Hovory H (TV pořad)

Talk-show / Komedie

Československo, 1968, 12x50 min

Zcela po zásluze dnes již legendární pořad velkého herce a především životního filozofa a velikána inteligentního humoru, Mistra Miroslava Horníčka.(27.8.2007)

O tom, jak upadá postupem času v naší civilizaci kultura slova a rétorická vybavenost člověka svědčí nejlépe tento úžasný zábavný! pořad. Dokonalá ukázka toho, jak vypadala mentální úroveň mediálně kulturní elity konce šedesátých let. A pak si pro srovnání zkuste pustit nějakou dnešní zábavnou talk-show - jen ubohé verbální opakování téhož, snaha bavit za každou cenu, mělkost, v lepším případě (Uvolněte se, prosím) improvizační pohotovost moderátora, ale kde máte onu Horníčkovskou kultivovanost slova, hraní si s jazykem a jeho významy, nonšalantnost hostů a ten třaslavý dojem setkání s Osobností? Hovory H hovoří o úpadku dnešní mediální kultury (odklonu od hodnoty k barevnosti a efektnosti) a existenci někdejších zlatých časů (ale to se možná stačí podívat i jen na nějaký film z tehdejší novovlné doby, televizní inscenaci či záznam nějakého divadelního představení)...(3.9.2007)

Jedním slovem skvělé ! Tak takhle se tenkrát prosím dělala zábava.. A takhle by zábava měla alespoň vypadat vážení.. A dělala by se i dál, nebýt a nepřijít normalizace. Horníčkovo křeslo pro hosta, vystřídalo několik slavných osobností, převážně ze světa filmu, ale nejvíce mi utkvěl v mé paměti, skvělý Jan Pivec, plný elánu a energie v té době už snad už národní umělec.? To byl skutečně vzpomínkový koncert, ale i Jiří Sovák, vypravující své zážitky z vojny kde byl společně právě s Horníčkem , také neměl chybu. Opravdu velmi vydařený a hlavně inteligentně humorný pořad, s křeslem pro hosta s pohotovým a velice vtipným Horníčkem. Svého času, to byl obrovsky populární televizní projekt. Akorát by mě zajímalo kolik částí tenkrát bylo celkem odvysíláno, a s kým vším..?(2.2.2007)

O rozporuplné žalostnosti naší současnosti říká tento proslavený klasický pořad Voskovcova werichovského pokračovatele mnoho. Zdá-li se některým z mladších komentátorů, že slova o nedostižnosti úrovně šedesátých let jsou nostalgizující výpovědí bez hlubšího podkladu, dostává se jim zde více než náležitého poučení. Co jméno, to pojem i zážitek, a to i tam, kde jinak jde o osobnost spíše průměrnou a zaměnitelnou. Osobité pokračování někdejších forbín Osvobozených nalezlo v tomto případě své adekvátní pokračování. Pokračování šťastné, svébytné a stejně nadčasové jako dílo jeho slavných prvorepublikových předchůdců.(27.1.2008)

Výjimka potvrzující pravidlo, že i prostá talk show může mít úroveň. Přičemž na druhou stranu člověk nemusí být ani zarytým Horňasem, aby si to užil.(15.12.2010)

Humor první třídy, k jehož sledování a dokonalému vychutnání je třeba mít uvnitř lebky mozek. Hovory H mě nikdy neomrzí, protože každý díl, který jsem viděl, je něčím skvělý a v něčem neopakovatelný. To musely být časy.(16.5.2011)

Když dva géniové spojí síly...(27.9.2008)

• WANDRWALL

Česká televize dává Hovory H. neustále. A Horníček povídá a povídá...***(19.10.2010)(19.10.2010)

Čo dodať ? Skvelé !(29.8.2007)

Horníček byl mistr vypravěč. Jako jeden z mála ze sebe uměl udělat velmi decentně úplného idiota. Následní baviči, kteří jen tupě dělali idioty z ostatních, již neměli ani chloupek kouzla té původní československé bavičské scény.(31.12.2010)

To se hodnotit nedá, to se musí vidět !!!!! Trio HORNÍČEK, SVITÁČEK, ROHÁČ bylo trio od Boha, ničím a nikým nenahraditelní.(26.4.2008)

Nemůžu si pomoct, mne to prostě nudilo. Asi je to na mne příliš inteligentní humor. Horníčka prostě nemám moc rád...(25.8.2009)

Nesmrtelný Miroslav Horníček a jeho pořad plný skvělých hostů a nezapomenutelných hlášek. Zvláště pak Lasica se Satinským.(31.12.2008)

Geniální humor!(6.8.2010)

Škoda, přeškoda, že takový inteligentní humor se už dnes nenosí a zcela vymizel z našich obrazovek.(8.4.2011)

Viděl jsem sice jen jeden díl během retro-dne v r.2003 na ČT 2, ale i tak mě pořad dokázal zaujmout inteligentními rozhovory a humorem pod taktovkou Miroslava Horníčka. Škoda, že takoví lidé jako on už nejsou mezi námi.(6.12.2008)

Nejjlepší bavič? Miroslav Horníček...bezkonkurenčně...no jo..ale to bejvávalo...dneska to může být jen takový moula jako Petr Novotný.(2.11.2007)

• krusty2

asi nechapem humoru pana H(20.10.2008)

Milovat, věřit, sloužit, protože služba roste roste z víry a víra z lásky. Horníčkovo kredo.(1.4.2011)

<< předchozí 1 2