Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Recenze (203)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mladý Dennis Quaid, akční jako obvykle. Mladý Martin Short v obvyklé roztržité komediální poloze - přeberte si sami, jestli vás baví nebo vytáčí a podle toho upravte hodnocení. Mladá Meg Ryan v obvyklé usměvavé poloze (a že jich proti jmenovaným pánům umí zahrát trochu víc), k tomu nápad, který už tu párkrát byl, ale nikdy ne v takhle dobrodružně komické mixáži. Výsledek? Zaslouženě trhák svojí doby. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem si připomněl další kousek z dětství, u kterého jsem se tak rád bavil. Námět je ale tak dobrý, že i po 35 letech je tento film stále vydařený a kvalitní. Ještě aby ne, když Vám tam v titulkách svítí jméno Spielberga. Ten by se pod špatnou práci jen tak nepodepsal. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborná ujeťárna, která mě v mládí zaujala a nedokážu odolat některým naivním představám v tomto filmu (a kde jinde uvidíte Meg Ryan zevnitř? :o)). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní osmdesátková ujetost. Nikdy jsem netušil, že by Dennis Quaid mohl působit takhle frajerskym dojmem. Hlavní hvězda tu je ale neurotik Martin Short, z kterýho se vyklube fakt sympaťák. Celej tenhle film je jedna nekončící zábava. Z toho záporáka, pana Igoe, s kyborg rukou jsem fakt chcal a jeho honička s unikajícím profesorem má fakt grády. Nebo ten disco kovboj. No prostě super film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V podstate hraný celovečerák kultového kresleného vzdelávacieho seriálu Bol raz jeden život (!). Joe Dante nakrútil aj lepšie filmy, vždy bol predsa len skôr špecialistom na nenáročné horory (Howling, Piraňa, Ľudia z predmestia) a preto ma Vnútorný vesmír nikdy moc nebavil. Ale má fajn osemdesiatkovú atmosféru, na svoju dobu slušné triky, zaujímavo pozliepaný kasting (Martin Short a Dennis Quaid a Meg Ryan) a samotná zápletka je super. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj oblibenej film s Martinem Shortem a ostatne i paradni sci-fi komedie, kterou uz jsem videl hodnekrat a vzdy na ni rad kouknu. Na dobu vzniku filmu perfektni triky, obstojny zaporaci a hlavne frajerskej Quaid, roztomila Ryan a perfektni Short, kterej furt dela nejaky kokotiny a celou dobu me rozesmival. Film by moh bejt sice krapet kratsi, dve hodiny jsou precejen zbytecne moc, ale film si furt udrzuje svizny tempo, takze nenudi a celou dobu dobre bavi. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímek, který jsem jako parchant s radostí konzumoval, ale dnes už je to jen průměr, na který se rád spíše kvůli skvělému Quaidovi! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film znám ještě jako Zmenšen do sebe Nezní to mnohem líp? Díky tomuto jsem si zamiloval Meg Ryan (přesmyčka Germany mimochodem a vlastním jménem Margaret Mary Emily Ann Hyra) a oblíbil SF (hlavně tedy knižní). Sice je to spíš jen zábavná hollywoodská produkce, než něco hlubšího, ale člověk se nenudí. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ve své době jedna z nejlepších sci - fi dobrodružných komedií, děj má spád, chvilku se nenudíte, Dennis Quaid je ten správný frajer, který dokáže zachránit dokonalý vynález před zneužitím a navíc je ohromný sympaťák, Martin Short je krásně popletený antihrdina, který je donucen překonat sám sebe a Meg Ryan je oba dobře doplňuje. Ráda se na Vnitřní vesmír kdykoliv znovu podívám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Experiment skape dřív, než bude mít Pendleton čas něco zkurvit." Jsem hravej týpek, takže by mě určitě bavilo rajtovat s ponorkou v krevním oběhu klidnýho králíka nebo neurotickýho Jacka. Já bych teda zvolil králíka, ale s Jackem je to o něco zábavnější. Na můj vkus sice jeho ztřeštěnost často přeskakuje do trapnosti, ale rozhodně mu nemůžu upřít snahu pobavit mě. To pilot Tuck si vystačí s drzým úsměvem a mě bylo hned jasný, že s tímhle sympaťákem bych si klidně skočil na jedno a pokecal o holkách. Prostě jsem se celkem bavil, ale ta akční linie se opravdu moc vážně brát nedala. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by se mi to mohlo líbit víc, kdyby to nemělo tak hrozný dabing. A možná taky ne. Tak nějak mi to absolutně nesedlo, nebavilo, nepřišlo mi to vtipný, ani ty tzv. hlášky. Herecké výkony mě taky neoslnily, neuchvátily, scénář taky ne. Vlastně ani nevím, proč jsem to dokoukala. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Byť dějově místy (typicky hollywoodsky :-) poněkud prostodušší, přesto velmi zábavná Cra-Fi (Crazy Fiction ;-) komedie s (na svou dobu) neuvěřitelnými triky a vizuálními efekty v sekvencích pohybu >tělonorky< uvnitř lidských vnitřností, za něž dostali pánové z IL&M zaslouženě i Oscara (1988)... D.Q. je v roli světáckého >netuctového< poručíka Tucka, který "nesnáší autority" vynikající (třeba hned celá úvodní sekvence - poté co lehce nacamrán hledá místo, kde by se mohl "vychcat" v hotelové kuchyni, dostane nakládačku, po opilecké noci následně se rozcházejí s Lydií, která toho má samozřejmě už všeho plné zuby a po ranní konverzaci u taxíku ho nechá stát nahatého na ulici a odjíždí - je fakt skvělá) a stejně tak M.S. v roli >nerváka< Jacka, přičemž toto okolnostmi >velmi si blízké< duo již trošku plytčeji doplňuje M.R. v roli Lydie - to asi hlavně proto, aby se na konci mohli šťastně vzít, protože... ...Ano, ta scéna, kdy Tuck nechtěně vpluje do Lydiina těla a objeví tam embryo - čili svého potomka - je prostě úchvatná! Takže tři hvězdičky za film a herecké výkony a jednu navíc za opravdu vynikající efekty (a nelze opomenout i ten Tuckův nádherný červený Ford Mustang 500GT Convertible - 1968 :-)... P.S. Přes velmi otevřený konec téhle taškařice nevzniklo nikdy pokračování. Fakt si tak říkám, je-li to škoda nebo naštěstí... ;-) Každopádně je tenhle film i po dvaceti letech stále svěží a divácky vděčný, což o mnoha kusech hw provenience (zvláště) té doby řici nelze. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Musim trochu nesouhlasit s několika komentářema, kde uživatelé píšou, že je to originální nápad. Vnitřní vesmír totiž evidentně čerpá nápady z filmu Fantastic voyage. Ať už je to hlavní motiv vpravit do lidskýho těla zmenšenou ponorku s lidskou posádkou nebo samotnej název "innerspace", o kterym padlo několik slov ve Fantastic voyage. Na druhou stranu musim za sebe napsat, že Vnitřní vesmír se mi teda líbil o něco víc. Ale žádnej zázrak to teda neni, spíš průměr. ()

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama