Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kvílení vlkodlaků je zřejmě jediný zcela čistokrevný horor Joa Danteho (ač podobně jako Piraňa obsahuje docela dost odlehčení) a jeden ze dvou nejlegendárnějších vlkodlačích hororů osmdesátých let, ne náhodou proti sobě postavených v boji o Oscara za speciální efekty. Kvílení vlkodlaků tenhle boj sice prohrálo, v mých očích nicméně za svým soupeřem nijak nezaostává a jako horor dodnes dobře funguje. Potěší navíc obsazení legendárního Dicka Millera do jedné ze zásadních vedlejších rolí a celá řada známých osobností v rolích epizodních (mimo jiné Roger Corman, John Sayles a Jonathan Kaplan). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První Howling patří do klasiky žánru, i když stejně starý Americký vlkodlak v Londýně ho trošku zastínil. Sice tu není tak strhující atmosféra jako u druhého jmenovaného, ale tajuplné lesy plné krvežíznivých vlkodlaků, ke všemu za doprovodu Donaggio hudby, to bohatě vynahrazují. Hodně velkou zásluhu na jeho nepopřené kvalitě mají hlavně maskéři Rick Baker (již zmíněný Americký vlkodlak) a Rob Bottin (Věc, Total Recall). ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Začátek dlouhé hororové série. Moderátorka je pronásledována vlkodlakem, což ona neví, ale velice brzo zjistí. A už se jde na věc, nebot je vržena přímo do lůna jejich komunity. jsou tu opravdu krásné záběry na měnící se lidi, moc pěkný triky. Vlci vypadají krásně . Děj je pěkný a pořád se něco děje,vše má dobrý spád a akci, konec je celkem jasný, jak to taky u hororu může jinak dopadnout než dobře.... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Howling 2 byla vtipná blbost s ninjakrytinářem a podobnýma věcma, ale první howling si jakože svou vážnost dokázal udržet, akorát se dost vlekl. Na to že je to tak krátký z toho šlo docela spaní a to hlavně v první půlce, kde se skoro nic neděje. V druhé půlce to zase přehánějí s maskama a animovanýma figurkama a zase pěkně vlekle. Snad v žádným filmu se vlkodlak neproměňuje tak pomaloučku jak tady :). Skoro to teda bylo na ** ale ten konec to vytáhl dost, protože byl vtipnej a byl tam i Wookie s čumáčkem :). ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Cca ve 12ti letech jsem na original VHS u našich v obýváku našel film Kvílení vlkodlaků V. A nelíbilo se mi to tak silně, že jsem se zařekl, že další díly této série zkouknu leda když mi budou filmy s vlkodlakama docházet. No a po 18ti letech se tak i stalo a já si s trpkostí stáhl první díl série Kvíleni vlkodlaků. A po zhlédnutí jsem zůstal chvilku jako opařenej a marně dumal jak je možné že Kvílení 1 a 5 jsou filmy ze stejné série. Dostal jsem totiž bezvadnou chlupárnu, která mě bavila (hlavně od příjezdu do kolonie se film rozjíždí na bomby) , bezva prostředí, vlkodlaci vypadali 100x lépe než ta plyšová krysa v pátém dílu a mělo to i hutnou atmosféru. Jsem zvědav u kterého dílu se to zvrhne, ale každopádně už se s chutí dnešní večer chystám na dvojku a budu doufat, že pětka byla prostě jen omyl (něco jako "Halloween 3" ). Doporučuje devět vlkoušů z deseti. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • Obrázek vlka napadajícího stádo ovcí můžeme vidět nad postelí Billa a Karen. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama