Reklama

Reklama

Posádka Stargate objeví na Dakaře bednu, kterou považují za Archu pravdy, starodávný artefakt, který může pomoci v boji proti Oriům. Než ji stihnou otevřít, dorazí orijští vojáci v čele s Tominem. Daniel Jackson je přelstí, aby bednu otevřeli, pak ale zjistí, že o Archu se nejedná. Orijský převor nařídí Tominovi pozemský tým zabít, on však odmítne, a naopak Mitchell zabije převora, jehož schopnosti jsou blokovány speciálním zařízením. Ze šoku z převorovy smrti se orijští vojáci vzdají. Mezitím se na Zemi generál Landry setká s Jamesem Marrickem, zástupcem mezinárodní komise, který poté vyslýchá Tomina. Marrick je přidělen na palubu lodi Odyssea a vydává se s posádkou Stargate do orijské galaxie. Tam se setkají se členem odboje, který jim sdělí, že podle legendy se Archa nachází na hlavní orijské planetě jménem Celestus. Posádka se tam vydá a po transportu na povrch Celestu aktivuje Marrick na palubě lodi asgardský počítač, který upozorní Orie na jejich pozici. Mitchell a Carterová se transportují zpět na palubu lodi, kde zjistí, že Marrick s pomocí počítače vyrobil replikátora, kterého chce dostat do jedné z orijských lodí, a nechat ho, aby zničil celou jejich flotilu. Mitchell se ho pokusí zneškodnit, replikátor však unikne. Protože se k lodi přibližuje několik orijských křižníků, pokusí se Mitchell přenést na loď zbytek posádky. Replikátor však převezme kontrolu nad systémem, takže je transport nemožný. Aby loď orijským lodím unikla, musí skočit do hyperprostoru a zbytek posádky ponechat na Celestu. Daniel Jackson objeví Archu v katakombách na planetě. V tu chvíli je napadnou orijští vojáci, Teal'ca postřelí a ostatní zajmou. Teal'c i se zraněním pochoduje k městu, na dohled od něj však zkolabuje. Je oživen Morgan Le Fay, takže může pokračovat dál. Morgan se objeví v Jacksonově cele a řekne mu, že pokud vystaví jednoho z převorů účinkům Archy, i ostatní převorové budou zasažení. To oslabí Adrii tak, že ji mohou dostat do patové situace. Na Zemi mezitím dorazí převor a nabídne poslední šanci přijmout víru v Počátek. Když ho generál Landry odmítne vyslechnout, Apollo zachytí flotilu orijských mateřských lodí, které čekají na okraji sluneční soustavy... (TV Prima)

(více)

Recenze (264)

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem z dětství zvyklý koukat na Bránu v češtině ještě z Novy, neudělal jsem tentokrát vyjímku a to byla chyba. Pustím film, těším se jak malé dítě a ze všech postav je správně nadabován jen Tiel´c, navíc dabéři neumí číst a tak zkratku IOA jednou přečtou OIA ... no prostě hanobení, za které bych vraždil. Jinak film je slušný, kvalitou jako průměrný díl seriálu, jen mi to přišlo celé nějak moc jednoduché, ale co bych o SG-1 mohl čekat, jsou prostě nejlepší. Kdo nezná seriál nepochopí ani neocení. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jste-li fanouškem této scifi série pak je tento film nutností ve Vaší sbírce. Je zde vše co fanouškem postrádal hlavně u 10té série. Větší pohrání s mytologii ORI a konečně onen čekaný FINAL BATTLE. Do hry se dostane další "bývalý" nepřítel a rázem máme o zábavu postárano (blahoslaveni budiž scénaristi). Musíte to prostě brát jako čirou zábavu. Malá vada na kráse tohoto DVD filmu je přehnaná bitka Mitchel x Replikator T-100 (velká podoba s Terminatorem mě vedla k tomuto názvu). Moc přehnané až doslova na kost. Opět krásná a vtipná Vala! Hallowed Are The ORI :-P ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako seriál, tohle taky postrádá jakoukoliv kvalitu. Navíc kdo seriál neviděl, je totálně tracenej a tracenej, až je uplně ztracenej, blbej film zatracenej a přeju si, že bych byl rači potracenej, než abych ho musel vidět znovu. Laciné kulisy, výbuchy, idiotské přestřelky, kostýmy někdy jak kdyby sme si oblikli hadry na vyhození a šli si hrát za humna, no a skoro všechno - akorát se mi libilo pár blbůstek, ale to fakt jenom pár. Vysoké hodnocení nepochopím nikdy, co budu živ, a teď nemyslim komisař Živ z Fantomasa (Juve), ale živ jakože na světě. Strašně blbé. ()

Hruzi 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavé zakončení 8-9. řady Hvězdné brány. Ale bohužel, já myslím, že Ori si zaslouží mnohem lepší a větší konec. Jejich stoupenci je rychle přestali poslouchat (hned na začátku, když neposlouchali nejlepšího převora). Obecně ani v seriálu ani ve filmu se převorové (priorové) neukazují. Jedna z nejmocnějších "zbraní" Ori. Nechápu. Hallowed are the Ori! :-) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dekadence posledních několika řad koncentrovaná do jednoho mile naivního snímku, kterému kraluje především božská hudba Joela Goldsmithe. Nostalgie po prvních třech sezónách - těch zlatých časech - mě na jednu stranu lehce obměkčila a přimhouřím (i vzhledem k televiznímu potenciálu projektu) obě oči. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o jediný filmový počin ze světa Stargate, kde se neobjevil Richard Dean Anderson, představitel Jacka O´Neila. (Indy21)
  • Film má dvě verze českého dabingu. Původní z roku 2008 obsadila z velké většiny jiné herce, než kteří dabovali seriál, vyjma Pavla Rímského jakožto Teal'ca a Petra Gelnara jakožto seržanta Waltera Harrimana. Nový dabing z roku 2013 již obsadil stejné herce jako v seriálu. (vojtaruzek)
  • Několik scén z filmu vznikalo současně se snímkem Hvězdná brána: Návrat (2008). (Terva)

Reklama

Reklama