Reklama

Reklama

VOD (1)

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (894)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa po dlhom čase dočkal kvalitného filmu o vlkodlakoch. Werewolf horrorov, ktoré za niečo stoja sa doposiaľ moc nenatočilo. Preto ma titul „The Wolfman“ hodne potešil. Téma je výborne spracovaná. Zasadenie deja do 19. storočia, na veľké Viktoriánske sídlo v Blackmoore, v Anglicku, je skvelé. Výborné sú aj scény z nočného Londýna. Vďaka štedrej produkcii je stvárnenie tejto historickej doby presvedčivé. Prvotriedne je taktiež herecké obsadenie. Hlavné úlohy si zahrali energický Benicio Del Toro a skúsený veterán Anthony Hopkins. Celý snímok sa drží časom zaužívaných postupov v tomto špecifickom horrorovom subžánre, ktoré sú obohatené romantickou linkou, profesionálnymi filmovými trikmi, pôsobivými hudobnými podkladmi a nápaditým výtvarným prevedením jednotlivých scén. **** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výpravný historický horor s vymazlenou atmosférou, pěknými maskami a kvalitními herci v hlavních rolích. To je pro horor celkem dobrá vizitka, bohužel několik klíčových vlastností Vlkodlakovi schází. Nedokáže vyvolat strach, nedokáže strhnout a napnout, nepobaví, nezhnusí, nešokuje. Jen si tak klidně a jakoby mimochodem proplyne okolo, že jej sotva zvládnete zaregistrovat, natož si jej nějak víc zapamatovat. Není to špatný film, jen mě tak nějak mrzí, že spousta mladých skromějších tvůrců by za peníze vražené do Vlkodlaka dokázala natočit hned desítky lepších hororů. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Chápem tento film ako poctu klasike - klasickým hororovým námetom, vizuálom, spôsobom i obsahom rozprávania aj zakončenia. Má krásne prepracovanú atmosféru, ale myslím, že bez pochopenia zámeru a štylizácie by samostatne ako moderný horor neobstál, lebo súčasný divák bez reflexie (napr. ešte nerozkukaná mladá generácia) ho nepochopí a neprijme - príliš pripomína kúsky ako Mary Reilly alebo Slonieho muža. Musím podotknúť, že maska vlkodlaka na štýl starého Hollywoodu sa mi nepáčila. Iné kontroverzné pocity dobre vystihol v komentári tron. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nic extra necekal, ale na film jsem se docela tesil a nakonec celkem prijemny prekvapeni. Jedinej zasadnejsi problem je Johnston, kterymu se proste nedari vytvorit nejakou hutnejsi atmosferu nebo napinavou scenu, ale ke vsemu ostatnimu v podstate nemam vytky. Del Toro je proste spickova volba a Hopkins sazka na jistotu, navic tady konecne nedela nejakyho chytryho starika, ale vcelku drsnaka. Nastesti Johnston setri s trikama, ne ze by byly vylozene spatny, ale sem tam je proste neco rusivyho, takze je dobre, ze to neni nejaka digitalni podivana. Celej film se snazi tvarit jak z 19. stoleti, coz se mu dari docela slusne a zaroven to ale neni nejaka utahana nuda, a ackoliv tu ty akce moc neni, docela to odsejpa a je to po celou dobu zajimavy. No a musim pochvalit za prijemnou miru brutality, o nejakou tu utrzenou hlavu ci nejakou koncetinu, vyhrezly streva nebo litr krve neni nouze. No a sem tam se povede i nejaka ta lekacka. Takze ne sice buhvijaka atmosfericka pecka, ale prijemne oldschoolovej vlkodlaci film, kterej je fajn zmena oproti Stmivani a podobnejm homousarnam. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prepáčte, plukovník. Mieril som na vás.“ Prvú hodinu som bol rozhodnutý dať 4*. Mám rád Beniciove sebavedomé dvojzmyselné úškrny, Hopkins sa mi po hlúpej sérii "hitov“ á la ČESKÁ SPOJKA konečne zase raz konečne poriadne páčil a vrcholom snímky bola fantastická atmosféra, na ktorej mamutiu stopu zanechala parádna výprava; na snímke je rozhodne vidieť šialený 150-miliónový rozpočet. Výprava je krásne detailná. Sviece vyzerajú tak, že ich štáb zapálil a nechal z nich tri hodiny odtekať vosk. Z parádne zariadeného obrovského domu sa okamžite dostaneme do bohovsky atmosférickej okolitej divočiny s anglickými močiarmi, rozprávkovými lesnými zákutiami nádhernej jesene, sychravou horou a upokojujúco zurčiacimi potokmi. V druhej polovici bohužiaľ vyjde najavo diskutabilný zvrat (týkajúci sa istej retrospektívnej pasáže, mám rád nečakané zvraty, ale toto bolo príliš) a nastáva smršť akcie. Stále to má ďaleko k VAN HELSINGOVI. I naďalej VLKOLAK zostáva poctivým, tvrdým, dospelým historickým hororom, no paradoxne prvá polovica, kedy sa v podstate nič nedialo, ma bavila viac. Navyše, fandiť chlapovi, ktorý vytrháva ľuďom pečene... no neviem. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Jedná se o druhou roli, kdy Benicio Del Toro hraje vlkodlaka, poprvé to bylo v roce 1988 ve filmu Big Top Pee-wee. (TomikZlesa)
  • Medvěd ve vlastnictví cikánů je ten samý, který byl použit i ve filmu Zlatý kompas (2007), kde byl pomocí animace přeměněn z ledního medvěda na grizzlyho. (R´Hell)
  • Třikrát museli producenti posunout plánovanou premiéru Vlkodlaka. Původně chtěli film nasadit do kin v roce 2007, ale kvůli problémům s rozpočtem a výběrem režiséra se termín premiéry změnil nejdřív na únor 2009, poté na listopad 2009 a nakonec šel film do kin v únoru 2010. (casyy)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama