Reklama

Reklama

V měsíčním svitu

  • USA The Man in the Moon
Trailer

Píše se rok 1950 a do vedlejšího domu se právě nastěhoval pohledný sedmnáctiletý Court Foster. Čtrnáctiletá Dani Trantová se do něj zamiluje, poprvé v životě, zatímco její starší sestra Maureen v něm nalézá svou pravou lásku.
Čtrnáctiletá Dani (Reese Witherspoonová) má společný pokoj se svou o tři roky starší sestrou Maureen (Emily Warfieldová). Během horkého léta jim jako ložnice slouží zadní dvorek domu, kde spolu probírají lásku, budoucnost a opravdový smysl života. To léto se do vedlejšího domu nastěhuje pohledný sedmnáctiletý Court Foster (Jason London). Court se brzy setkává s Dani na místním koupališti a jeden do druhého se zakoukají. Dani zažívá svou první velkou lásku. Jenže když se Court seznámí s Maureen, doslova to mezi nimi zajiskří a Maureen se do něj také okamžitě zamiluje. Starší sestra je kvůli svým citům rozpolcená - má svou lásku ke Courtovi skrývat anebo ji opětovat a zradit tak sestru? Na pozadí venkovské Luisiany v idylických padesátých letech, tito dospívající a jejich rodiny procházejí životními triumfy i zkouškami, jenž vyvrcholí tragédií, která je sblíží navzdory zlomeným srdcím. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Krásny, jednoduchý film, ktorý ma potešil a zároveň strašne rozžialil. Je pravda, že príbeh nie je nijak originálny, nový, ale je proste o láske a lásky nikdy nie je dosť. Herecké výkony sú tu naozaj krásne, najmä Reese je úžasná. Je vidieť, ako počas celého filmu úžasne dozrela, záverečná scéna je tak srdcedrásajúca, že som sa neubránila slzám. Film nemôže ničím uraziť, nemá sa prečo nepáčiť. A osobitnú radosť mi urobila atmosféra horúceho leta. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanda Reese Witherspoon, ale po tomhle filmu nejspíš budu. Na svůj tehdejší věk předvedla naprosto dospělý a vyrovnaný herecký výkon a zbytek obsazení za ní notně zaostával. Ne že by bylo špatné, Reese si to jen prostě fakt dávala. Atmosféra mě naprosto přenesla do obyčejného amerického života 50. let - kulisy, dobové oblečení i vozidla - všechno super. A k tomu líbivá Howardova hudba. Ve výsledku je to sice vcelku klasická sladkobolná romance, která však nenudí a rozhodně nepůsobí nijak kýčovitě. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Sehnala jsem si tento film kvůli krásné a mladé Reese :) A ona ho opravdu úplně celý "převzala" a byl prostě její :) A já se tomu ani nedivím :) To, jak to všechno zahrála - to byla prostě bomba :) Jedna z nejlepších "dětských" rolí, které jsem viděla :) Téma první lásky a odmítnutí - tím si prošel každý, ale aby do toho byla zapletena sestra...To je již horší...Je to pěkné :) Citlivé, dojemné, něžné, ženské a lehce rebelské :) Je to již cca 14 dní, co jsem film viděla, ale vím, že mě to velice příjemně naladilo a neměla jsem tomu co vytknout :) Doba roku 1950 - to tam je sice vidět, ale žádný městský život - tvrdá práce na poli, péče o dům, plavání nahé v rybníce - zcela jiný pohled, než jsme zvyklý z jiných kvalitních snímků :) Jo a Elvis? Příjemné oživení :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady šel příběh stranou, protože to co předvádí Reese....už dlouho jsem u nikoho neviděl takhle vynikající dětský herecký výkon jako tady u Resse. Možná kdysi Leonardo v Dospívání po Americku a nebo Ellen ve všem, ale u Reese jsem to fakt nečekal, tahle holka má v sobě dvojitou porci talentu a měla by se do tý porce pořádně zakousnout a ne ztrácet čas v blondýnkách a spol. Samotný děj mě moc nesed, na můj v kus tam bylo až příliš všeobecné lásky a to ještě v dost ohraným podání. Nicméně filmařsky není co vytknout a ještě jednou říkám, že Reese mě dostala, tím jak dokázala během 90 minut dospět, ten konec, no prostě něco užasnýho. Příběh si možná ty čytři nazaslouží, ale rejža, kameraman a především Reese určitě ano. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film vraci v case. Za prve atmosferu 50tych let skutečně cítite a je i točen stylem filmu 50tych let. Vratílo mě to do zacatku let devadesatych, kdy v TV zacly davat stary americky filmy a ja si je zamilovala. Usmivala jsem se pri sledovani prvni casti filmu, chtela posedavat na terase a pit studenou limonadu, se zadostiucinenim jsem pozorovala chlapecke bříško Courta (žádný pekáč buchet, jak to ma ted temer kazdy mladik v dnešních amerických filmech). Těšily mě maličkosti i hlavně ta atmosféra. Reese nesnasim, ale tohle je jeji nejlepsi role. A to jsem při sledování tohohle filmu, poctivě celých 90 minut makala ve fitku na nějakým tom šlapadle :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Reese Witherspoon v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Ve scéně, kdy Dani Trant (Reese Wtiherspoon) skáče do jezera, je vidět, že je zcela nahá (cca 00:09:30). Při scéně, kdy ale leze z vody (cca 00:12:00), je vidět, že má na sobě oblečen vrchní díl prádla. (Pavlínka9)
  • Reese Witherspoon se castingu zúčastnila, protože se chtěla ve filmu objevit jako komparz, nakonec si ale zahrála jednu z hlavních rolí. (Greg)

Reklama

Reklama