Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

packa 

všechny recenze uživatele

Marek Eben nemá chybu! Jsem v šoku, že tu práci vzal (vzhledem k obsahu snímku), ale odvedl ji dobře. Jinak je film spíš průměrnej, scénárista se pokusil vytvořit něco na způsob South Parku, nicméně se spíše rozpačitým výsledkem. Animace je sice hrozná, vzhledem k zaměření snímku však nikterak neruší (a neměli bychom dánské tvůrce kritizovat, kdo ví, co přinese ryze český Kozí příběh) ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

od tohoto animáku jsem čekal o dost víc, už jen kvůli proklamovanému srovnání se South Parkem - tomu však Terkel nesahá ani po kotníky ať už se zábavnosti, muzikálních čísel, vulgárních hlášek, brutality či sympatičnosti postav týče. Měl jsem co dělat, abych udržel pozornost i těch 70 minut co film má... ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dánští režiséři Fjeldmark, Christovffersen a Andersen mají problém. Toliko se snaží přiblížit se kultovnímu South Parku, avšak nemají dostatek nápadů a zásobu kvalitních vtipů na to, aby se divák po několika málo minutách nezačal kousat nudou. Ohavnou vizualizaci vem čert, ta by se dala při vyšší kvalitě ostatních aspektů oželet, ale, bohužel, film Terkel má problém nevyniká snad v ničem. Je pouze podprůměrnou napodobeninou jednoho kultu a těch pár dobrých fórů celý film rozhodně nespasí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ano, Terkel má problém a vlastně hned dva. Prvním je globalizace a tím druhým technologická revoluce, které spolu zapříčinily, že filmovému fanouškovi se bez námahy dostávají v nejkratším možném čase filmové i televizní novinky z celého světa, takže divák je zmlsaný a je těžké ho něčím překvapit. Terkel totiž nepředstavuje v žádném ohledu světovou špičku. Není tak prošpikovaný hláškami jako Simpsonovi, není tak odvázaný jako South Park, nemá tak promakaný scénář a špičkovou animaci jako velkolepé animované blockbustery od Pixaru nebo Disneye a nemá ani takový artový vizuál a imaginaci jako např. Bartův snímek Na půdě. Přesto není špatný a v podstatě představuje lehký nadprůměr v kategorii animovaných filmů. Určitou potíž představuje cílové publikum, protože tématicky by měl oslovovat starší děti, jenže pro dětské publikum je příliš cynický a krvavý, své dvě děti bych zkrátka na Terkela nepustil, no a pro dospělé je trošku infantilní. Celkový dojem: 60 %. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Terkel má problém", ty woe je fakt jako super hustej filmík jak byl řekl nějakej čtrnáctiletej smrad, typický produkt puberťáckého mozku, najde se tu několik fakt dobrých nápadů, nechybí trochu krve, násilí (drsných scén) a fekálního humoru, ale myslím si že tento trochu netradiční ale jinak docela originální dánský animák (nic podobného v tomto žánru, v této zemi a to ani nikdy předtím, nebylo natočeno, a už i tohle je důvod k vyššímu hodnocení) , osloví určitě i dospělého, je tu i trochu tý satiry, a vůbec celé je to neuvěřitelně ujetý, něco ve stylu "South Parku", ale ty dva filmy se srovnávat moc nedají. Co mě zde zaujalo? Cool postavy a charaktery (týpek Jason se svojí posranou trubkou, smažka strýček Stewart, nebo matka Terkela, notorická kuřačka, která svítí i ve dne!), některé humorné scény, dialogy a hlášky, bombová vostrá hudba (rap, hip-hop + Kwong song), super dabing (Eben, Kotek, Izer-ten tu daboval jak strýčka, tak celou Terkelovu rodinu), mírně zklamán jsem byl trochu slabším příběhem a grafikou (3D animací), která mě moc nezaujala, ale budiž, proti gustu... Přes drobné výtky, jsem se i tak s kámoškou královsky bavil, a o tom tento film především byl, a myslím si že svoje poslání i splnil. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Stewart Stardust, Terkelův strýček, je jméno jedné postavy, kterou hrál Anders Matthesen (Terkel) v seriálu Jul på Vesterbro (2003). (HappySmile)
  • V textu písničky „Politicky nekorektní píča“ od českého horrorcorového rappera Řezníka se objeví narážka na písničku „Vopíchat se di“ z filmu. (Matej.Mirejo)
  • Herečka v hororu, na který se koukají Terkel s Jasonem v 17. minutě filmu, je ta samá, kterou lze vidět na zadní straně novin, které čte Terkelův otec v 15. minutě. (kukkik)

Reklama

Reklama