikla pod dohledem Stevena Spielberga . Pokračování Gremlinů je slabý odvar a i když se snažili sebevíc - víc a větší gremlinové, víc humoru za každou cenu, ale jinak nic nového pod sluncem a tak se to na mé známce projevit muselo. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Tento kousek patří do klenotů mého dětství. Dětský horor dá se říct, chybičku to ale má, oproti prvnímu dílu, který byl absolutně temný a bezkonkurenční, se pokračování nedokázalo úplně navázat a ukázat i něco víc, jedná se o více komediální pokračování a to temno a tajemno mě na tom bavilo nejvíc. Asi nejvíce vzpomínaná je pro mě scéna Čímana jako Ramba:) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Gizmo se tu stává Rambem, máme tu gremlinskou šťabajznu,  létajícího Gremlina, superinteligentního Gremlina a spoustu dalších gremlinských vychytávek a detailů, kde lze vidět, jak moc  je měli jejich tvůrci rádi.  Komedie je to pak opravdu hloupoučká a de facto ničemu se nedá s vážnou tváří smát. Ale pro mne osobně je to velké nostalgické guilty pleasure, kde si vždycky vybavím tu ošobrstanou třetí kopii na VHS s jednohlasým dabingem v německém znění.  Pět sendvičů po půlnoci... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Zeleninový Gremlin odkazuje na obrazy malíře Giuseppe Arcimbolda z 16. století, který proslul portréty poskládaných ze zeleniny a ostatních plodů přírody. Portrétoval i mj. třeba císaře Rudolfa II. (Petsuchos)

Reklama

Reklama