Reklama

Reklama

Dante's Inferno

všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Nač dělat věci jednoduše, když jdou dělat... jinak. V době digitálních triků je tento celovečerák učiněným balzámem pro fanouška kresleného filmu. Škoda jen, že si film nedokázal udržet svou hutnost až do konce. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Dantovo Inferno a Božská komedie pro moderní věk. Dante po velkém flámu se probudí v ulicích pokleslého velkoměsta, kde ho vítá Virgil. Společně s ním se vydává do pekla, aby našel jeho mrtvou přítelkyni Beatrix. Je to loutková live-action plošková animace, která byla použita jen v málo filmech. Napadá mě jen o dost více edgy Violence Voyager. Je vtipné, jak to aktualizují celou knihu a používají ji jako satiru na moderní věk, kdy rozhodně neplatí staré biblické morality. A někdy prostě musíte odsoudit Hitlera za maličkost, jen aby jste ho na něco chytli. Uvidíme například Kennedyho v kruhu smrtelného hříchu Chtíče, Marilyn Monroe v lese sebevrahů a pak třeba i vašeho učitele tělocviku v jezeře agrese. Fox News helikoptéra nás dopraví do jámy podvodníků a dostaneme i skvělé hudební číslo mistrů lobbistů. Je tu AZ-kvíz na tresty ohledně finančních zločinů a možná přijde i architekt války v Iráku Dick Cheney. I když jsem autorovi nic nevěděl, tak mi přišlo, že jde o dílo člověka, který se objevil, aby udělal tento životní statement a pak zase zmizel. No a měl jsem pravdu -  tohle je jediný film Seana Mereditha. Teď prý dělá kurátora v nějaké galerii. Doufejme, že se vrátí a dokončí tuhle Božskou komedii, protože jinak nám zbyde jen peklíčko. ()

Reklama

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Dantův průvodce Peklem, duch Publia Vergilia Marona, byl zásadním básníkem Augustovy říše a autorem latinského díla Aeneis o zakladateli římského lidu. (ČSFD)

Reklama

Reklama