Reklama

Reklama

Vinou tragické nehody v dětství se život půvabné Laury proměnil v jeden dlouhý sen. Nebo spíše v noční můru. A ne náhodou se jí přezdívá „spící kráska“. Laura totiž trpí parasomnií, vzácnou spánkovou poruchou, kvůli níž v podstatě téměř neustále spí a probouzí se jen občas a na velmi krátkou dobu. I přesto se ale do její spanilé tváře zamiluje student umění Danny, kterému dívčina krása doslova učaruje. Bohužel ale není sám, kdo si dělá na dívku zálusk. A jeho sok je možná až příliš těžký soupeř. Leží ve vedlejším nemocničním pokoji, jmenuje se Byron Volpe a je to psychopatický masový vrah s nadlidskými hypnotizérskými schopnostmi. A je víc než pravděpodobné, že právě jeho přispěním je Laura stále ve stavu, v jakém je. Dannymu je jasné, že musí něco udělat, cokoli, čím se dívka dostane z moci šílence, kterému se zalíbilo v jejích snech. Ale jak to provést? A je Danny připraven čelit Volpeově nenávistné odvetě? Odpovědi přicházejí s romantickým hororovým thrillerem režiséra a scenáristy Williama Maloneho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho hrozne ošuntelého televízneho dojmu, peňazí asi nebolo veľa, však? Inak scenár nebol zlý a dokonca hororovo ma aj celkom pár scén potešilo. Záver mi potom trochu pripomenul snímok The Evil Within (2017), ktorý bol ale po formálnej stránke omnoho lepšie spracovaný. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Maloneho filmotéka se skládá z víceméně ( v nejlepším případě ) průměrných záležitostí, jeho zařazení do skvělého seriálu MASTERS OF HORROR mě vcelku překvapilo. Jeho příspěvek FAIR HAIRED CHILD však nebyl vůbec špatný a totéž se dá říci i o jeho nejnovějším počinu PARASOMNIA. I když hlavně ze startu chvílemi kroutíte hlavou nad vyloženými nelogičnostmi, film se rozběhne v poměrně uspokojivé dílko, se značně krvavým průběhem a vážnou hudbou podmalovaným závěrem. Combs je fajn a s rozstřeleným ksichtem mu to moc sluší. Lepší průměr. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/parasomnie.html Film trochu námětem připomíná Celu s Jennifer Lopez. V nemocnici je holka, které se přezdívá Šípková Růženka. Prospí většinu svého života, probudí se málokdy. Pak se zde však objeví princ na bílém koni - mladík, který dokáže dívku vzbudit a nakonec ji dokonce unese. Jenže na dívku si dělal zálusk i chlápek z vedlejší cely - několikanásobný vrah a - považte! - hypnotizér. Nedbaje na poučku z Básníků, která praví, že zhypnotizovaný člověk neudělá, co se příčí jeho povaze, nutí lidi se sebevraždit, případně krutě vraždit. A tenhle hypnotizér nějak, nevíme jak, dokáže vstupovat do snů Šípkové Růženky, a to i na dálku. Když to teď sepisuju, uvědomuji si, že ten film byl víc nelogický, než by se zdálo. Zpočátku totiž upoutá pozornost zajímavým vizuálem i nevšední zápletkou. Jenže střídá nálady jak současné letní počasí, podobně se naprosto mění hudební styly soundtracku (z klasiky do šedesátek a zpět). Vzhledem k bláznivému zakončení jsem přemýšlel, jestli film nebyl myšlen jako hororová parodie, ale na to zde od začátku chybí podstatné indicie. Hodně vadí i ony nelogičnosti - proč mají nebezpečného vrahouna v nemocnici? Jak to, že mladík si může po nemocnici jen tak sem tam chodit? Proč vrahouna chodí krmit naprosto nezkušená a vyjukaná sestřička? Celou dobu Šípková Růženka spala, ale teď se probouzí a usíná jak na běžícím pásu, občas dokonce podle potřeby. Vizuál snů je poprvé zajímavý. Jenže on je potom stejný i napodruhé, naposedmé... Řady zrcadel a domeček na kopci zarostlý kořenem stromu. Podivné postavy. Pořád dokolečka, bez vývoje, bez "upgradu". ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Celý film působý chladně jako špatný sen a vůbec jsem se nemohl naladit na tu atmosféra, která skáče jak kobilka z romantiky do tuhého hororu. Konec se snaží člověka donutit, aby si myslel, že je to nějaké vrcholné dílo, ale to co už nápachalo se nedá změnit. Ani Jeffrey Combs tomu moc nepomohl i když byl výtečný, tak mu nebylo dáno ve filmu moc prostoru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sličná děva v kalhotkách a mužské košili párající nožem policistu? I pro tohle si člověk zamiluje horrory. Tak tenhle film mi postupem času přijde velmi zvláštní. Ne že by byl nějak extra dobrý nebo vyloženě špatný, minimálně mi přijde zajímavý. Najde se v něm totiž několik zajímavých okamžiků a to jak po dějové (přechod od původní romantiky k docela slušnému krváku - posledních pár minut je docela jízda), tak i po vizuální (zrcadlové bludiště, potažmo snové scény jako celek - tady se ta digitální animace opravdu docela povedla -, Volpovo mechanické panoptikum nebo sebevražda jeho ženy) stránce. Ty se však prolínají s trochu tradičními a ne moc zajímavými scénami. Přišlo mi, jako by Williama Malona napadly ty dobré scény a jasná představa, jak by vypadaly a on se pak k nim jen snažil domyslet ten zbytek, aby to dávalo jako film trochu smysl. Celý film by si určitě zasloužil trošku větší rozpočet, vyzrálejší herecké výkony (Combs je bezchybný) a větší kvalitativní vyváženost. Určitě mi ale pár věcí v paměti uvázne na hodně dlouho (šroubováky). Jsem rád, že jsem to viděl, nijak toho nelituji a doufám, že to je jen předzvěst dalších povedenějších a vyzrálejších Maloneových filmů. Za zmínku také určitě stojí velmi povedená hudba. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 17. října 2008 na filmovém festivalu Screamfest v USA. (Terva)
  • Režisér William Malone film sám financoval. (Terva)

Reklama

Reklama