Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

petero 

všechny recenze uživatele

„Sama so slúchadlami na hlave, obchádzam mŕtvoly na chodbe.“ si môže pospevovať hlavná hrdinka. Zaujímavé na tomto snímku je to že nám podáva viacmenej pohľad zo strany zasiahnutých ľudí ktorých signál mení v agresívne beštie, pritom logicky uvažujúce, len zaslepené vlastným vysvetlením toho čo vidia. Film s myšlienkou ukazuje čo by sa asi stalo keby ľudia na svete nedokázali ovládnuť svoju agresiu. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Od začátku do 40. minuty poměrně vydařená atmosféra. Člověk nevěděl co má od toho dál očekávat. Pak se objevila snaha o humor, což absolutně nechápu. Kdyby aspoň ten humor fungoval, ale takhle ten fim srazil dolů. Pak se zas povedlo udělat ,,psycho", ale ve výsledku nic extra. Mohlo to být lepší. ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o typický romantický film: dvě duše patří k sobě, pak jsou rozděleny a přes různé peripetie se snaží nalézt cestu jeden k druhému. Rozdíl je jenom v tom, že ty peripetie jsou ztělesněny lidmi, ze kterých se působením jakéhosi signálu stali psychopati :-) Trojice režisérů je jistě fanouškem Tarantina a tak využily jeho typické narativní postupy a smysl pro černý humor. Jenomže -- jenomže to zasadili do žánru, kterému to prostě nesedlo. První třetina je, jak říká iolaos, výborná -- opravdu šlape, ale pak se dění na plátně smrskne v parodii a napětí zmizí jako pára nad hrncem. Promarněná příležitost, chlapci -- nebo alespoň nejsem naladěný na stejnou vlnu jako vy ... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Okej, zasa som vyhadzovala všetky svoje končatiny a spôsobovala tým ťažké šoky okoliu, ktoré tie očividné ľakačky, ktoré vôbec neboli pointou filmu, prehliadali s nadhľadom. Point is, že The Signal je cynický filmík plný čierneho humoru a paranoje a veľmi dobre buduje atmosféru nepokoja. V zásade je variáciou na zombie/ vírusové /a tak filmíky, pričom tentokrát je podaný prizmou troch postáv a ani jednej sa nedá tak celkom veriť. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Začínalo to jako průměrný horor typu "28 days later", později se z toho vyklubala jakási zvrácená prarodie kde měl mít hlavní roli černý humor. Ale nepovedl se ani pokus o horor, ani pokus o komedii. Vznikla jakási prapodivná sračka, kterou jsem uz tedy dost dlouho neviděl. Tento film prostě nefunguje ať už měli autoři jakýkoli záměr. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama