Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Kdyby všude nepsali, že je to parafráze na South Park, možná bych si to užil víc... nebo se na to nikdy nepodíval. Ale chci předznamenat, že se South Parkem to má hodně málo společného. Že je to o dětech, co mluví sprostě a taky se tam zpívá. Jinak je to úplně jiný snímek s úplně jiným (jestli vůbec nějakým) záměrem. Animace byla otřesná, ale něco mi říká, že snad schválně. Je pravda, že tohle u South Parku prochází, tady ale těžko. Takže jednu hvězdičku se skřípěním zubů za Jasona. Chvíli jsem přemýšlel i o druhé, za freestyle napsaný Adamem Svatošem a.k.a. Katem, ale s tím mají dánští tvůrci těžko něco společného. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Pár nápadů se utápělo v podivný animaci, ubíjející nudě a hororových klišé. Děj je strašně rozvláčnej a po většinu času se v něm nic zajímavýho neděje. Navíc je strašně vykonstruovanej (taky vám lezl vypravěč na nervy?). No a hudební scény postrádaj nápad a rap (minimálně v dabovaný verzi) stojí za hovno. S hudebními vložkami z Distriktu ze stejnýho roku se to nedá srovnávat. Na Terkelovi je opravdu dobrej snad jen dabing Marka Ebena. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro děti moc drsné, pro dospělé moc infantilní..a žádný zlatý střed nemůžu najít. Citace z časopisu Respekt (ročník XVIII, číslo 23): "Jako hlavní hrdina díla Terkel i knibe jim -autorům- posloužil žák šesté třídy, dítko západní konzumní společnosti, jeho kamarád, dva šikanující spolužáci, jejich obézní oběť a nový učitel. Poskládali slabomyslnou a pohromadě nedržící dějovou linii, a aby bylo dílo dostatečně atraktivní pro zvolenou cílovou skupinu, přidali sprostá slova. Navíc se rozhodli v duchu South Parku bojovat proti moralistním podtónům klasických pohádek: stereotypizaci a dětskou krutost berou jako hotovou věc, takže když obézní spolužačka, kterou nikdo nemá rád, spáchá sebevraždu, všichni si svorně oddechnou, že mají od tý tlustý krávy pokoj. Ve srovnání s Pixarem a podobnými studii navíc nedisponovali Dánové ani zdroji, ani know-how, takže trhaná animace a nezvládnuté fyzikální modely kazí divákům vkus stejně jako ostatní složky filmu." ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Sledujete příběh o jednom klukovi jménem Terkel. CITÁT - Sedíte pohodlně?......... Příběh opravdového mača (to se tak říká) nebo velkého vola (to se taky říká). To je fakt soda, peklo vole, síla.... Debilní hudba, strašná kresba, idiotský dialog, no příšerný, jak to někoho může zaujmout? Děti prý ne. CITÁT - Jste ready?........ Měl jsem s tím velký problém. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

animace je příšerná, ale ne tolik aby mi to mohlo vadit. Samotný děj je až nechutně jednoduchý a předvídatelný, některé vtípky se nepovedli a ani hudební čísla se ve směs nepovedla (jinými slovy, vše důležité je hrozně pičoidní). Zdaleka nejhorší byla postava průvodce filmem, zbytečnější věc jsem už dlouho neviděl. Ovšem další řada věcí je naprosto božská, například každý vtípek s trubkou, ovšem jedna věc byla na hranici dokonalosti, a to geniální obsazení Marka Ebena do českého dabingu, protože jednak si dokážu jím zpívanou písničku představit na albu Bratří Ebenů, druhak je každá jeho replika úchvatně namluvena a treťjak (ne ten sovětskej brankář) jsem díky němu závěr užil jako dlouho nic. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Během scény ve třídě, kdy třídní učitelka vykládá o výletě, je možné si všimnout, že Terkelova ruka projede židlí. (ČSFD)
  • Terkelův otec Leon na všechno odpovídá slovem "ne" - k tomu navíc pokaždé čte to samé vydání novin. (HappySmile)

Reklama

Reklama