Reklama

Reklama

Živý v Joburgu

(festivalový název)
  • Česko Život v Joburgu (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2005, 6 min

Obsahy(1)

O rasové diskriminaci vesmírných vetřelců v Jihoafrické republice. Ostřejší bomba proti apartheidu. (Festival otrlého diváka)

Recenze (129)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny predchodca Districtu 9, ktorý má takmer na chlp rovnakú atmosféru, polodokumentárne spracovanie, "anti kreveťácký" rasizmus a dokonca aj Sharlta Cpleyho so zabijáckym prízvukom. Blokamp je režisér ako víno. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// zajímavá myšlenka, snímek k zamyšlení, hudba -řekl bych: né moc pěkné/// Moc to se mnou neudělalo, tedy až na pocit, že to je celkem hnusné. Možná by to taky více vyniklo na plátně, něž v malím okýnku na netu. Na Halo se každopádně těším./// Celkem 54%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bych si představoval fanouškovskou reakci na District 9 ..., no. Jinak na amatérský projekt výborné triky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby sa Blomkamp v Distrikte venoval viac tejto téme, bol by som s ním (ešte) spokojnejší. Okrem toho, koľko to celé muselo stáť, preboha?? ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Sakra, to sa tak rýchlo skončilo? Škoda. Ja som to už spomínala aj pri Elysium, ale Neil Blomkamp je proste pánko, ktorý vie ako treba zrobiť dobrý sci-fi film i keď je to len kraťas. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Takže diskriminace mimozemšťanů ze strany negrů.....hm zvláštní. A nás pak černý nazývají rasistama. Navíc je to okoukané z District 9. Nezáživné. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp již před pár lety dokázal, že je schopným člověkem.. a třeba oproti prequelu k 9 (uvádím jako příklad, protože taktéž vznikl původně kraťas.. až po pár letech se uskutečnila celovečerní realizace) si myslím, že District 9 je ještě o krůček lepší, než jeho předchůdce Alive in Joburg (čemuž je tedy u zmíněné 9 naopak - alespoň dle mého názoru). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

District 9 v malom. Ale tu som mal pocit, že film hovorí o jednej konkrétnej téme, tatiaľ čo celovečerák, bol komplexnejší. Zaujímavé hlavne z technického hľadiska... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dramatičtější, znepokojující a emotivnější než celý District 9.Nesporný důkaz Blomkampova talentu a vyjímka potvrzující pravidlo, že krátké, je občas lepší, než dlouhé.Ještě že natočil i Elysium a Chappieho.90%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V celovečerním formátu se mi tento námět líbil mnohem více, o tom není pochyb. Ale i tak jde o dost povedený kraťas v reportážním stylu, který poukazuje na problémy, které zde byly, jsou a budou. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

V podstatě takovej předtrailer k District 9, kde se nám na chvíli objeví i Sharlto Copley v jiný roli a místo jedný velký lodi se jich nad městem pohupuje několik menších. ()

Ivoshek

všechny recenze uživatele

Blomkamp je prostě šikovný. A zemi původu také nezapře. Jestli je to proti apartheidu nebo proti součanému stavu v JAR, těžko říct. Nejspíš proti obojímu. Jinak ano, kolego ade, opravdu vypadají všichni naprosto jako Dr. Zoidberg. :) ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to tak nedopadne až přiletí. Na tohle téma jsem už pár knih četl, ale vždy když vidím xenofobní společnost utlačující mimozemšťany v tomhle realisticky natočeném snímečku, tak to ve mě zanechá hlubokej dojem. | ► Alive in Joburg ()

Reklama

Reklama