Putování s dinosaury - Monstra pravěkých oceánů (TV seriál)
Procházky s dinosaury: Mořské příšery
Sea Monsters: A Walking with Dinosaurs Trilogy
Dokumentární
Velká Británie, 2003, 3x29 min
Jasper JamesHrají:
Nigel MarvenPlakáty
Již potřetí nabízí BBC divákům svou představu o pravěku. Její odborníci na počítačovou animaci spolu s paleontology vytvořili neuvěritelně přesvědčivé repliky obyvatel pradávných moří. Do jejich světa se vydává osvědčený a nebojácný zoolog Nigel Marven a jeho filmový a technický štáb. Nigel nebude tentokráte sledovat dinosaury na pevnině, ale sestoupí pod hladinu, aby se podíval, jak žijí jejich předchůdci - pravěké, a dosti nebezpečné, ryby a plazi, kteří si s nimi příliš nezadají. (oficiální text distributora)
TeeAge
Keď som to videl prvý raz, zaújimalo ma to. Teraz, keď uvidím ktorúkoľvek časť, hneď ma napadne hodina biológie, čo koniec koncov tiež nie je zlé z nostalgického hľadiska :)(25.12.2008)
Stegr
90% - Sledovat, co všechno v dávných dobách brouzdalo světovými vodami, bylo fascinující...(25.6.2007)
WANDRWALL
Žily tady, už nejsou. Jednou to čeká i lidstvo. Baví se dvě planety. Jedna si stěžuje, že je napadená homo sapiens, druhá ji konejší, neboj to nebude moc dlouho trvat.(14.8.2010)
Ampi
Dobré je to, že je tu změna prostředí na oceány a jsou tu různé geologické období. Nejlepší ze specialů BBC Putovaní.(21.10.2008)
Flego
Jeden z úžasných britských seriálov, ktoré sú atraktívne aj poučné.(25.4.2007)
ork
For ME 87%(23.1.2008)
heyda
Blázen do dinosaurů jako já prostě nemůže hodnotit jinak než maximálně. :-)(19.6.2010)
Lenny.M
Fascinující podívaná!(20.1.2009)
bouncer
Nigel to celé úplně zničil...působí tam jako pěst na oko a jeho komentáře jsou neskutečně hloupé. Jinak to mohl být krásný dokument, ale takhle se z něj vyklubalo jen čekání, jestli Nigela něco sežere nebo ne. Bohužel...(18.5.2009)
Kryton
Mám rád dinosaury a BBC ze mne udělalo zase malé dítě.(17.3.2009)
Mystery13
Rozhodl jsem se, že je načase dokoukat alespoň některé minisérie z edice Walking With..., kterou před třinácti lety tak úspěšně otevřela britská televizní stanice BBC. Jako první "na ráně" byl právě třídílný "doplněk" populárního seriálu Walking With Dinosaurs. Tentokrát nás seriálem provází biolog Nigel Marven a on bude zřejmě příčinou mého špatného hodnocení. Celkový koncept tohoto seriálu šel jaksi mimo mě. Kdyby to tvůrci nepodali jako nějakou jízdu napříč časem, tak by to ušlo. Hodil by se klasický dokument, ale výprava lidí do pravěku, to nemuselo být. Každopádně chlapci od BBC odvedli výbornou práci s CGI digitální animací. I když mi k tomu chyběla právě ta větší duchaplnost a více informací, tohle bylo takové moc "jednoduché". Zatím nejslabší projekt ze série Walking With.... Navíc jsem si na konci třetího dílu říkal: "Zaplaťpánbůh, že to má jenom tři díly po půl hodině. Další bych už asi nestrpil. Tak uvidím příště, vím, že toho BBC má opravdu hodně a jistě mě něco dokáže okouzlit tolik, jako právě zmiňovaný seriál Walking With Dinosaurs. Tento třídílný seriál ale bohužel má očekávání nenaplnil.(31.1.2012)
zipper111
BBC točí bezkonkurenčně ty nejlepší dokumenty na světě, opravdová lahoda sledovat oživlá monstra tisícelet po jejich vyhynutí.(2.5.2008)
gogos
Nigel Marven dostal poslední šanci a využil ji. Technika šla dopředu, animace je o krapet lepší, informace aktuálnější a zajímavější. Záběry povedené. Přesto se pořád jedná o pseudodokument a na originální sérii Putování s dinosaury s Branaghem to nemá! PS... fakt se nehodí, aby dokument od pravěkých monstrech dabovala ženská...(8.2.2011)
TomikZlesa
Zajímavě udělaná výprava do pravěku, jen velká škoda že Nigela nic nesežralo :((8.8.2009)
Fallen_One
No já jsem se u tohohle populárně-naučného dokumentu dost bavil a i dozvěděl dost nových věcí, tudíž palec nahoru.(22.5.2009)
Danny F.
Poučné a hóóódně zajímavé. Perfektně vytvořené. 85%(28.12.2010)
Aven
Naprosto famózní seriál. Až měl člověk pocit, že to je doopravdy.(17.11.2008)
KASUGI
Hezky se na to kouká, ale ty bláboly o životě dinosaurů, jako by se jednalo o lišku obecnou jim nežeru.(30.1.2008)
DinoRaptor
Zajímavý trojdílný seriál ve kterém se představí největší obyvatelé pramoří. Od Mosasaura po Megalodona.(18.9.2009)
PetrPan
Velmi podobné Prehistorickému parku bez rušivých přenosů do současnosti. Nigel Marvin je prostě hračička. Další 3D chuťovka na odpoledne.(6.11.2011)
Fanklub seriálu
Související
- Putování s pravěkými monstry (TV seriál) (2005)
- Putování s dinosaury (TV seriál) (2003)
- Putování s pravěkými lidmi (TV seriál) (2003)
- Putování s dinosaury - Obří dráp (TV film) (2002)
- Putování s dinosaury - Země obrů (TV film) (2002)
- Putování s dinosaury - Balada o Alosaurovi (TV film) (2001)
- Putování s pravěkými zvířaty (TV seriál) (2001)
- Putování s dinosaury - Pátrání po Tyrannosaurovi (TV film) (2000)
- Putování s dinosaury (TV seriál) (1999)
Podobné
- Jumbagi: Hanbandoui Gongryong (2012)
- Planet Dinosaur (TV seriál) (2011)
- Putování Dinosaurů (TV film) (2011)
- Tarbosaurus: Nejmocnější z dinosaurů (2008)
- Planeta dinosaurů (TV seriál) (2003)