Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová má všechno. Je prezidentkou dívčího spolku, Miss červen ve školním kalendáři a především přírodní blondýnou. Chodí s nejhezčím klukem ze školy, Warnerem Huntingtonem III., a netouží po ničem jiném než se stát paní Huntingtonovou III. Jenže pro Warnera je až "příliš blond" na to, aby ji požádal o ruku. Když ji náhle opustí a zamíří studovat práva na Harvard, Elle vezme další události do svých pečlivě upravených rukou. Přihlásí se na univerzitu také! Právnická fakulta je však na hony vzdálená pohodlí jejího bazénu a nákupního centra a Elle podstupuje nejtěžší boj svého života - za lásku, čest, spravedlnost a respekt pro všechny blondýnky! Reese Witherspoonová, Luke Wilson, Selma Blairová a Victor Garber v hlavních rolích komedie se srdcem a vlasy ze zlata, která vás dostane! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Slušněji to napsat nemohu. Jak už tady jeden uživatel poznamenal, Pravá blondýnka je film o krávě, pro krávy. Výstižněji to řečeno ani být nemohlo. Zase na druhou stranu, viděl jsem i horší filmy, včetně dvou následujících pokračovaní tohoto filmu. A navíc se zde objevila i má oblíbená Ali Larter. Takže 2 hvězdy. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Sebevědomá blondýnka Elle Woodsová s barbinovskou vizáží, pěstěnými nehty a dokonalým make-upem, která chce získat zpět svého milovaného přítele a neváhá i kvůli tomu jít na právnickou univerzitu, kde se z ní stane výtečná právnička. Tak vypadá zápletka svěží komedie s ještě svěžejší Reese Witherspoonovou v hlavní roli. Další stupidní komedie pro dívčí publikum, řeknete si. Zdání ale trochu klame. Já jsem se zpočátku dobře bavil, a to zejména díky skvělé Reese. Ta tu doslova září optimismem, energií a dětskou naivností, a tím jistě dostane nejdenoho diváka. Film bohužel postupně ztrácí své tempo a příval vtipů radikálně slábne. Konec také úplně nebyl podle mých představ. Jako by Elle v přehnaném finále všem pochybovačům ukázala, že i blondýnky můžou prorazit a že vtipy, které se o nich vyprávějí, nemají zase tak úplnou pravdu. Nebylo to tedy celkově nic moc extra, taková oddychovka na kterou se ještě rád někdy podívám, tak bych to na závěr zhodnotil.60% ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, pohodovka na principu obrácené pohádky o Popelce nebo o káčátku. Happyend z toho tryská jak syrupový gejzír, kolem se rojí vtípky jako včelky, sluníčko svítí, nálada je výborná… Pokud se to trefí do té správné nálady, tak dám hvězdiček klidně i pět :-) protože takovou schopnost karikatury a nadsázky jsem v americkém filmu rozhodně nečekala!! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Už samotný název může odradit velké množství pánské populace. Pokud tomu však dají šanci, dostane se jim překvapivě vtipná záležitost. V kategorii "Crazy USA komedie" je tohle snad má nejoblíbenější. Sám si říkám, proč to tak žeru, když jsem chlap. Asi proto, že má hodně dobrej šmrnc, ani v jednu chvíli nenudí, není zde velké množství trapných holčičích rozhovorů a posledních 30 minut ze soudního prostředí bylo také skvělé oživení. Zkrátka hodně příjemná komedie se skvělou Reese. CZ dabing naprosto perfektní. 80% // (1.4.2018) PRIMA MAX HD - Pořád mě to baví. 80% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Nenáročná blbůstka to sice je, ale nenudil jsem se. A ani necítil nějakou zvlášť nevkusnou urážku mých mozkových buněk. Přes svěží Luketicovu režii je hlavním tahákem úžasná Reese Witherspoon, která to rozehrála opravdu parádně. Její pohyby a šmrnc pobaví, i když každý už viděl podobný charakter stokrát. Z toho vyplývá, že film stojí a padá pouze na jejím charismatu. ()

Galerie (353)

Zajímavosti (26)

  • Výsledky, které měla Elle (Reese Witherspoon) při přijímacích zkouškách, má jen 0,1% uchazečů. (ČSFD)
  • Christina Applegate v roce 2020 vyvrátila zvěst, že Reese Witherspoon dostala příležitost ztvárnit roli Elle Woods, protože ji Applegate odmítla. Ve skutečnosti ani nebyla na castingu, protože se jí role zdála příliš podobná té, kterou 10 let hrála v seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (pethrik)
  • Elle (Reese Witherspoon) po rozchodu s Warnerem Huntingtonem III. (Matthew Davis) truchlí v posteli s bonboniérou a jejím psem. V dalším záběru už však pes po jejím boku neleží. (Reesam)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Spice Girls dostanou animák

Spice Girls dostanou animák

16.06.2019

Po zpěvácích Freddiem Mercurym a Eltonu Johnovi došla řada konečně taky na zpěvačky. Studio Paramount Animation teď chystá film o populární dívčí skupině z devadesátých let Spice Girls. Bude se ovšem… (více)

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (více)

Pravá blondýnka znovu v akci

Pravá blondýnka znovu v akci

05.06.2018

Od prvního filmu z roku 2001 uběhlo již 17 let, jak se tak ale zdá, Pravá blondýnka je připravena na návrat. Herečka Reese Witherspoon (Walk the Line, Divočina) se oficiálně vrátí do své nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama