Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vlastně si nejsem jistý, co si o tom mám myslet. Napřed mě nadchl úvodní chaos, ve kterém „jsme stejně zmateni jako hlavní hrdinka“. Pak jsem se bavil absurdním humorem, který se sice objevil z ničeho nic a převzal kontrolu nad scénou, ale naštěstí fungoval. To, že mě štval určitý postup postav je věc vedlejší (někdo se tou „zkaženou“ ovcí na narozeninovém večírku bude bavit, mně lezla na nervy od začátku do konce). Ale ten finiš, ten jsem nepobral, což se mi moc nestává. Natolik jsem se ztratil v kličkách halucinací a představ samotných postav, že jsem si nakonec nebyl jistý tím, kdo mi vlastně co vyprávěl a kdo koho oblafnul. Škoda, jinak jsem se slušně bavil… ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost povedené. Film je rozdělen na tři části, přičemž každá je od těch dalších dost odlišná. První má dobrou apokalyptickou atmosféru, druhá je prostoupena značně černým humorem, ze třetí na vás dýchne mrazivá a brutální paranoia. Děj sledujeme (převážně) z pohledu zmagořilých postižených, což je vcelku zajímavé. Zdejší vražedníci, u nichž je zachována schopnost myslet, jsou pěknou a originální alternativou k tupým zombíkům, a díky nim působí film svěže a nepředvídatelně. The Signal sice bez problémů drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby byl natočen jaksi celistvěji, byl by výsledek ještě o trochu lepší (zvlášť přechod z beznadějné apokalypsy do černé komedie se mi zdál dost zbrklý). Tak za to strhávám jednu hvězdičku, ale spokojen jsem velmi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S upřímností na srdci přicházím s myšlenkou, že The Signal je hrozná sračka, která se nelíbila jednomu režisérovi, tak to dotočil druhý, ten se na to taky vysral, tak to splácal třetí, a že je na tom všecko vidět, o tom v žádném případě není pochyb. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdyby si aspoň páni režiséři řekli, jakého žánru se budou držet, ale proč by to dělali i přes jejich minimální režijní kvality. To by však nebyli oni, aby nepředvedli jednotématické a monotónní představení, v kterém je brakovost a vzhled ala nejlevnější video s ruční kamerou IN. Napodruhé pro mě nekoukatelné snímek, který mě znechutil svou nelogičností, nesmyslností a snahou vypadat chytře, protože si vzal na paškál tak úžasné téma jako ovládání lidí pomocí moderních technologií. Humor, který je tam strčen jako sekyra do břicha žáby působí nevkusně, absurdně a pro mě otravně. Někdo by se tady měl podívat třeba na Shaun of the Dead, aby pochopil co znamená správně namixování komedie a hororu v dokonalém poměru a zábavnosti. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Apokalypticka, ciernohumorna paranoja od pohladu z druhej strany, ktorej sa do konca dari presvedcivo uhybne manevrovat. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý nápad, který zůstal tak trochu na půl cesty k výtečné realizaci. Zatímco úvodní melancholický příspěvek je nadprůměrný, a druhý černohumorný rovnou fantastický, tak závěrečné mlácení prázdné slámy stále dokola a dokola... a dokola zbytečně sráží takřka veškeré dobré dojmy do oblasti otupělého zapomnění. Velká škoda a vzhledem k těm úvodním dvěma povídkám vlastně dvojnásobná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidem přeskočilo úplně všude. Prostě začnou šílet a vraždit bez milosti. A chystaj se díky tý hypnotický frekvenci vyvraždit celej svět!!.... To jednou takhle navečer začali Poltegreisti makat nejen v TV, ale i v mobilech. A je pešek chtít začít žít novej život, když se kolem vás polovina lidí snaží vyvraždit tu druhou půlku. Nikdo neví, komu jebne dalšímu. Doba je zlá. Asi padne hodně dobrech lidí…. 50 minut to vypadá zajímavě. Jasně, jde jen o vraždění, ale je tu záchvěv parodie. Bohužel krátkej. Pak jde zase jen o onu brutalitu a použití vhodných nástrojů. A nejhorší je, když se děj v závěru začne podivně proplétat a motat jakoby v kruhu. Snad kvůli zajímavosti. Hovno! Zajímavého už tady není nic! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět v akci zahradní nůžky. 2.) Přesvědčím se, že milenec by neměl rozvazovat manžela. 3.) Nevěřím, že i s rozšlehanou lebkou se dá zahrát velký divadlo. 4.) Chci důkaz, že láska (někdy) bolí. 5.) Často mluvím s černou hlavou ve svěráku. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

1000 x jsem si říkal, že se nebudu ohlížet na hodnocení filmů na stránkách CSFD a 1000 x jsem to přesto udělal. Jako vždy se mi to nevyplatilo. Opět dobře hodnocený film a opět to byla hovadina na entou! The SIGNAL neměl s horrorem nic společného! Byla to komedie a ke všemu zmatečná, úchylná a především nudná! Několikrát jsem se kouknul na hodinky a modlil se ať už ta bezduchá slátanina skončí! Má sestra u toho usnula už po 30 minutách, já jsem těch 100 minut protrpěl a věřte mi, že kdybych do toho neinvestoval 12 kč za DVD-R, tak bych to okamžitě vypnul! Už nikdy více "The Signal" a já jen doufám, že THE RUINS (na který se těším) bude lepší! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

--- EDIT: Po projekci na pátem ročníku THS musím z hodnocení ubrat, zjištění, že pointa, která mě ve filmu zaujala nejvíce, ve skutečnosti neexistuje bylo velkým zklamáním. Bizar. ----- Triptych začínajících režísérů, kteří se snažili vytvořit jeden semknutý příběh. Ne vždy to funguje na 100%, přechody jsou hodně výrazné a změny žánru až lehce rušivé, ale nějakým bizarním způsobem to přeci jen drží pohromadě a tvoří hodně zajímavý celek. Téma není až tak originální, ale jeho podání, především v první naprosto dokonalé třetině je skvělé a v rámci katastrofických scénářů, které lidstvo ve filmech potkávají, patří mezi ty nejlepší. Malý, levný, ale hodně působivý kousek. Více: http://blog.obitus.cz/2008/05/signal.html ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To, že film dělali tři režiséři, je bohužel celkem vidět a je velká škoda, že ten první to nenatočil celé, protože ta úvodní třetina je neskutečně zábavná, což jistě zklame každého, kdo očekává temný horor. Pak to začne být poněkud spletité a chvílemi i nejasné, ale i tak to je velmi zajímavý a netradiční film. Takže pozor na podivné signály v televizi. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní začátek, ale potom následuje křečovitý humor a snaha o cool propletení děje a zvraty za každou cenu. Druhá polovina pro mě byla vyloženě utrpením. Přestávám brát doporučení místních hororových apoštolů vážně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Horor, kterej se snaží působit realisticky, ale tak nějak mu to moc nejde nebo aspoň já sem tomu moc nevěřil. Ovšem mrtvol jsou hlady, kreve stříká taky habaděj a občas to na diváka vytáhne slušně drsný scény, ale stejně jako celek mě to moc nebavilo, přece jen nápad s ovládáním lidský mysli pomocí různých signálů, tady pomocí TV, bylo už celkem dost a tohle nic moc novýho nepřináší ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na tom signálu něco bude, protože když dříve býval v televizi monoskop, měl jsem po pár hodinách jeho sledování neodkladné nutkání rozpoltit sousedce lebku hasicím přístrojem. Nyní naštěstí stanice vysílají program 24 hodin denně, což už pro mou psychiku není vůbec, ale opravdu vůbec závadné.. Kombinace splatteru, černé komedie a postapo psycho romance, dávající za pravdu anglickému moudru, že příliš mnoho kuchařů znamená vylívání vývaru do záchodu. Vhoďte do mixéru 28 dní poté, Shaun of the Dead, Noci s nepřítelem a mozek pacienta bohnické léčebny a on se buď rozbije, nebo vám připraví tento těžce stravitelný koktejl šestákové snahy o umění.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Co vznikne, když zkřížíte Dannyho Boylea, Edgara Wrighta a Davida Lynche? Survivor, černá komedie a mysteriózní psychothriller v jednom! Signal, film s jedním scénářem a třemi režiséry, z nichž každý má na starost jednu třetinu a každý vděčně rozvinuje hlavní myšlenku z té předchozí. Kritika naší závislosti na technologii a způsobu společnosti jako takové, zároveň film zpochybňuje lidské vnímání a svými tématy se tak trochu podobá Matrixu. Těžko říct, zda byla žánrově (ne)sourodá pestrost a myšlenky filmu záměrem či šťastnou náhodou, ale radost z hloubání nad tím, jak to celé vlastně bylo (co byla představa a co realita), mi nezmizí tak jako tak. 7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Maya opúšťa v neskorých nočných hodinách byt svojho milenca a vracia sa domov k svojmu manželovi. V hlave sa pohráva s myšlienkou opustiť ho. Príchodom domov sa však všetko mení. Partia spoločných priateľov sa spolu s jej manželom snaží pozerať baseball. Signál sa však náhle preruší. Televízne prijímače, rádia, či dokonca telefóny vysielajú nevysvetliteľný šum či obraz. Mestom sa začína šíriť neznámy signál, ktorý z ľudí robí vraždiace monštrá. Svet začína ovládať chaos, násilie, anarchia. Horor určený pre fanúšikov popleteného deja, so štipkou zvrátenosti, obohatený vtipnou pasážou, ktorá tento film osviežila. Lepší priemer. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Do you have the crazy? Americká odpověď na 28 Days Later. Cynický komentář na potenciální nebezpečí moderních komunikací snímaný ze tří různých pohledů, každý z pera jiného scénáristy/režiséra, které tvoří nadmíru bizarní slepenec plný agrese, běsů a šílenství, černého humoru a absence jakýchkoliv pravidel. Svěží, nepředvídatelný a v rámci mezí originální. Ať žijí ti druzí. Jeden z nejlepších horrorů posledních let. ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Sama so slúchadlami na hlave, obchádzam mŕtvoly na chodbe.“ si môže pospevovať hlavná hrdinka. Zaujímavé na tomto snímku je to že nám podáva viacmenej pohľad zo strany zasiahnutých ľudí ktorých signál mení v agresívne beštie, pritom logicky uvažujúce, len zaslepené vlastným vysvetlením toho čo vidia. Film s myšlienkou ukazuje čo by sa asi stalo keby ľudia na svete nedokázali ovládnuť svoju agresiu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Signal se zřejmě trochu inspiroval u výborné knihy (bohužel později mizerně zfilmované) Puls S.Kinga. V žánrech chybí komedie, jelikož část příběhu se člověk prochechtá (pokud mu přijde vtipná krvavá vybíjená) - nejlepší je zřejmě plánovaná party u Anny a Kena, která se poněkud zvrtne. ,,Její manžel je mrtvý?",,Ne, ne, je jen k smrti unavený." Někde mezi Soumrakem mrtvých a španělskými černými komediemi. Vůbec film působí více evropsky, než americky. Přesto dám tři hvězdy, páč až po dvaceti minutách jsem si naplno uvědomil, že jsem ho kdysi viděl. Což znamená, že na Signal asi brzy zase sapomenu... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca hračka, ktorá razí cestu autorského vymedzenia lúskaných fragmentov témy v cykle troch bezprostredne nadväzujúcich poviedok. Od psychologickej melanchólie cez čiernohumornú frašku až po zacyklené stupňovanie drtivej paranoje. Prelínanie žánrových postupov v rukách troch režisérov napodiv nemá za následok formálny rozpad vnútornej štruktúry a koncepcie filmu, ale naopak, je pojítkom a postupne rozvíja líniu od zahalenia v rúške chaosu a anarchie cez štylizovaný humorný počiatok "vysvetľovacej" línie až po záverečné symptomatické chodenie ostáv v uzavretom kruhu, ktorého prítomnosť si až do konca neuvedomili. Satira na pretechnizovanú spoločnosť je síce vytvorená tak trochu v laboratórnych podmienkach a podlieha značnej štylizácii, tá je však len prostriedkom na zachovanie konštantnej diváckej zábavy a krátkych zastávok na zamyslenie sa. Pozor, nejedná sa však o nijak kontemplatívny film, "len" pomerne nepredvídateľnú a surovú lahôdku v podobe žánrovej hry, ktorá poteší drobnými presahmi, kvalitnými hercami, perfektnou technickou stránkou a pútavou atmosférou. Plus mňa osobne aj vnútrofilmovou rolou obrazu a videa. 80% ()

Reklama

Reklama