Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V okolí Miskatonickej univerzity sa traduje hrôzu naháňajúca historka o miestnom starom dome, v ktorého podkroví je za pomoci čiernej mágie uväznené ohavné krvilačné monštrum. Sedem študentov si však z tohto strašidelného príbehu nerobí príliš ťažkú hlavu a rozhodnú sa prekliaty dom v noci navštíviť. Rýchlo zisťujú, že každá legenda v sebe skrýva kus pravdy a nočný výlet, ktorý mal byť pôvodne iba neškodnou zábavou sa mení na boj o holé prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (32)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor, ktorý ničím neurazí a vo svojej podstate čerpá od majstra Lovecrafta, ale okrem menších odkazov na jeho tvorbu nemá s Lovecraftovou predstavou o strachu (z neznámeho) veľa spoločné. Inak všimol som si, že českí dabléri majú zmysel pre humor. Po jednej sexuálnej scéne, kde bol párik napadnutý démonom a dievča následne utieklo za druhou dvojicou, chlapík z druhej dvojice jej nervové zrútenie skomentoval slovami "co to do ní vjelo?", na čo jej kamarátka odpovedala - "asi tvůj přiblblej kamarád". Hádam, že to nemalo vyznieť tak, ako to vyznelo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Udivuje ma to, ale Lovecraft fakt nemá šťastie na kvalitné filmové adaptácie. Dokazuje to aj táto. Disponuje fajn fílingom 80. rokov a atmosféra nie je zlá, ale maska príšery zostarla (napriek tomu nie je ešte ani dnes úplne zlá), herci pôsobia ako z erotického filmu a scenár striedavo nudí a striedavo vás nebaví. Dvojku si už nepozriem. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem jeden z mála, co tenhle kousek povyšuje více než nad obvyklý průměr. Přízrak jsem sjížděl s bratrancem na videokazetě ještě jako kluk, a tehdá mě i vyděsil. Lovecraftovu krátkou povídku jsem nečetl, ale filmový zpracování mi přišlo solidní. Pár slušných gore záběrů, moje oblíbený prostředí opuštěného domu s nepředstavitelným zlem uvnitř (to monstrum se popsat nedá, to se musí vidět). Ke konci pak jeho atmosféra dost houstne. Bod určitě přidávám za parádní zrůdičku, maskéři si vskutku vyhráli... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Chjo, další podprůměrná adaptace Lovecraftovské povídky. Nechtěně vtipné momentky se střídají s docela slušnými gore scénkami, ale ve finále se jedná jen o takovou teenagerskou naháněčku. Máte tu starý dům ve kterém cosi běsní na základě místní legendy a bandičku hloupoučkých studentíků (tedy až na jednoho), která se postará o zápletku. Být to jako projekce v rámci Otrlého diváka v Aeru a ještě k tomu se simultánním překladem, tak je Přízrak o dost větší zábava. Takhle potěší jen Lovecraftovské prvky, Necronomicon a zmínka o Arkhamu a Miskatonické univerzitě. Jinak moc není o co stát. Přízrak byl asi tak záživný a voňavý jako vypouštění ducha. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatická osmdesátková bubákovina se točí kolem nikdy neexistujícího Necronomiconu H.P.Lovecrafta. Strašidelný dům, připomínka gotických hororů, bouře, třepotavý plamen svíčky, pavučiny a....vytržené srdce! Příjemné gore - krev z rozervaného hrdla chlístá na všechny strany, trocha erotiky - dojde na silikonky a podařené monstrum - maskéři se činili. Závěrečná přetahovaná jakoby vypadla z Evil Dead...milé. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Film je volnou adaptací stejnojmenné povídky spisovatele H. P. Lovecrafra, která vyšla v července roku 1925 v časopise Weird Tales. (KlonyIlony)
  • V rukách Randolpha Cartera, kterého hrál Mark Kinsey Stephenson, můžeme zahlédnout kromě "Necronomiconu" a "The Study of Folklore" i knihu "Czechoslovakia since World War II". (Chřástal)

Reklama

Reklama