Vraždy podle abecedy

Thriller / Drama

USA, 2008, 100 min

Rob Schmidt

• J*A*S*M

Hrozně mizerně zahranej a zrežírovanej thriller. Nemá šanci zaujmout vůbec ničím, všechno už jsme mohli vidět jinde, a to v daleko lepším balení. Psychicky narušená hlavní hrdinka - vyšetřovatelka, vyvolává svým "asi-se-brzo-zhroutím" výrazem, který má nasazený alespoň polovinu stopáže, záchvaty smíchu. A to se prosím pěkně u vážně míněných filmů ze zásady nesměju. Nedoporučuju.(21.12.2008)

• Satan

Laciný televizní brak snažící se hrát na všechny směry od Šestého smyslu přes Sedmičku až po tu nejzapadlejší německou kriminálku. Výsledkem je však nudná břečka, která nemá šanci ničím zaujmout, neboť jen kopíruje již stokrát natočené chytání masového vraha. Postavy jsou směšné, scénář je směšný (konec celkem wtf) a námět, od kterého jsem si sliboval alespoň nějaké pocuchané nervy...hrubě, ale opravdu HRUBĚ nevyužitý. Branám odpadu se Alphabet Killer vyhnul jen díky roličce Michaela Ironsidea. [Přesná stopáž: 98 min](26.12.2008)

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Eliza Dushku, její vidiny, atmosféra, detektivní část -unylé zpracování a režie, tišší dialogy, rozvleklé tempo/// Čekal bych, že tvůrce Pachu krve se vytasí s něčím lepším. Trošku to nechápu. Vůbec celá první hodina je až na pár okamžiku dost velká zívačka ve které čekáte na to jestli se vůbec něco bude dít. Podobá se to filmu Waz, Saw, Sedm, ale jen v něčem. Naštěstí mě to z nějakého důvodu chytlo a v poslední půlhodině jsem měl problém od televize vstát abych o něco nepřišel. Ten konec jsem však moc nepochopil./// Celkem 54%///(2.11.2009)

• veronikav

Takové nějaké nijaké :-) Depresivní - zdlouhavé-beznadějné. Nevěděla jsem jestli vnímat krimi případ -nebo litovat schizofrenní policistku :-)(12.2.2010)

• Chatterer

No to byla bída. Nuda, bída, nuda.(3.3.2009)

• Freemind

Už od prvních minut lze tušit, že půjde o béčko s áčkovými aspiracemi. Za zmínku stojí snad jen vizuální stránka, která někdy dotahuje na normální produkce, jinak je zcela evidentní, že se šetřilo na všem. Herectví je někdy obstojné, jindy roztomile nemotorné (hlavní hrdinka a její nervové tiky během rozhovoru s knězem), scénář je naprostý blábol, hudba nudná, efekty laciné. Nechte to plavat, za ten promarněný čas to nestojí.(23.12.2008)

• Wormboy

Jednej peknej noci som nevedel spat a vybral som sa, ze si nieco pozriem, ze snad zaspim...Alphabet Killer ma o stvrtej nad ranom neuspal, dokonca ma tak zaujal, ze som ho dopozeral a vytuzeny spanok bol prec. Nejde vsak o nic prevratne, je to viacmenej klasicky podpriemerna detektivno thrillerova bachorka okorenena trochou ducharciny.(29.1.2009)

• Bubble74

Od A do Z nemastný neslaný.(1.12.2009)

• maverick10

Ach jo. Az na Eliza Dushku me v tomhle filmu vubec nic nezaujalo. Hloupa rezije jenom dokresluje uz tak zkazeny vykres. Kdyby se radeji Schmidt zameril na samotne vysetrovani, nez na zjevujici se nic nerikajici duchy, kteri by nevystrasili ani particku duchodcu na prochazce v parku.(4.1.2009)

• PetrPan2

Tento film odpovídá na otázku, zda je možné film o seriovém vrahovi malých holčiček natočit tak, aby to byla nesnesitelná nuda... Ano, je to možné a aby se divák neukousal jen a jen nudou, je do snímku zabudována i vyloženě debilní (omlouvám se) duchařská vložka (hlavní hrdinka vidí duchy zavražděných holčiček... a to měl být příběh dle skutečné události...) s řadou snad už stokrát provařených klišé... Jako bonus pro mužského diváka je pak vteřinový záběr na ňadra Elizy Dushku... no aspoň něco...(2.1.2009)

Trochu podprůměrný kriminální film na jedno zkouknutí. Snímek postrádá větší napětí a originalitu. Zajímavý je snad jen „netradiční“ konec. Jinak Eliza Duskhu nehrála špatně, ale na to aby film zachránila neměla.(27.9.2009)

• thierry_14

Jestli tenhle můj komentář zachrání aspoň někoho od týhle stupidity, tak budu rád. Takže to PROBOHA NESTAHUJTE A UŽ VŮBEC SE NA TO NEKOUKEJTE!!! Takhle špatný film už jsem neviděl hoooodně dlouhou dobu.(29.12.2008)

je to taková horší 3*, protože je to dost průměrné dílo. Režie je prostě hrozná, pak ikdyž Eliza není špatná herečka, tady předvedla strašně mizerný výkon. Myslím, že všichni do toho filmu dalo málo, mé hodnocení by bylo jiné. Proč tedy ty 3*, protože se mi líbil děj a dostal mě konec.! KONEČNĚ CHYBÍ HAPPY END.!(20.1.2010)

• ecceHOMMO

Podpriemerný snímok, ktorý má kopu chýb a v ktorom sa samotný autori chceli uberať mnohými cestami a dopadlo to neslávne, keďže ani jedna nenašla svoj koniec.......keby aspoň záver za niečo stál.....keby......(1.12.2009)

Slabé asi jako kterákoliv epizoda Kriminálky (město doplňte podle chuti), ale to ještě neznamená, že se to na to nedalo dívat. Eliza Dushku dle mého názoru ostudu neudělala a ani natočeno to nebylo zas tak špatně. Takže film který sice nikoho neohromí a znovu se na něj nikdo nepodívá, ale zas mě ňák neurazil...55%(4.1.2009)

Dal by som tri ale ked vydim ake to ma hodnotenie davam styri.(3.1.2009)

• Kopin

Sice jsem to dal s vypětím všech sil do konce, ale musel jsem to dlouho rozdýchávat. Strašná sračka. Hodit do jámy a zasypat vápnem.(31.12.2008)

• rozbris

Eliza Dushku je atraktivní žena (lépe řečeno - sexy žena), ale to je tak všechno co je na tomto hororu zajimavého. Příběh podle skutečné události, který je nudný a ani jednou se nebudete bát, což je hlavní věc, co by měl horor splňovat. Vůbec by nevadilo, kdyby to Rob Schmidt trochu osolil...snad příště.(27.2.2009)

• baXter

Začátek a rozjezd mě nechával hodně na pochybách a nevěděl jsem co si mam vlastně myslet, nechal jsem tomu volný průběh a nakonec se z toho vyklubal celkem druhořadej a nudnej thriller. Podle mě z takovýho tématu šlo vymáčknout mnohem víc. Prostě béčko, ale neurazí.(25.12.2008)

Tak koukám na hodnocení a nevím...chvíli jsem uvažovala i o čtyřech hvězdičkách! Určitě jsme toho mohli dostat víc. Začátek vypadal hodně nadějně a pak se to zvrhlo (v momentě, kdy začala policistka bláznit). Pak už to bylo docela zkratkovité, jako by se tvůrce zalekl potenciálu a možného úspěchu a začal to pěkně cpát do předem vytyčených šablonek. A to je škoda. Ale jinak to vůbec nebylo zlé, rozhodně jsem se nenudila a nakonec mě i překvapilo, že to bylo podle skutečných událostí!(8.10.2009)