Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Dnes je 21.03.2010, svátek má Radek

Welcome Home

Velká Británie / USA, 1989, 96 min

Režie: Franklin J. Schaffner
Hrají: Kris Kristofferson, JoBeth Williams, Sam Waterston, Brian Keith, Ken Pogue, Nancy Beatty

komentáře

Obsah:

Poručík letectva Jake Robbins (Kris Kristofferson) je roku 1970 sestřelen v Kambodži. Přežije a zůstane ve vietnamském zajetí, zatímco jeho rodina ho považuje za mrtvého. V džungli se Jake seznámí s místní ženou, s kterou má dvě děti. Od této nové rodiny je násilně oddělen a po sedmnácti letech se vrací do USA. Jeho bývalá žena Sarah (JoBeth Williams) se mezitím vdala za muže jménem Woody (Sam Waterston) a Tyler (Thomas Wilson Brown), Jakeův syn, jenž svého "mrtvého" otce považuje za válečného hrdinu, ho nedokáže přijmout takového, jaký ve skutečnosti je...   (Pohrobek)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Pohrobek ****

Poslední film mistra Franklina J. Schaffnera je poněkud lehčím dílem, u něhož bych se nedivil jistým úsměškům filmových fanoušků. Příběh navrátilce z kambodžské džungle - vojáka, který si zde našel rodinu a najednou je konfrontován s tou původní, přičemž jeho žena se znovu vdala, - je vcelku spolehlivým tématem, které toho zdánlivě příliš nenabízí. Je to jednoduše trochu méně závažný snímek - který je spíše rodinným filmem než dramatem. V každém případě emočně vypjatá místa fungují - alespoň, co se týče mě, - velmi dobře, Krisu Kristoffersonovi bych jeho pobyt v džungli i věřil - zpočátku vypadá velmi zničeně - a Manciniho hudební doprovod je pěkný a velmi zajímavý. Velmi subjektivní čtyři hvězdičky.

Hodnocení uživatelů:
Pohrobek ****