Reklama

Reklama

VOD (1)

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Recenze (894)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo vzťahu k predchodcom nevýrazné a zbytočné. Ľakačky a napätie nefungujú, aspoň že krvi sa tvorcovia nebáli. Pekná retro výprava a kvalitné obsadenie bojujú s vanhelsingovským komplexom samoúčelných digitálnych atrakcií. A vzťah otec-syn, ktorý mal byť dramatickým motorom filmu, nefunguje vôbec. Oscaroví laureáti Hopkins a Del Toro sú tu bohužiaľ iba preto, aby pre letnú hollywoodskú jednohubku evokovali punc vyššej kvality. Viac diváckej radosti než oni dvaja, vzbudí inšpektor Scotland Yardu - „vedľajšák“ Hugo Weaving. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To máte, jako když potkáte nádhernou ženskou. Perfektně udělanou. Kozy jako z katalogu a od její luxusní prdelky téměř nemůžete odtrhnout zrak. Po ucházející půlhodinové předehře si myslíte, že bude fuckt dobrá a jste celý říčný, co bude dál. Když tu náhle sebou dáma flákne na záda, zafixuje pohledem strop, přimhouří oči a začne monotónně funět. A z této polohy se prostě nehne, ani kdyby jste stál na hlavě a hrál s ním maňáskové divadlo! Navíc s hrůzou zjistíte, že madam jen tak nevyvrcholí a minimálně ještě další hodinu a půl do ní budete muset intenzivně bušit, aby jste kamarádům mohl vyprávět, že jste to dotáhl do konce. Máte chuť se na to vysrat, nicméně pohled na ty její dokonalé kozy vás pořád těší a navíc jste napnutý.... nedopadne-li to náhodou jinak, než si myslíte. Ne! Takže poté, co ona ukončí své nudné funění krátkým, táhlým "ááááá", dvakrát divoce zakmitá pánví a začne pět ódy, že tohle ještě nezažila, vy celé to nekompatibilní setkání ukončíte chladným polibkem na čelo, drze si ho utřete do její pečlivě vybělené záclony, smažete její číslo z telefonu a už ji určitě nikdy víckrát nezavoláte! Tedy snad jen v případě, že by příště inspektor Aberline povýšil na Komisaře Rexe. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Je to již nějaký pátek, co jsem byl naposledy v Aeru na Festivalu otrlého diváka. Budou tomu už 4 dlouhé roky, co jsem viděl korejský S&M snímek Gojitmal, ze kterého si pamatuji hlavně ujetý hudební doprovod. The Wolfman je na tom rozhodně mnohem lépe než můj první zážitek, ale svou kvalitou bych ho přirovnal přesně k Wolverine. Máme tu několik kvalitních - převážně akčních sekvencí, pěknou hru světel a stínů, Elfmanovu hudbu, která byla přesně podle mého gusta. Na druhou stranu se tu setkáme s občas nevkusným CGI, holt digitál dnes vládne světu. Herecké obsazení sice vypadalo také jako bod k dobru, ale postavy se mi zdály dost ploché a emoce nikde. Nejlíp to zahrál asi Hugo Weaving, který měl koule i vtip, Benicio Del Toro se tak nějak prokousal až k samotnému závěru, Emily Blunt - ok, více mě opravdu nezaujala a Hopkins na mě působil už nějak vyschle. Lekačky byly jinak čekané, butalita+krev na slušné úrovni a nebýt těch otrlých (čti opilých) diváků, kteří doslova permanentně chodili vyprázdnit své údy, možná by byl zážitek o něco lepší (alespoň létajících kelímku s pivem jsem se naštěstí tentokrát nedočkal). Každopádně by neškodilo vyměnit režiséra a předělat scénář, tam bych viděl ty hlavní nedostatky Wolfmana. (6/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výpravný historický horor s vymazlenou atmosférou, pěknými maskami a kvalitními herci v hlavních rolích. To je pro horor celkem dobrá vizitka, bohužel několik klíčových vlastností Vlkodlakovi schází. Nedokáže vyvolat strach, nedokáže strhnout a napnout, nepobaví, nezhnusí, nešokuje. Jen si tak klidně a jakoby mimochodem proplyne okolo, že jej sotva zvládnete zaregistrovat, natož si jej nějak víc zapamatovat. Není to špatný film, jen mě tak nějak mrzí, že spousta mladých skromějších tvůrců by za peníze vražené do Vlkodlaka dokázala natočit hned desítky lepších hororů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celkom svižné (miestami až príliš), štýlové (tento ospalodierovský vizuál proste môžem), dejovo bohaté a miestami solídne zábavné (naháňačka v Londýne). Zároveň ale trestuhodne povrchné a povrchne zahrané. Zmienená bohatosť na zápletky sa bohužiaľ neodráža v hutnosti "osobných drám" a vzťahov. Je to skrátka všetko studené a bez výživných motivácií postáv. Del Toro znudený, ako už dávno nie - prekvapujúce najmä vzhľadom na to, že mal na filme producentský podiel. Hopkins a hlavne Weaving čo-to zachraňujú, ale... nech mi jazyk odpadne, fakt by som to chcel vidieť od Burtona a s Deppom v hlavnej úlohe. Ten nadhľad by tomu pridal na zábavnosti a odbúral by sklamanie z emocionálneho chladu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

I s naditou peněženkou, vracející se scénáristickou legendou a do posledního komparzisty perfektně obsazenými herci lze natočit průměrný film. Kulisy, a vůbec celá výprava, triky a technická stránka jsou dokonalé, jenže všechno je to vyprávěno tak nějak ledabyle. Celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu o ‚klouzání po povrchu‘, kdy všechno jede podle dokonale nařízeného plánu, který neumí překvapit a bohužel se o to vlastně ani nesnaží. Dvě hodiny předete blahem, jak se na to dobře kouká, pak se rozjedou titulky, chcete si na něco vzpomenout… a v mysli vám vytane akorát chlupáč, kolem něhož se povaluje spousta krvavé šlichty, nic víc. 3 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Vlkodlakovi mě strašně, ale uplně příšerně, vadí jedna věc, která celej ten film shazuje dost dolů, tedy především na tu hranici, kde to sundavaj zdejší všeználci. Tou věcí je totiž fakt, že na něm není vůbec nic zajímavého, neotřelého a jiného, než co by se od jiných vlkodlačích filmů vyjímalo. Pokud by takový Sir Arthur Conan Doyle žil, tak by je možná i zažaloval, kdyby chtěl, protože ten film vůbec nic zajímavýho v sobě nemá. Jenže druhá věc je zpracování, a to se povedlo. Atmosféra je totiž perfektní. A když pominu fakt, že hlavní roli ztvárnil Benicio Del Toro, který se svým zjevem do Evropy 19. století určitě patří, tak jsem se vesměs dost bavil. Samotný hodnocení mě ve výsledku vůbec nepřekvapuje a to z více důvodů. Především je to remake, taky ten příběh ničím neoslní. Když si ale uvědomím filmy, které se v tomhle století odehrávají, tak s atmosférou nemůžu být jinak, než spokojený. Na film se má koukat, proto že má bavit a ne proto že v něm jiní hledají nesrovnalosti. Ve výsledku zdejší nedodělci napálej tři hvězdy, aby se neřeklo s tím, že někdo nemá koule. Pokud někdo nemá koule, tak především oni, jelikož si nedokážou přiznat, že i přesto všechno takový film může mít svoje kvality a Vlkodlak je má. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $62,189,884Tržby Celosvetovo $142,634,358Tržby za predaj DVD v USA $20,937,611 //počet predaných kusov 1,193,415 ║ Príbeh, herci a samotná réžia za moc nestoja ale čo tu najviac zaujme sú triky a masky, v tom ohľade ide o dosť dobrú prácu, plusom je že tvorcovia masiek moc neexperimentovali a zachovali vlkolaka v podobe ako bol zo 40.rokov + samotná dejová kostra, takže sa to dá brať ako taký "priemerný" remake, aj keď nehorázne predražený. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

To je ale malé hodnocení, asi někdo čekal něco trochu jiného. Mě naopak Vlkodlak příjemně překvapil, nejen objemem krve a záběry na rány, ale také atmosférou plnou mlhy, lesů, luceren a mužů v kabátech s pistolí (a bez nočního vidění a podpory satelitů, že). Nádech Viktoriánské Anglie na každém kroku, od oblečení až po architekturu, určitě potěší nejednoho obdivovatele tohoto období a universal hororů (na které film s úctou nejen odkazují). Je však škoda, že dobovou atmosféru a lesy nedoplnila také stará dobrá oldschool práce v podobě Benicia jako vlkodlaka bez počítačových efektů. Krom toho psychologie postav i větší hloubka příběhu se nějak nedostavuje, snad to byl účel a nebo zbytek problematických příprav. Slabší 4*. PS: 150 milionů do rozpočtu u hororu s vlkodlakem je čiré šílenství. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Kevin Walker, David Self .. Dobrý herecký ansábl, slušná atmosféra stylově klasického hororového ražení, pěkně snímané scenérie, mlha, krev a značná dialogová rozvleklost (viděna Director's cut verze). bohužel nenalézám nic, co by mi ze snímku dělalo něco význačného. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Johnston je sice nevěrný originálu, ale je více než věrný duchu i atmosféře klasických universalovských horrorů. Jak těch slavných a zdařilých, tak i těch kouzelně béčkově naivních typu "kdekdo versus kdeco". Více žádat ani nešlo. Navíc je vidět, že tvůrci ty filmy milují (důkazů jsou kvanta, kupříkladu scéna s lékařským sympóziem, kdy se odkazuje na původní záměr originálu před zásahem studia). A nejen proto mě stylově na svatého Valentýna srdéčko plesalo naprostým nadšením po celou dobu projekce, čímž zabraňovalo rozumu oprávněně připomínkovat, že místy jsou neshody s producenty na finálním sestřihu přeci jen docela (no dobře, tak tedy docela dost) znatelné. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nebýt akčních brutálních krvavých scén, byla by to sračka, takhle je to jen poloviční celkem koukatelná sračka s nevyužitými herci, jedním výplňovým dialogem za druhým a pěknými závěrečnými titulky. Podívat se a zapomenout. 50%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl scénárista koule (a že je kdysi měl jak medicinbály), o které ho nejspíš připravilo deset let na tvrdém fetu (nebočem), nechá tu zbytečnou šlapku na konci rozsápat (megaspoiler, oops!). Celkově jedna velká, v klidu koukatelná nuda. Chci dvojku s opravdovým scénářem a Hugem v rozervané košili! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA 2010) VLKODLAK je stejný případ jako loni DEN, KDY SE ZASTAVILA ZEMĚ, tj. velice zdařilá předělávka, která je uctivá nikoliv k originálu, ale formální podobě žánrově spřízněných snímků dané doby. Jenže nejde "pouze" o pastiš, která se snaží kvalitativně překonat svůj vzor a předobraz (1941), ale zároveň modernizací v přijatelných mezích, která polidšťuje monstra a psychologizuje lykantropii, jež zde slouží jako metafora pro oidipovský komplex a jeho překonání. Problém je, že se velice důsledně užívají tehdejší prostředky filmové řeči (práce s mizanscénou a diegetickou hudbou je vyloženě labužnická záležitost), a tak do celku nepasují "současné" pouťové scény atrakcí - vlkodlačího řádění, i když se zrovna nepříliš okázale odkazuje na monster cross-overy 40. let minulého století. Ve výsledku jako předělávka zdařilé, ale pouzy pro ty, kteří mají nakoukáno, jako modernizace původního konceptu nepříliš funkční a ve vztahu k původní nefilmové předloze kvalitativně nedostačující Coppolova DRACULY či Branaghova FRANKENSTEINA. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

I člověk s čistým srdcem, modlící se každou noc, se může stát vlkem..... Za dávných časů, kdy se ještě cikánům říkávalo cikáni a staré venkovské sídlo působilo tajemně i když v něm nebydlel A.Hopkins, když vykvetla oměj a na obloze zářil úplněk, bylo lepší zůstat doma. Osud totiž někdy nehraje spravedlivě! Hezky natočená a solidně namíchaná směsice akce, napětí a romantiky se skvělou hudbou D.Elfmana. To je asi tak vše. Prostě tomu něco chybí. A krev to není!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, k čemu jsou dobré stříbrné příbory (neplést s hliníkem!). 2.) Přítel chce chodit ven jen při úplňku. 3.) Stále je pro mě nejstrašlivějším vlkodlakem Ivan z Mrazíka. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

První, co musím pochválit je atmosféra. V tomhle snímku je opravdu hustá, až by se z ní dalo krájet. Pak musím pochválit hudbu Dannyho Elfmana, která k filmu naprosto skvěle seděla a šel z ní až strach. Benicio Del Toro nám zase ukázal, jak je dobrý a charismatický herec, totéž starý pardál Anthony Hopkins, který mu perfektně sekundoval. Ještě nesmím zapomenout na masky. Když se Del Toro přeměňoval ve vlkodlaka, tak mi až hrůzou stály vlasy na hlavě. To je tak asi všechno, ničím jiným mne film moc neoslovil. V první polovině jsem se celkem nudil, druhá půlka už byla o dost lepší. Podruhé to už vidět určitě nemusím. 55% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Wolf Suite Pt 1 [4:12] ,2. Wolf Suite Pt 2 [5:55] ,3. Prologue [2:57] ,4. Dear Mr. Talbot [1:45] ,5. Bad Moon Rising [0:59] ,6. Gypsy Massacre [2:24] ,7. Wake Up, Lawrence [5:17] ,8. The Funeral [4:13] ,9. The Healing Montage [2:50] ,10. First Transformation [3:30] ,11. You Must Go [3:46] ,12. The Antique Shop [3:32] ,13. Country Carnage [2:31] ,14. Be Strong [2:31] ,15. The Madhouse [5:32] ,16. Reflection/2nd Transformation [4:12] ,17. The Traveling Montage [4:27] ,18. The Finale [4:11] ,19. Wolf Wild #2 [1:27], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čekal se horror, čekala se pocta originálu. Ale nečekalo se po všech stránkách komplexní drama, které kombinuje více žánrů než jsem mohl kdy doufat. Scénář od samého začátku dává tušit, že tady se půjde do těch nejtemnějších vod a přerod do zrůdy ukazuje v podobě pokročilého duševního rozkladu. Na první pohled vypadají "falešné" lekavé momenty jako klišovitý neduh, ale filmu jako celku právě tyhle scény slouží jako postupující trauma. Jako noční můra, ze které se hlavní hrdina trhaně probouzí, aby se budil do skutečné, plíživé a neodvratné skutečnosti, která si s děsivými představami nezadá. Johnstonova režie navíc tohle všechno umocňuje na depresivní druhou. A když si to v dialogu vyříkají Benicio Del Toro s Anthonym Hopkinsem, tak není co řešit. Vzniklo velmi specifické dílo, které určitě není pro každého, ale kdo se na něj dokáže podívat i jinak než jako na monster horror, může si odnést více, než by kdy čekal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prepáčte, plukovník. Mieril som na vás.“ Prvú hodinu som bol rozhodnutý dať 4*. Mám rád Beniciove sebavedomé dvojzmyselné úškrny, Hopkins sa mi po hlúpej sérii "hitov“ á la ČESKÁ SPOJKA konečne zase raz konečne poriadne páčil a vrcholom snímky bola fantastická atmosféra, na ktorej mamutiu stopu zanechala parádna výprava; na snímke je rozhodne vidieť šialený 150-miliónový rozpočet. Výprava je krásne detailná. Sviece vyzerajú tak, že ich štáb zapálil a nechal z nich tri hodiny odtekať vosk. Z parádne zariadeného obrovského domu sa okamžite dostaneme do bohovsky atmosférickej okolitej divočiny s anglickými močiarmi, rozprávkovými lesnými zákutiami nádhernej jesene, sychravou horou a upokojujúco zurčiacimi potokmi. V druhej polovici bohužiaľ vyjde najavo diskutabilný zvrat (týkajúci sa istej retrospektívnej pasáže, mám rád nečakané zvraty, ale toto bolo príliš) a nastáva smršť akcie. Stále to má ďaleko k VAN HELSINGOVI. I naďalej VLKOLAK zostáva poctivým, tvrdým, dospelým historickým hororom, no paradoxne prvá polovica, kedy sa v podstate nič nedialo, ma bavila viac. Navyše, fandiť chlapovi, ktorý vytrháva ľuďom pečene... no neviem. ()

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama