Reklama

Reklama

V měsíčním svitu

  • USA The Man in the Moon
Trailer

Píše se rok 1950 a do vedlejšího domu se právě nastěhoval pohledný sedmnáctiletý Court Foster. Čtrnáctiletá Dani Trantová se do něj zamiluje, poprvé v životě, zatímco její starší sestra Maureen v něm nalézá svou pravou lásku.
Čtrnáctiletá Dani (Reese Witherspoonová) má společný pokoj se svou o tři roky starší sestrou Maureen (Emily Warfieldová). Během horkého léta jim jako ložnice slouží zadní dvorek domu, kde spolu probírají lásku, budoucnost a opravdový smysl života. To léto se do vedlejšího domu nastěhuje pohledný sedmnáctiletý Court Foster (Jason London). Court se brzy setkává s Dani na místním koupališti a jeden do druhého se zakoukají. Dani zažívá svou první velkou lásku. Jenže když se Court seznámí s Maureen, doslova to mezi nimi zajiskří a Maureen se do něj také okamžitě zamiluje. Starší sestra je kvůli svým citům rozpolcená - má svou lásku ke Courtovi skrývat anebo ji opětovat a zradit tak sestru? Na pozadí venkovské Luisiany v idylických padesátých letech, tito dospívající a jejich rodiny procházejí životními triumfy i zkouškami, jenž vyvrcholí tragédií, která je sblíží navzdory zlomeným srdcím. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Tak vážně, je tady někdo, kdo si tento film pustil jen tak, protože chtěl? Nebo jsme to všichni viděli, protože v tom hraje mladinká Reese?? :) Obávám se, že většinu lidí k filmu dostala právě ona a neříkám, že je to špatně, je to dobrý film, má pěkný příběh a co si budeme povídat, Reese je skvělá! :) ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Vypočítavé, romantické, ale docela fungující s občas i nějakým tím zajímavým nápadem. Slušná psychologie postav, krásně načančaný ústřední konflikt s výbornou gradací. Dalo by se říci, že je to průměrná romantická komedie, ale je z toho cítit určité kouzlo a to rozhodně nikoli proto, že tam hraje lady Reese, jak se zde tím všichni v komentářích ohánějí. *** Ve zkratce: Cyklické melodrama vycyklené nad úroveň základního cyklu ve stylu: "Court. Traktor. Court. Traktor..." ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

To, co se dlouho vyvíjí jako romantická letní love story, první polibek, první láska...se otočí v poměrně drsné drama, je to až jak facka, nečekaná. Ale tak to chodí i v životě, copak často nepřijde to zlé a nepříjemné ve chvíli, kdy to co nejmíň čekáme, nic netuše, majíc za to, že jsme "na vlně" a všechno jde kamsi do nebeských výšin?! Ale ne, V měsíčním svitu není žádný moralizující nebo filosofující snímek, spíš taková momentka, pohled na jedno léto, kdy se mnohé událo, něco to v nás vyvolá, když už nic, tak aspoň vzpomínky na svoji první lásku a jedno takové léto...a taky nám film předá určité poselství, které, no co naplat, je pravdivé. Ale stejně mě nejvíc uchvátila mladičká Reese, která vůbec nestárne, jak ta to dělá... ()

Greg 

všechny recenze uživatele

“I'm afraid nothing's ever gonna make sense again. - Maybe life's not supposed to make sense. Danielle - Doesn't that scare you? - Yes.“ Tak nevím, film to není vůbec špatný, herci hrají dobře, ale přesto mi na něm něco vadilo. S velkou pravděpodobností to bude to, že film je určen pro jinou diváckou skupinu, než pro tu, do které patřím já. Místy mi to připadalo až moc nabité emocemi (netvrdím, že je to špatně, ale na mě tam toho bylo moc) a ani ten hořkosladký konec mi moc nesedl. Ale abych jenom nekritizoval. Samozřejmě musím pochválit skvělý herecký výkon teprve čtrnáctileté Reese Witherspoon, která neuvěřitelně zachytila duševní vývoj, který její postava Danielle v průběhu filmu podstoupila. I ostatní hrají velmi obstojně, ale tak trochu zůstávají ve stínu Reese. Myslím, že tento film je hlavně pro dívky, ale vidět by ho měli všichni fanoušci Reese, protože takhle začínala jedna z hereckých megahvězd. Za zmínku pak stojí i povedený soundtrack. Přesto víc než tři hvězdičky dát nemůžu. Škoda. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žánr drama/rodinný je v tomto případě na místě.___Obdivovatelům Reese Witherspoon by určitě neměl uniknout tento snímek ze samého počátku její herecké kariéry. Jedná se totiž dokonce o její úplně první film a spolu s Cruel Intentions podle mě nejlepší. Právě Cruel Intentions (Velmi nebezpečné známosti) mi občas chvilkama přípomínal, hlavně scénou, kdy se nezkušená Dani na ruce učí líbat (přestože v této slavné erotické scéně v Cruel Intentions vůbec nehrála). Reese má stejná gesta, stejný úsměv, akorát jí ještě chybí ženské křivky. A na zdi visel Elvis.____ Hodnotím jako velmi slušný počin poměrně neznámého režiséra Roberta Mulligana (byl to naopak v kontrastu s Reese jeho poslední film), ale překvapivý konec jednu * ubral. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Dani Trant (Reese Wtiherspoon) skáče do jezera, je vidět, že je zcela nahá (cca 00:09:30). Při scéně, kdy ale leze z vody (cca 00:12:00), je vidět, že má na sobě oblečen vrchní díl prádla. (Pavlínka9)
  • Reese Witherspoon se castingu zúčastnila, protože se chtěla ve filmu objevit jako komparz, nakonec si ale zahrála jednu z hlavních rolí. (Greg)
  • Reese Witherspoon v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama